Μετάβαση στο περιεχόμενο

alexandra.s

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Όταν αναφέρομαι σε διαδικασία δεν εννοώ την λεπτομερή περιγραφή της και τον κατάλογο των δικαιολογητικών που θα χρειαστούν, αλλά μία σαφή απάντηση σχετικά με το εάν μπορεί να ακολουθηθεί διαδικασία νομιμοποίησης, πόσο χρονοβόρα μπορεί να είναι και τι κόστος μπορεί να έχει (από πλευράς προστίμων). Για το λόγο αυτό έθεσα την ερώτηση στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, μήπως και μπορούσε κάποιος συνάδελφός σας με αντίστοιχη εμπειρία να με παραπέμψει κάπου ή να με υποψιάσει για κάτι (π.χ. για το λόγο που ο μηχανικός της οικοδομής απέκρυψε τότε την ύπαρξη του υπογείου), που σε εμένα δεν είναι προφανές. Είναι βέβαιο ότι θα συμβουλεύσω τον πελάτη να απευθυνθεί σε μηχανικό. Όπως προείπα, εξ αρχής αυτή ήταν η πρόθεσή μου. Σας ευχαριστώ.
  2. Η ουσιαστική νομιμότητα έγκειται στο γεγονός ότι κατά πάσα πιθανότητα το υπόγειο δεν δηλώθηκε εκ παραδρομής ή επειδή δεν θεωρήθηκε απαραίτητο να δηλωθεί για κάποιους λόγους από τον μηχανικό (δυστυχώς ηλικιακά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω με ποιον τρόπο χορηγούνταν οι άδειες οικοδομής το έτος 1970). Εάν είχε δηλωθεί τότε, νομίζω ότι σήμερα θα ήταν απολύτως νόμιμο (δηλαδή και τυπικά νόμιμο). Επαναλαμβάνω ότι έχουν τηρηθεί στην πραγματικότητα όλοι οι όροι δόμησης. Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ήδη απευθύνθηκα σε μηχανικό, αρκετά έμπειρο, ο οποίος όμως δεν ήταν σε θέση να με βοηθήσει (δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά τέτοια περίπτωση, δηλαδή να μην πρόκειται για ουσιαστική πολεοδομική παράβαση, π.χ. υπέρβαση ύψους υπογείου ή περίγραμμα εκτός ορίων λοιπών ορόφων, αλλά για τυπική παράλειψη). Για το λόγο αυτό απευθύνθηκα σε εσάς και τους συναδέλφους σας, μήπως με διαφωτίσετε σχετικά, ώστε και εγώ με τη σειρά μου να παραπέμψω τον πελάτη μου σε μηχανικό, αλλά δίδοντάς του πρώτα όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία. Ευχαριστώ πάντως...
  3. Βάσει οικοδομικής άδειας του 1970 ανεγέρθηκε διώροφη οικοδομή. Κτίστηκε και υπόγεια αποθήκη, χωρίς αυτό να αναφέρεται οπουδήποτε στην άδεια. Η υπόγεια αποθήκη ουσιαστικά δηλαδή είναι νόμιμη (και ως προς τους όρους δόμησης και ως προς τη χρήση) αλλά τυπικά δεν φαίνεται πουθενά. Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό ή κάτι μου διαφεύγει; Υπάρχει διαδικασία "νομιμοποίησης" δεδομένου ότι δεν πρόκειται για ουσιαστική πολεοδομική παράβαση; (διάβασα σε νομικό βιβλίο ότι υπάρχει η δυνατότητα αναθεώρησης της άδειας) Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.