Μετάβαση στο περιεχόμενο

mad

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

mad's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Βέβαια, θα δούμε τι θα γίνει και με την ενοποίηση των ταμείων με το νέο ασφαλιστικό, όπως ανέφερε ένας συνάδελφος πιο πάνω, που λογικά θα έρθει στη Βουλή Μάρτιο άντε Απρίλιο. By the way οι εισφορές για τους ε.ε. έτσι όπως έχουν σχεδιαστεί είναι θάνατος...κρίμα, αντί να χαίρεσαι που έγινες μηχανικός προβληματίζεσαι...μόνο σε μπανανίες γίνονται αυτά
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Όντως, όπως ανέφερε κάποιος συνάδελφος παραπάνω επιθυμώ να περάσω από ΤΣΜΕΔΕ σε ΙΚΑ ενώ ήδη εργάζομαι στο Δημόσιο. Δεν έχω προσληφθεί ως μηχανικός ενώ ακόμα και η μετάταξή μου στο σχετικό κλάδο, εφόσον το επιθυμώ, προϋποθέτει μόνο την κατοχή πτυχίου και όχι άδει ασκήσεως ή εγγραφή στο ΤΕΕ. Παρόλα αυτά ασχολούμαι με τα Οικονομικά σήμερα και έχω πάρει σχετικό κλάδο. Απλά θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να πληρώνω την "εφεύρεση" της ειδικής προσαύξησης η οποία αποτελεί αποκλειστικό "χαράτσι" του ταμείου μας. Το πόσο ανταποδοτική θα είναι θα το δούμε όταν πάρει σύνταξη ο πρώτος από αυτούς που την πλήρωναν από την αρχή, που δυστυχώς δεν θα είναι, όπως δεν είναι τίποτα σε αυτή τη χώρα. Σχετικά με το ζήτημά μου ανακάλυψα ένα έγγραφο που το επισυνάπτω για όποιον άλλο αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα. Το ΤΕΕ δεν επιτρέπει τη διαγραφή κάποιου που έχει προσληφθεί στο Δημόσιο ως μηχανικός. Βέβαια είναι έγγραφο του 2007 και ίσως κάτι έχει αλλάξει από τότε αλλά νομίζω ό,τι καλύπτει τη δική μου περίπτωση δεδομένου ότι δεν προσελήφθην ως μηχανικός. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.
  3. Συνάδελφοι καλημέρα, είμαι Μηχανικός και δημόσιος υπάλληλος αλλά δεν απασχολούμαι ως μηχανικός στο δημόσιο. Ωστόσο είμαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ και θέλω να διαγραφώ και να γραφτώ στο ΙΚΑ. Ο βασικός λόγος είναι η μεγάλη επιβάρυνση του κλάδου ειδικής προσαύξησης η οποία από ότι φαίνεται θα ανεβαίνει διαρκώς τα επόμενα χρόνια. Έψαξα το μίτο αλλά δεν βρήκα κάποια σχετική πληροφορία, ίσως να μου διέφυγε, ίσως και να μην έχει γίνει το σχετικό ερώτημα. Όπως και να έχει, το ερώτημά μου είναι μπορώ να διαγραφώ από το ΤΕΕ (ανάκληση άδειας ασκήσεως) και στη συνέχεια από το ΤΣΜΕΔΕ ώστε να μπορέσω να εγγραφώ στο ΙΚΑ? Να σημειώσω ότι έχω όλες τις εισφορές μου πληρωμένες (όλα τα χρόνια που ήμουν ελ. επαγγελματίας τα έσκαγα με ευλάβεια αλλά είχα δουλειά ως μηχανικός), έχω δεύτερο πτυχίο στα οικονομικά και στο δημόσιο απασχολούμαι με τη δεύτερη ειδικότητά μου. Το γιατί άλλαξα δρόμο στην καριέρα μου νομίζω ότι όλοι όσοι έχετε δουλέψει ως ε.ε. μηχανικοί το ξέρετε καλύτερα από εμένα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.