Μετάβαση στο περιεχόμενο

marialena 35

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

marialena 35's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η οικοδομη ειχε σταματησει το 1988 στα επιχρισματα. Περυσι την ολοκληρωσαμε (ηλεκτρολογο/υδραυλικο/αλουμίνια κτλπ), κλεινοντας τον ημιυπαιθριο.
  2. Προφανως, είτε είμαστε οι μόνοι που εχουμε ημιυπαίθριο στην Ελλάδα, ή πεσαμε στον μόνο μηχανικό που δεν υπογράφει. Παρόλαυτά, νομιζω πως θα ηταν υποχρεωμένος να ερθει τουλάχοστον να κάνει μια αυτοψία στον χώρο και οχι να μας "γράφει" για 10 μήνες. Η αρνησή του δεν έχει να κάνει με τον ημιυπαίθριο, αλλα με μια απαξιωτική στάση. Οοπως είπα δεν ηξερε για τον ημιυπαίθριο. Ας υποθέσουμε οτι δεν υπηρχε ο ημιυπαίθριος... Τι προβλέπει η νομοθεσία για έναν "εξαφανισμένο" επί της επίβλεψης, μηχανικο?
  3. Για τον ημιυπαιθριο εμαθε εχθες. Ισχυριζεται οτι δεν γνωριζει την υποθεση και οτι εξαπατηθηκε απο τον πρωην συνεργατη του (αρχιτεκτων), ο οποιος για τουλαχιστον 5 χρονια μετα τη ληξη της συνεργασιας τους χρησιμοποιουσε τη σφραγγιδα του. Μιλησαμε και με τον αρχιτεκτονα και εκεινος με τη σειρα του υποστηριξε πως οτι κινηση γινοταν ηταν εν γνωση του και πως καμια εξαπατηση δεν εγινε. Να προσθεσω πως ο ημιυπαιθριος σαφως και ηταν κατοπιν υποδειξεως του αρχιτεκτονα. Βεβαια, το βασικο ερωτημα ειναι εαν υπάρχει άλλος τροπος ωστε να συνδεθω με ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ χωρις να απαιτειται η υπογραφη του μηχανικού και προφανώς αποφευγοντας την αυτοψια της πολεοδομιας. Γνωριζω οτι πρόκειται για παρανομια. Ωστόσο ειναι ένα πρόβλημα που εγω διαπίστωσα αργά αφού αρχικά ακολουθούσα συμβουλές τρίτων μηχανικών οι οποίοι μου έλεγαν οτι "ειναι συνηθισμένο, θα πάρεις την υπογραφή και δεν θα έχεις πρόβλημα". Και κάπως έτσι έφτασα στο να πληρώνω κι ένα δάνειο. Το χάνω το σπίτι και πληρώνω τσάμπα λεφτά ή υπάρχει τρόπος να γλιτώσω; σημειώνω οτι το σπίτι ειναι εντός σχεδίου και "εντάξει" απο στατική άποψη
  4. Καλησπέρα σας:! Ελπίζω να με φιλοξενήσετε για λίγο στο χώρο σας και να μου δωσετε ως ειδικοι μια δευτερη συμβουλη. Απεκτησα προσφατα ως γονικη παροχη ενα σπιτι για το οποιο πηρα δανειο για την αποπεράτωση του. Η αδεια εχει βγει απο το 1988, αλλα εγω το τελειωσα περυσι. Το διαμερισαμ εχει επεκταση από την αρχικη αδεια, και εναν κλειστο ημιυπαιθριο. Ειχα λαθος συμβουλες στην αρχη, και δεν μεριμνησα να βγαλω ΔΕΗ κ ΕΥΔΑΠ για το λογο οτι με διαβεβαιωναν οτι θα ειναι ευκολο να παρω τη σχετικη βεβαιωση απο τον μηχανικο που εφτιαξε τα σχεδια πριν 20 χρονια. Ομως εχω πεσει σε περιπτωση. Τον ψαχνω εδω και 10 μηνες, δεν εμφανιζεται και ισχυριζεται οτι του είχε κλέψε ο τοτε συνεργατης του την σφραγίδα. Δεν αναγνωριζει ευθυνη, και αρνειται καθε σχεση με το κτηριο μας. Εχει πληρωθει βεβαια για την επιβλεψη και ο συνεργάτης (αρχιτεκτων) για την κατασκευη. Τι μπορω να κανω σε αυτη τη περιπτωση; Πως μπορω να παρω ρευμα τωρα; Μπορω να αναθεσω σε αυτη τη φαση την επιβλεψη αλλου; Υπαρχει καποια νομοθεσια που να απαλασει τον ιδιωκτητη από αυτήν την “ομηρία” στην οποια βρισκομαι; Τυπικά δεν εχει κανει ποτε επιβλεψη, αφου δεν την αναγνωριζει. ευχαριστω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.