Μετάβαση στο περιεχόμενο

free

Members
  • Περιεχόμενα

    98
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από free

  1. Πολύ καλημέρα σας και καλό μήνα.

    Θα ήθελα σας παρακαλώ να μου υποδείξετε πως θα μπορούσε αυτοματοποιημένα να μπαίνει το πινακάκι των κουφωμάτων κατά την εισαγωγή τους όταν σχεδιάζω μία κάτοψη.

    Σας ευχαριστώ.

  2. Καλημέρα σας, και συγνώμη αν το θέμα που δημιουργώ θα μπορούσα να το εντάξω κάπου αλλού.

    Έχω κάνει ένα excel αρχείο για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων που ζητάει το πρόγραμμα του Τ.Ε.Ε. Νομίζω ότι έχω συμπεριλάβει όλα τα δεδομένα από το Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. και έχω δημιουργήσει τους ανάλογους πίνακες υπολογισμών με τα απαιτούμενα αποτελέσματα.

    Μπορεί να έχω παραλείψει κάτι ή να έχω κάνει λάθος ως προς την κατανόηση των υπολογισμών, για αυτό θα ήθελα αν δεν σας δημιουργώ κάποιο πρόβλημα να το επισημάνεται.

    Επίσης δεν είμαι καθόλου καλός γνώστης των τύπων στο excel ώστε να εξάγονται αυτόματα τα αποτελέσματα με την εισαγωγή μόνο των γεωμετρικών στοιχείων. Αν σας είναι εύκολο και μπορείτε να βοηθήστε θα το εκτιμούσα. Αν ολοκληρωθεί πιστεύω πως θα λύσει τα χέρια σε αρκετούς συναδέλφους λόγω της απλότητάς του και των βημάτων που ακολουθούν την εξέλιξη του προγράμματος για την δημιουργία του Ενεργειακού Πιστοποιητικού.

    Και πάλι σας ευχαριστώ και καλή σας συνέχεια!!

    Πίνακας Υπολογισμών ΚΕΝΑΚ.xlsx

  3. Πολύ καλημέρα σε όλους σας!!! Στον Ε.Ο.Τ. Βόλου συμπληρώνουμε το επισυναπτόμενο έντυπο. Αν κάποιος συνάδελφος θεωρεί ότι πρέπει να αναφερθούν επιπλέον στοιχεία είναι σε μορφή word για να το κάνει.

    Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

    Καλή συνέχεια σε όλους!!!!!!!

    Τεχνική Έκθεση Βόθρου Για Τον ΕΟΤ.docx

    • Upvote 7
  4. Καλημέρα σας και χρόνια πολλά αν και καθυστερημένα.

    Θα ήθελα σας παρακαλώ να με βοηθήσετε, αν και έχει απαντηθεί πιο πάνω, στην περίπτωση αλλαγής επιβλέποντα μηχανικού.

    Έχω βρεί ένα έντυπο από το ΤΕΕ/ΤΚΜ στο οποίο στην ερώτηση 6 απαντάει ότι με βάση το Φ.Ε.Κ. 795Δ/1993 δεν απαιτείται παραίτηση του παλιού επιβλέποντα μηχανικού.

    Θα ήθελα σας παρακαλώ την γνώμη σας.

    Ευχαριστώ και καλή συνέχεια!!

    Ερωτήσεις - Απαντήσεις Για Τον Ν.Ο.Κ..pdf

  5. Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους,

    Έχω ετοιμάσει ένα υπολογιστικό φύλο στο Excel για τον υπολογισμό όλων των ζητούμενων από το πρόγραμμα του ΤΕΕ.

    Επειδή όμως οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες στις σύνθετες συναρτήσεις θα ήθελα σας παρακαλώ την βοήθειά σας.

    Για παράδειγμα προσπαθώ να βρώ την σχέση του Excel που θα μου δώσει την επιθυμητή τιμή για τις σκιάσεις.

    Δηλαδή πρέπει να συνδυάσω :

    1) το πηλίκο από το ύψος του απέναντι κτιρίου πρός την απόσταση του αντικειμένου μου από το απέναντι κτίριο και να βρώ την εφφ σε μοίρες της γωνίας που σχηματίζει.

    2) να εισαχθεί ο προσανατολισμός του αντικειμένου που εξετάζω.

    3) με βάση τα πιο πάνω η σχέση θα πρέπει από τον πίνακα των σκιάσεων να μου επιλέξει το σωστό κελί και να αποτυπωθεί σε ένα νέο κελί ως αποτέλεσμα.

    Επισυνάπτω μία φωτογραφία του υπολογιστικού φύλου του Excel που έφτιαξα.

    Σας Ευχαριστώ!!

    untitled.bmp

  6. Λάθος δικό μου, αυτό αναφέρεται αποκλειστικά στο χωριό Κατωχώρι του Δήμου Πορταριάς όπως και τα υπόλοιπα.

    Πρέπει να υπάρχει κάποια γενική τροποποίηση και όχι τμηματικά!

    Και πάλι σε ευχαριστώ!!

  7. Καλημέρα σε όλους σας, θα ήθελα την βοήθειά σας ως προς την εύρεση του διάταγμα Πηλίου που περιγράφει τους όρους δόμησης και σχεδίασης εντός και εκτός οικισμών. Τα μόνα που μπόρεσα να βρώ είναι:

     

    1) ΦΕΚ Δ 94 (01.04.1977)

    2) ΦΕΚ Δ 594 (13.11.1978)

    3) Φ.Ε.Κ. Δ 37 (04.07.1980)

    4) ΦΕΚ Δ 181 (03.05.1985)

    5) ΦΕΚ Δ 954 (13.10.1986)

    6) ΦΕΚ Δ 293 (16.05.1989)

    7) ΦΕΚ Α.Α.Π. 289 (04.11.2011)

     

    Ότι αναζήτηση και να έκανα δεν μπόρεσα να βρώ κάτι σχετικό!!

    Σας ευχαριστώ εκ' των προτέρων!!

  8. Καλησπέρα σας και πάλι!!

    Το ξέρω ότι σας έχω εκνευρίσει!!!   

    Κάθισα και διάβασα ότι υπήρχε σχετικά με το IDEA της 4Μ. Τα θέματα όμως που περιείχαν αναφορά για το πρόγραμμα ήταν αρκετά παλιά (καμία σχέση με το IDEA14), οι απόψεις που υπήρχαν, στο περίπου, ήταν 50 - 50. 

    Δεν λέω ότι μπορεί να άλλαξε τρομερά ως πρόγραμμα αλλά ίσως μέσα από τις αναρτήσεις και τις παρατηρήσεις των συναδέλφων να βελτιώθηκε στα τρωτά του σημεία.

     

    Αυτό θα ήθελα να με πληροφορήσετε σας παρακαλώ αν έγινε κάποια σημαντική αλλαγή από το 2007, 2009 έως σήμερα και έχει καταστεί αξιόπιστο ως πρόγραμμα.

     

    Τα αρνητικά του σημεία από ότι είχα καταλάβει είναι:

    1) η αργή εκτέλεση του όταν το σχέδιο που είναι ανοιχτό είναι μεγάλο, έχει πολλά hatch ή blocks και

    2) το πρόβλημα με την συγκράτηση των κωδικών του προγράμματος και η ανάγκη επικοινωνίας με την εταιρία για την απόδοση νέων (κάτι που το συνάντησα αρκετές φορές και στο Cadware).

  9. T-911 θα μπορούσες να μου πεις συγκεκριμένα τι εννοείς?

    Για παράδειγμα έχω σχεδιάσει και στο πρόγραμμα της Π systems, για ένα χρόνο τουλάχιστον, όταν δούλευα σε Μελετητικό Γραφείο στην Θεσσαλονίκη αλλά το πρόγραμμα ήταν δύσχρηστο από την άποψη της ποικιλίας των εντολών, της ευχρηστίας τους, την εύκολη διαχείριση των κατόψεων και των αλλαγών πάνω σε αυτές και εν γένει την ευελιξία του για την παραγωγική απόδοση των σχεδίων της Άδειας Δόμησης, μου θύμιζε όχι απόλυτα αλλά σε ένα μεγάλο μέρος του το πρώτο Autocad R14.

    Επειδή αυτό έγινε το 2004 έως 2005 δεν γνωρίζω αν βελτιώθηκε και λειτουργεί αντίστοιχα καλά με το Autocad.

    Θα με ενδιέφερε να μου πεις σε τι υπολείπετε το IDEA14 ώστε να μπορέσω να το επισημάνω και να αποφύγω μία κακή επιλογή που θα έκανα!!

    Σε ευχαριστώ πολύ!!!

  10. Μου έκαναν παρουσίαση του IDEA14 με σκοπό την υλοποίηση μίας απλής μονοκατοικίας και έμεινα άφωνος με τις ομοιότητες που έχει με το περιβάλλον του Autocad καθώς και του τρόπου εκτέλεση κάποιων εντολών που μοιάζουν αρκετά με του Cadware.

    Για αυτό σας ρωτάω αν έχετε δουλέψει στο τελευταίο IDEA14 και να μας λέγατε την εμπειρία σας για να μπορέσουμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα με βάση την ΠΡΑΞΗ για το κάθε πρόγραμμα!!!

    Ευχαριστώ!!!

  11. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας!!

    Το Archicad έχει τελείως διαφορετικό περιβάλλον από του Autocad.

    Μήπως έτυχε Τ-911 να ασχοληθείς ή να έχεις άποψη για το IDEA 14 της 4Μ και ο εξής λόγος που ρωτάω είναι ο παρακάτω:

    1) Autocad 2014 περίπου 4.100,00/4.200,00 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α.

    2) Autocad Architecture 2014 κόστος 4.400,00 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α.

    3) Cadware 2013 κόστος 1.600,00 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α.

    4) Αρχιτεκτονικό Πακέτο IDEA + PhotoIDEA + WalkIDEA (Ολοκληρωμένο περιβάλλον Αρχιτεκτονικής Σύνθεσης, Φωτορεαλισμού και Κίνησης με την πρωτοποριακή τεχνολογία BIM/IFC) κόστος 1.525,00 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α.

  12. Με ενδιαφέρει να βγάζω μία πολύ αξιοπρεπή δουλειά για την Έκδοση Άδειας Δόμησης και ένα καλό φωτορεαλιστικό, φιλικό πρόγραμμα όπως το Autocad που δουλεύω εδώ και καιρό. Έτσι λόγο αναβάθμισης όλων των προγραμμάτων στο γραφείων θέλω να προχωρήσω και σε μία τέτοια αγορά, αλλά το Autocad όπως πάντα είναι αρκετά ακριβό!!

    Η ερώτηση είναι η εξής, μπορώ να βρώ κάτι ισάξιο Autocad + Cadware ή Autocad Architecture σε αρκετά πιο προνομιακές τιμές?

  13. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω επειδή θέλω να προχωρήσω στην αγορά σχεδιαστικού προγράμματος τι θα έπρεπε να επιλέξω Autocad 2014 & Cadware 2014 ή IDEA 14 της 4Μ? Αν πιστεύεται ότι υπάρχει κάτι ανάλογο το οποίο μου διαφεύγει παρακαλώ να μου το επισημάνεται!!

    Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!!

  14. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω επειδή θέλω να προχωρήσω στην αγορά σχεδιαστικού προγράμματος τι θα έπρεπε να επιλέξω Autocad 2014 & Cadware 2014 ή IDEA 14 της 4Μ? Αν πιστεύεται ότι υπάρχει κάτι ανάλογο το οποίο μου διαφεύγει παρακαλώ να μου το επισημάνεται!!

    Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!!

  15. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω επειδή θέλω να προχωρήσω στην αγορά σχεδιαστικού προγράμματος τι θα έπρεπε να επιλέξω Autocad 2014 & Cadware 2014 ή IDEA 14 της 4Μ? Αν πιστεύεται ότι υπάρχει κάτι ανάλογο το οποίο μου διαφεύγει παρακαλώ να μου το επισημάνεται!!

    Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!!

  16. Όταν έκανες uninstall την θύρα μετά απλώς συνέδεες το καλώδιο του μηχανήματος, ενώ αυτό ήτανε κλειστό, απευθείας στην Σειριακή Θύρα και από μόνο του έκανε install του driver που χρειαζότανε?

    Το καλώδιο μετατροπής που χρησιμοποίησα για να το συνδέσω σε USB θύρα δεν είχε στην συσκευασία του κάποιο CD για να εισάγω τον Driver του, το έκαναν τα Windows 7 από μόνα τους και τον εγκατέστησαν και μετά εμφανιζότανε στο Device Manager ως COM5.

    Όσες φορές δοκίμασα, μέσω του Data Exchange Manager, να το ανοίξω από τις θύρες που μου εμφάνιζε (COM1, COM3 & COM5) στο παράθυρο του προγράμματος, πρώτα μέσω της Σειριακής Θύρας και μετά μέσω του καλωδίου μετατροπής της θηλυκής Σειριακής Θύρας του καλωδίου του TC600 σε USB έξοδο πάντα μου εμφανίζει το ίδιο μήνυμα.

    Το πρόγραμμα μου εμφάνιζε μόνο την COM3, απεγκατέστησα την COM1 και την εγκατέστησα ξανά. Την εμφάνισε αλλά ενώ άνοιγε το μηχάνημα (total station) το μήνυμα ήταν το ίδιο.

    Υπάρχει περίπτωση να φταίνε τα Windows 7?

     

    post-24647-0-63258100-1382876663_thumb.png

  17. Μου έχει σαν ονομασία COM1 (όπως στην φωτογραφία) την οποία δεν μου εμφανίζει όταν ανοίγω το άτιμο το πρόγραμμα. Μήπως μπορώ να κάνω κάποια χειροκίνητη ρύθμιση μέσα στον φάκελο που είναι ρο πρόγραμμα για να μου εμφανιστεί?

    post-24647-0-73326300-1382778275_thumb.png

  18. Το άτιμο το προγραμματάκι, αφού συνέδεσα το αρχικό καλώδιο απευθείας στο laptop στην αντίστοιχη θύρα όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, εμφανίζει στο παράθυρο General Settings τις εξής ρυθμίσεις ( όπως φαίνετε και στην φωτογραφία) και δεν μου δίνει την δυνατότητα να επιλέξω στην ρύθμιση Port το COM1!!

     

    post-24647-0-97778800-1382776800_thumb.jpgpost-24647-0-37394900-1382776809.png

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.