Μετάβαση στο περιεχόμενο

ekokkino

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ekokkino

  1. Γεια σας παιδια λιγο αργοπορημενα . Για να εξηγούμαστε για να μη παρεξηγουμαστε, τον αριθμο αδειας ασκήσεως επαγγελματος ηλεκτρολόγου τον εβαλα. Τον αριθμο Θ κατι απο το τμημα Βιομηχανιας δεν τον εβαλα γιατι δεν ειμαι μηχανολόγος. Σφραγιδα εχω, γραφει και αδεια και διευθυνση και αρ ΤΕΕ και ΑΦΜ και ΔΟΥ και απο ολα, απο την παλαια μου εναρξη, αλλα αφου δεν πηρα λεφτα κανένας δεν θα το κοιτάξει. Επιπλεον τα kW ειναι απεριόριστα για διπλωματούχους οποτε δεν το γραφεις η γραφεις απεριοριστα. Επισης το κανω μονογραμμικο δεν σημαινει οτι παιρνω το ασχετο ετοιμο, τουλαχιστο για μενα. Κατεθεσα το σωστο με ολες του τις πριζουλες στις σωστες γραμμες και ασφαλειες και εκανα δοκιμη τον αντιηλεκτροπληξιακο. Το σπιτι ηταν ανακαινισμενο, πινακας πρίζες καλώδια, καινουρια. Μονωση δεν εκανα, ισως εδω ο συναδελφος να εχει ενα δικιο, μαλλον θα πρεπει να το κανω οταν βρω χρονο και megger. Η υπογραφη φερνει και ευθυνη, και αυτο ειναι γενικος κανονας στη ζωη, που δεν θεώρησα οτι επρεπε να αναφερω. Η ΔΕΗ ηταν στη θεσσαλονικη και δεν νομιζω οτι εκαναν καποια παρατυπια.
  2. Πρόσφατα πήγα σε ΔΕΗ και κατεθεσα μονογραμμικο για το σπιτι που νοικιάζω, εκανα αλλαγή ονοματος και μου το ζητησαν λογω παλαιοτητας. Ειμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και δε μου ζητησαν αριθμο αδειας απο το τμήμα Βιομηχανιας. Το αφησα κενο εκεινο το πεδιο.Την αδεια αυτην την χρειάζονται οι μηχανολογοι για να υπογράψουν ηλεκτρολογικα και οι ηλεκτρόλογοι για μηχανολογικα. Φυσικά και οι μηχανικοι ΤΕ υπογράφουν και τα kW λιγα δεν τα λες!Το σπιτι δεν ηταν δικο μου και την υπογραφη τη δεχτηκαν. Το επαγγελμα στην εφορια το εχω κλεισει και κανεις δε με ρωτησε αν έχω κοψει αποδειξη ή εστω αν έχω εναρξη (βεβαια δεν θα επαιρνα λεφτα απο τον εαυτο μου, αλλα και συ εξυπηρετηση κανεις). Συνεπως αν θες να πληρωθεις για μια μελετη θελεις εναρξη. Αν ειναι πλήρης Η/Μ μελετη χρειάζεσαι ολες τις αδειες. Αν κανεις χαρη και ενα απλο ηλεκτρολογικο μονογραμμικο κανεις δε θα ψαξει αν παρεχεις υπηρεσίες τσαμπα. Στη ΔΕΗ πας οχι στην εφορια. Τους ενδιαφερει η ουσια, ενα μονογραμμικο στο αρχειο τους. Και καμια δουλεια στους γυρω ηλεκτρολόγους.
  3. Καλησπέρα, αργοπορημενα επεσα στο ποστ σου ισως να εχεις βρει τη λυση αλλα θα απαντησω επειδη εχω ασχοληθει λίγο πρακτικα (και ελάχιστα θεωρητικα). Προβληματιζεσαι γιατι δεν εχεις κοιτάξει τις μονάδες μετρησης: τ= RXC με R σε Ωhm και C σε Fahrad (!!!!) για το 1 sec που ειναι ο χρόνος που χρειαζεται για να φορτιστει μεσω μιας αντιστασης 1Ω στο 1-e^(-1) πυκνωτης 1 F (οπου -παραθετω wiki-1.8 F ειναι η χωρικοτητα της ιονοσφαιρας της γης). Δυσκολα να δεις ακόμη και mF. Αρα στην χειροτερη περίπτωση θα έχεις msεc, οποτε εισαι ενταξει με την μετρηση σου. Προβλημα θα εχεις με μακριά καλώδια λόγω της αυξημένης χωρητικότητα τους, το μεγγερ δε θα έχει την ισχύ να τα φορτίσει. Οποτε θα χρειαστείς ενα καλό Megger. Φυσικα η ταση δοκιμής παντοτε σε σχέση με την ταση λειτουργίας τους.
  4. Θα μας τρελανετε βρε και θα ξεχασουμε τα λιγα που ξερουμε. 1ον να σχολιασω στο ποστ για την εξισωση πετρελαιου θερμανσης με κινησης και να το αντπαραβάλω με ανακοινωση της αυξησης της τιμης της κιλοβαττώρας 15-40%. Ενας νεος αξιοπιστος καλα διαστασιολογημενος λεβητας με ΑΚΑΝ επισης σωστα υπολογισμενα δεν μπορει να συγκριθει με θερμοσυσσωρευτες ουτε με θερμοπομπους. Σε ενα εξοχικο σπιτι ισως οι θερμοπομποι, οι θερμοσυσσωρευτες σου βαζουν το τριφασικο χωρις λογο. Αγαπητε thanosf, στο Ηρακλειο θερμοπομποι ναι γιατι οχι, αλλα εδω που μαι γω αμα πιασει Βαρδαρης...
  5. Καλημερα, έχω ακούσει και γω σε αστεία οτι οι συναδελφοι μου κάνουν περισσοτερο κορίτσια, αλλα δεν με επεισαν!Δεν ειχε βγει μια μελετη οτι εκφυλιζεται το Υ χρωμοσωμα και πολλα χρονια μετα δε θα υπάρχει ? Προσωπικά μπορώ να επιβεβαιώσω οτι κάτι παίζει με το Η/Μ υψηλής τάσης 400 kV γιατι κάθε φορά που δουλευω εκεί (δεν ειναι πολύ συχνα, αντε 1-2 φορές το μήνα, υπάρχει βεβαια κοσμος που είναι εκει συχνότερα) με πιάνει μετά απο μισή ώρα πονοκεφαλος. Τώρα απο το πεδιο είναι, απο το συνεχες τζιιιιιζ που ακουγεται...τι να πω. Δε μιλάω για πυλώνες ετσι, αλλά για το ΚΥΥΤ. Δεν προβληματίζομαι ιδιαίτερα να σου πω την αλήθεια. Ο φίλος dkompog τα λεει σωστά, απο αλλού μας ερχεται. Το κτίριο που εργάζομαι είναι κοντά σε ΥΣ 150 kV αλλά το γήπεδο απέχει 100μ. Καλύτερα να μην τρελαινόμαστε. Η καθημερινή εκθεση σε αποστάσεις κάτω απο 20 μ θα με προβλημάτιζε αλλά αυτο δεν είναι τοσο συχνό. Υπάρχει απόσταση 3.5 μ για να μη σκοτωθείς απο τάση ετσι κι αλλιώς. Υπάρχουν πιο επικίνδυνα πραγματα εκει έξω. Το μοναδικο που με προβλημάτισε το εθεσε ο nomad!Τι θα γίνει με τα γεννετικά μου κύτταρα και τι θα κάνω αν μείνω εγκυος!Γραφειακι σιγουρα για τους πρώτους μηνες!
  6. Έχω βρει τα περισσότερα στοιχεία απο οποιοδήποτε βιβλίο εδω: http://www.cablel.gr/sub.php?ccat=1 κατεβασε τους καταλόγους και οτι pdf έχουν
  7. Για Η/Μ πεδία θεωρώ καλή αρχή αυτό το διδακτορικο http://nemertes.lis.upatras.gr/dspace/handle/123456789/2461 καθώς έχει και βιβλιογραφία για την εκθεση σε Η/Μ. Η σύνδεση όμως με βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό εχει γίνει μόνο στατιστικά και οι έγκυρες μελέτες είναι πολύ λίγες. Επειδή δουλεύω σε πεδία σε διαβεβαιώ πως δεν χρησιμοποιείται καμία προστασία για το προσωπικό, ούτε οι εγκαταστάσεις μελετώνται με σχετικο σκεπτικό. Για καυσιμη ύλη δεν μπορώ να βοηθήσω, εκεί όμως τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα γιατί υπάρχει εμφανής σχέση των εκπεμπόμενων ρύπων με το αναπνευστικό. Απο όσο ξέρω οι ήρωες που καθαρίζουν τα ηλεκτροστατικά φίλτρα των ΑΗΣ φορουν στολές και μάσκες (τα τελευταία χρόνια) εργάζονται περιορισμένο χρόνο την ημέρα και ειναι στα ΒΑ.
  8. Καλησπερα σε όλους. Πρόσφατα μια καλή μου φίλη ζήτησε τη συμβουλή μου για το προϊόν αυτό. Ειναι υπευθυνη σε χώρους επαγγελματικής εστίασης, ο πωλητής που την προσεγγισε της ανέφερε πολύ μεγάλα ποσά εξοικονόμησης και φυσικά εκεινη προβληματίστηκε. Προτεινω σε όλους να ζητούν αλλά και στους πωλητές του προϊόντος να παραθέτουν λογαριασμούς ΔΕΗ οκταμήνου χρήσης της συσκευής και προηγουμενου (αντιστοιχων μηνών όμως) οκταμήνου μη χρήσης. Ισως ετσι βγει κάποια ακρη...οι μπακαλικοι υπολογισμοι δεν ταιριάζουν στις σημερινές ημέρες των σφιγμένων ζωναριών
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.