Μετάβαση στο περιεχόμενο

manosmarsel

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by manosmarsel

  1. Όταν λες δουλεύουν σωστά για ένα εξάμηνο, εννοείς πως μετά αυτοκαταστρέφονται ή τα έχεις τοποθετήσει εδώ και 6 μήνες και δουλεύουν σωστά;
  2. Παιδιά καλησπέρα σε όλους. Διαβάζω κι εγώ τους αρκετά, αν όχι εξαιρετικά ενημερωμένους συναδέλφους στο forum και για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν ντρέπομαι να "ομολογήσω" (γιατί όπως εξελίσσεται η πορεία του διαλόγου μάλλον ακούγεται σαν έγκλημα) πως κατα τη διάρκεια που εκτυλίσσεται η χρεωκοπία της Solyndra, εμείς ολοκληρώνουμε μια βιομηχανική στέγη με τα προϊόντα της. Το γεγονός το έμαθα απο το forum. Διαβάζω λοιπόν όλα τα μηνύματα με ψυχραιμία και μου έχουν δημιουργηθεί κάποια, νομίζω, εύλογα ερωτήματα που θα σκάσω αν δεν τα παραθέσω γιατί μου προκαλεί δυσφορία ο τρόπος που κάποιοι σκέφτονται και τοποθετούνται. Όσο το δυνατόν πιο σύντομα λοιπον: 1.Είναι δυνατόν να είναι σε οποιοδήποτε βαθμό και ποσοστό υπεύθυνος ο εγκαταστάτης, που τοποθετεί τα προϊόντα ή ακόμα και ο μελετητής που χρησιμοποιεί και προτείνει ένα τόσο καινοτόμο προϊόν, που στην ουσία δίνει λύσεις και όχι μόνο αισθητικό αποτελεσμα; 2.Είναι δυνατόν να κοιτάς, όπως είπε και ο συνάδελφος σε προηγούμενο μήνυμα, το financial report όλων των εταιρειών μήπως και χρεωκοπήσουν; Πόσο μάλιστα μιας εταιρείας τόσο πολλά υποσχόμενης και φαινομενικά επικερδη. 3. Είναι δυνατόν -και αυτό είναι και το πιο εξοργιστικό- να χαρακτηρίζεις ένα προϊον υπερεκτιμημένο ή και άχρηστο, με τόσο μένος, ενώ είναι τόσο λογικό να φτάσει σε αυτό το επίπεδο όταν οι κινέζικες εταιρείες πουλάνε στη μισή τιμή τα προϊόντα τους; Προσωπικά δε θα απορήσω καθόλου αν και οι γερμανικές που όλοι τόσο εμπιστευόμαστε αρχίζουν η μία μετά την άλλη να κλείνουν, λόγω μη ανταγωνιστικών τιμών. Γιατι ήδη έχουν μετακομίσει σχεδόν όλες στην Κίνα σαν πρώτη αντίδραση. Μηπώς θα φταίνε και εκεί οι εγκαταστάτες? 4. Και τελευταίο....με όλο το σεβασμο.... "Υπάρχουν οι κακοί εγκαταστάτες αλλά υπάρχουν και οι αφελείς πελάτες θύματα''............ Αυτή η φράση ειναι απαράδεκτη και είναι η αφορμή που σας κούρασα με όλο αυτό το μήνυμα. Με σεβασμό προς όλους
  3. Γνώμη δική μου, πάντως, είναι πως επειδή δεν υπάρχει πολύ μεγάλο ιστορικό φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων (σχετικά πάντα), καλό θα είναι και η παραμικρή τετοια πληροφορία να τσεκάρεται για να αποφύγουμε ¨κακοτοπιές¨. Όμως επειδή μια μαρτυρία, χωρίς εικόνα της εγκατάστασης, δεν μπορει να διαμορφώσει ασφαλή εικόνα -μπορεί να είναι τίθεται θέμα εγκατάστασης και όχι υλικών- καλό θα είναι υπάρχει φωτογραφικό υλικό, αν θεωρείται πως ίσως ειναι δυσφήμιση της εταιρείας η αναφορά σε αυτήν.
  4. Αν είσαι τόσο σίγουρος για τη μη ύπαρξη σκιάσεων, ακόμα και για την ώρα που δεν έχεις εικόνα της εγκατάστασης, πες μου τουλάχιστον τι εταιρείας είναι τα πάνελ σου.
  5. Το ΦΒ πλαίσιο αποτελείται από μία συστοιχία κυψελών, οι οποίες συνδεδεμένες σε σειρά μας δινουν την συνολική Τάση του. Όταν σκιάζεται έστω και μία κυψέλη του πλαισίου και επειδή αυτές ειναι εν σειρά συνδεδεμένες, το σκιασμένο στοιχείο δέχεται όλη την ταση ανάστροφα με αποτέλεσμα να υπερθερμανθεί και να καταστραφεί αχρηστεύοντας το πλάισιο ή και σε άλλες περιπτώσεις δημιουργώντας σοβαρότερα προβλήματα. Για την πρόβλεψη της συγκεκριμέμνης περιπτωσης χρησιμοποιούνται οι δίοδοι παράκαμψης που προστατεύουν την εγκατάσταση.
  6. Προσωπικά τα θεωρώ πολύ καλή επιλογή για επίπεδες, ταρατσες. Επειδη ,ομως ειναι σχετικά νέα "τεχνολογια'' για την ελληνική αγορά, αλλα και επειδη το εχω ψάξει αρκετα το συγκεκριμένο θέμα, εχω να παραθέσω κι εγω τα εξης: α. Ισχύει για τη λευκή επιφάνεια, όσον αφορά την καλύτερη απόδοση των Solyndra. β.Δε φτάνει όμως αυτό, μιας και από την εταιρεία συστήνουν να μπαίνουν μετά απο 1,5 μετρο περιμετρικά του στηθαίου, για να εγγυηθουν την καλή τους αποδοση. γ. Μειονέκτημα τρίτο και τελευταίο ειναι η πολύ μεγάλη ταση Um ανά πανέλο, κατι που αναγκάζει το μελετητή-εγκαταστάτη να μειώνει τις επιλογές του για Inverter και να αδιαμορφώνει ανάλογα τη συνδεσμολογία μεχρι τον inverter. Παρ' όλα αυτά επιμένω πως τα πλεονεκτήματα: -Καλύτερη απόδοση (Λογω του οτι συλλαμβάνει κάθε είδους ακτινοβολία, προσπίπτουσα, ανακλώμενη) -Στήριξη χωρίς τρυπήματα (Βασικότατο) -Καλύτερος αερισμός, αρα και καλύτερη μακροχρόνια απόδοση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωης. - Πολύ μικρός χρόνος τοποθέτησης. Άρα και μεγαλύτερο κέρδος εγκατάστασης. - Καλύπτουν μεγαλύτερη επιφάνεια απο τα συμβατικά (θυμίζω πως η σειρά 1 βγαίνει και σε 200 Wp.) -Και το μειονέκτημα του βαψίματος, μπορεί να εξισορροπηθεί απο τον τρόπο τοποθετησης, αφηνοντας οσο χωρο χρειάζεται για να υπαρχει μερική πρόσβαση σε καθε σημείο που καλύπτουν τα πλαίσια.... Αυτα.
  7. Να φυγει σιγουρα ειναι αδυνατον.Αυτο που ηθελα να μαθω ομως και ελπιζω να αποφευγω την πιθανοτητα πατατας, ειναι μηπως μπορει ν χαμηλωει μια καμιναδα που φαινεται να εκτεινεται πανω απο ενα μετρο
  8. Παιδιά καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω τους πιο εμπειρους του forum, με τις καμινάδες στις κεραμοσκεπές, που <<κόβουν>> τη στέγη στα 2, τι ακριβώς κάνετε για να εκμεταλλευτείτε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο στη σκεπή? Στην ουσία σκιάζουν πολύ μεγαλο μέρος της στέγης, όπως περιστρέφεται ο ήλιος, ολη τη μέρα.
  9. Αν για αυτο ειναι λάθος ομολογώ πως δεν είμαι τόσο έμπειρος στην επιλογή inverter και γενικότερα υλικών φβ. Είμαι στα πρώτα βήματα της εγκατάστασης φβ συστημάτων.Πίστευα πως θα γινόταν να γίνει η σύνδεση μεσα στον inverter και κατ' επέκταση να βρίσκεται αυτόματα το βέλτιστο σημείο λειτουργίας . Πάντως ο χώρος δεν μπορεί να πάρει άλλα...Είναι ήδη "μπουκωμενος".
  10. Φαντάζομαι το λες σε μένα αυτο. Συνδέοντας τα πανέλα του Νότου ολα σε σειρά και "ρίχνοντάς" τα στον INVERTER. Συνδέοντας το της Ανατολής απ'ευθειας στον INVERTER και το ίδιο και για της Δύσης....που είναι το εντελώς λάθος....?
  11. Απο τη στιγμή που η γραμμή μου ειναι μονοφασική, δε νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα να τοποθετηθεί απο ένα πάνελ παράλληλα. Θα υπήρχε μόνο αν ήταν τριφασική, λόγω κατανομής φορτίου. Φυσικά και δε θα τα έβαζα όλα εν σειρά, ξερω τις επιπτωσεις. Απλά ήθελα να γίνει ξεκάθαρο, αν σε περίπτωση που τα βάλω τα πάνελ αυτά παράλληλα, η απόδοση όντως επηρρεαζεται απο αυτό που έχει τη μικρότερη απόδοση.
  12. Για καθαρή Ανατολή κ Δύση έχεις απώλειες γύρω στο 15%. Εγώ θα έβαζα. Τι εννοείς όμως από ένα Panel σε Ανατολή κ Δύση? Μη βάλεις στο ίδιο string panel Νότου, ένα Ανατολής κ ένα Δύσης. Κάθε προσανατολισμός θέλει κ ξεχωριστό string. Όποτε αν χωράει μόνο 1 σε Ανατολή κ 1 σε Δύση μάλλον πρέπει να μην τα τοποθετήσεις. Είναι όντως από ένα πανέλο σε Ανατολή και Δύση Γνωρίζω πως έχει απώλειες ανομοιογένειας, αλλά είναι επιθυμία του ιδιοκτητη. Λογικά, όμως, όπως λες, αν οδηγήσω το κάθε ένα από τα 2 πανέλα σε δικο του string, παράλληλα, στον Inverter θα έχω μια μειωμενη απόδοση 15%, σωστά?
  13. Παιδιά καλημέρα. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Ετοιμαζουμε κάποιες αιτήσεις για εγκατάσταση ΦΒ σε στέγες σε μη διασυνδεδεμένα νησιά. Λόγω λοιπόν των πολύύύύ ιδιαίτερων συνθηκών των εκεί σκεπών (πολύ μικρές επιφάνειες) έχω προσαρμόσει τη μελέτη στις συνθήκες αυτές. Θα ήθελα λοιπον να κάνω κάποιες ερωτησεις. Σε άλλες η απάντηση ειναι αναμενόμενη απλα θελω επιβεβαίωση και σε αλλες που δεγνωριζω καθόλου. Λοιπόν: 1)Επειδή η σκεπή ειναι πολύ μικρή θα κάνουμε μία προέκτασή της πάνω από την μπαλκονόπορτα και θα γίνει μια ενιαία κατασκευή (στην ουσία ένα σκέπαστρο πάνω από το μπαλκόνι). Επιτρέπεται αυτο, χωρίς αδειες-πολεοδομίες κ.λ.π? 2)Εχω "χωρέσει" πανέλα που τοποθετούμε σε αγροτεμάχια 280Wp, δε θα έχει πρόβλημα λογικά λογω ανεμοπιέσεων, σωστά? 3)Τέλος επειδή μου ζητήθηκε θα "χωρέσω" και από ένα πανέλο σε ανατολική και δυτική πλευρά αντίστοιχα. Θα είναι μεγαλη η απώλεια? Πως Υπολογίζεται αυτο? Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικα
  14. Παιδιά καλησπέρα. Θα ήθελα να μάθω, αν ξέρει καποιος, κάποιο ιδιαίτερα αξιοπιστο και εύχρηστο site για την ηλιακη ακτινοβολία στη χώρα μας.
  15. Παιδιά σας ευχαριστώ ολους για την ανταπόκριση! Ήταν πολύ χρησιμεςμολες οι συμβουλες
  16. Μήπως εννοείς της TELECO; Το όλο πρόβλημα ειναι η απόσταση. Πρόκειται για κηπο μεγάλης εκτασης και οι αποστάσεις που πρέπει να καλύπτει ειναι πάνω από 50 μέτρα ίσως. Πάντως αν ειναι της TELECO μάλλον αυτό θα χρησιμοποιήσω βάζοντάς το στη μεση της διαδρομής. Απλά μαλλον θα ειναι λιγάκι τσουχτερες οι μονάδες και τα παρελκόμενα.
  17. Καλησπέρα φίλε μου. Για ποια εταιρεία όμως μιλάς; Ποιο ειναι το κιτ; Τι αποστάσεις καλύπτει. Μιλάω για αποστάσεις πανω απο 60 και 70 μέτρα. Εχει booster ή κατι αντίστοιχο;
  18. Παιδιά καλησπέρα σε όλους. Ειμαι σχετικά νέος ηλεκτρολόγος μηχανικός και θα ήθελα να κάνω μια ερωτηση σε οσους γνωριζουν. Υπάρχει κάποιο σύστημα πιο φτηνό και πιο απλά εφαρμόσιμο για να έχω φώτα με τηλεχειρισμό απ' ότι με συστηματα όπως με μονάδες instabus και TELECO? Πρόκειται για φώτα κήπου.
  19. Παιδιά καλησπέρα σε όλους. Ειμαι σχετικά νέος ηλεκτρολόγος μηχανικός και θα ήθελα να κάνω μια ερωτηση σε οσους γνωριζουν. Υπάρχει κάποιο σύστημα πιο φτηνό και πιο απλά εφαρμόσιμο για να έχω φώτα με τηλεχειρισμό απ' ότι με συστηματα όπως με μονάδες instabus και TELECO? Πρόκειται για φώτα κήπου. Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.