Μετάβαση στο περιεχόμενο

fdjtmaz

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

fdjtmaz's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πολύ καλό το τεύχως των ΕΚΩΣ - ΕΑΚ απο τη σιδενόρ!!! Μπράβο τους !! Πολύ σοβαρή εταιρία!!
  2. Έχω συμπληρώσει την αίτηση της sidenor 3 φορές και ακόμα δεν μου έχει αποσταλεί ο ΕΚΩΣ και ο ΕΑΚ μήπως ξέρει κανείς τι συμβαίνει?
  3. θα προσπαθήσω να ανεβάσω κανένα σχέδιο κάτοψης και τομής σε κρίσιμα σημεία του σπιτιού , καθώς και τον ακριβή αριθμό συνδετήρων και οπλισμών των δοκών και των υποστηλωμάτων
  4. ευχαριστώ πόλυ !! πρός το καλοκαίρι λέω να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και θα προσπαθήσω να το επισκευάσουμε. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν γίνεται........
  5. Ενα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο συνάδελφο Χάρη για τις πολίτιμες πληροφορίες.
  6. Το κτήριο στηρίζεται περιμετρικά σε δοκούς, οι οποίες έχουν 40εκ πλάτος και 50εκ ύψος, η μια γωνία του σπιτιού, απο κάτω είναι σκαμένη 1,2μ βάθος, φανταστήτε ένα δωματιάκι 4μ*4μ (για τη γιαγια) πάνω απο το οποίο βρίσκέται μέρος των 2 ακραίων δοκών. Η θεμελίωση αυτη ειναι αβαθής-επιφανειακή, το έδαφος είναι αργιλος και όλες οι κολώνες του σπιτιού είναι 30*30 εκ, οι οποίες βυθίζονται κάτω απο τα δοκάρρια που ακουμπάν στο έδαφος 1,5μ περίπου χωρίς να κάταλήγουν σε πέδιλα σ'αυτές τις κολώνες θέλω να κάνω πέδιλα . το σπίτι δεν κατασκευάστικε με σχέδιο μηχανικού (αυθαίρετο) η κατασκευη αυτή καθ' αυτή δέν έχει μεγάλο προβλημα έχει αρκετό οπλισμό κάι στα δοκάρια και στα υποστηλώματα, το πρόβλημα ίσως μου δημιουργηθεί σε περίπτωση σεισμού , αυτό φοβάμε, στη Θεσσαλονίκη απ'οτι θυμάμαι υπήρξαν ψιλοσεισμοί τίποτα όμως το ιδιαίτερο .(το συγκεκριμένο βιβλίο του Πενέλη το διάβασαν και το συστείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους συναδέλφους).
  7. ευχαρισώ Χάρη ! τώρα η στατική επίλυση θα γίνει θεωρώντας το κτήριο σαν 2όροφο πλαίσιο και κάτω στα δοκάρια που στηρείζεται έχουμε στήριξη και όχι πάκτωση έχεις να μου συστήσεις κανένα καλό προγραμματάκι επίλυσης εγώ έχω το beam2D και είναι για δισδιάστατα πλαίσια προφανώς για στατική ανάλυση κτηρίου θα χρειαστώ 3D και για το έδαφος μπορώ να θεωρήσω οτι έχει τα χειρότερα χαρακτηριστικά για να πάρω την βέλτιστη λύση.
  8. Θα ξεκινήσω μάλλον απο κάθε υποστήλωμα ένα ένα στη βάση του οποίου θα κάνω άκαμπτο πέδιλο μεγάλων διαστάσεων και το υποστήλωμα θα το ενίσχύσω με επιπλέων διαμήκη οπλισμό όπως και οπλισμό διάτμησης και μετά θα πάω σιγά σιγά στο επόμενο δημιουργώντας κάτω μεμονομένα πέδιλα . Υστερα τις δοκόύς στις οποίες στηρίζεται το κτήριο μπορώ να τις κάνω πεδιλοδοκούς.
  9. Όσοι έχετε σχετική εμπειρία με το θέμα, η γνώμη σας θα με βοηθούσε πολύ , ευχαριστώ!
  10. Όχι, καμία απόλύτως καθίζηση , το προβλήμα είναι ότι δεν υπάρχουν θεμέλια! το σπίτι στηρίζεται περιμετρικά στα δοκαρια τα οποία για καλή μας τύχη είναι αρκετά μεγάλα 40εκ*50εκ μες το έδαφος βυθίζονται σε βάθος 1.5μ η κολώνες οι οποίες απο κάτω δεν είναι δεμένες, θέλω απλά μια μέση λύση ξέρω πολύ καλά οτι δυσκολά διορθόνωνται τέτοια λάθη αλλα η ελπίδα πεθαίνει τελευταια ! το σπίτι κατασκευάστικε απο τον πατέρα μου πρίν 12 χρόνια περίπου.
  11. Γειά σας συνάδελφοι !!!! μηπώς μπορείται να με βοηθήσετε στο θέμα της ενίσχυσης θεμελίων, έχω τεράστιο πρόβλημα στο σπίτι μου , είναι παλια η κατασκευή και θέλω να ενισχύσω τα πέδιλα, το σπίτι είναι 2 όροφο 8μ*12μ και μιας και είμαι ακόμα φοιτητής δεν έχω τη σχέτικη εμπειρία , αμα αρχίσω να σκάβω ένα ένα τα πέδιλα και να τα ενισχύω λέτε να υπάρξει πρόβλημα κατάρευσης ; πως μπορώ να αντιστηρίξω το κτήριο; (το έδαφος είναι αργιλώδες), τι διαστάσεις πεδίλων πρεπει να έχει μια μέση 2όροφη κατασκευή; συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις , θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν με βοηθούσατε. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.