Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ντοκου Γεωργία

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Ντοκου Γεωργία

  1. 7 ώρες πριν, ppanag said:

    @Ντοκου Γεωργία

    Καταρχήν ξεκινάμε από το γεγονός ότι: Το τι μας λεει ο πελάτης προφορικά ή το αγνοούμε παντελώς ή το κρατάμε ως πιθανόν άχρηστο μέχρι να το επιβεβαιώσουμε από τα στοιχεία που θα μελετήσουμε. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ως χρήσιμα στοιχεία και έχουμε πλήρη εικόνα μόνο όταν συγκεντρώσουμε α) τη σύσταση, β) την οικοδομική άδεια, γ) τυχόν τακτοποίηση, δ) την σωστή και ακριβή αποτύπωσή μας, ε) το ΠΕΑ, ζ) το κτηματολόγιο και όλα τα σχέδια όλων των ανωτέρω με τις σωστές σφραγίδες τους, ώστε να επαληθεύεται ότι δεν είναι π.χ. απλά draft μηχανικών (αυτά δεν τα ανοίγουμε καν).
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση από τα στοιχεία που μας δώσατε έχουμε αποτύπωση (κλειστό γκαράζ) μεγαλύτερο από το συμβόλαιο (>10τ.μ.) και σίγουρα σε σχέση με την οικοδομική άδεια υπέρβαση δόμησης. 
    Δυστυχώς δεν μας είπατε τι αναφέρει η σύσταση (παρακολούθημα?? πόσα τ.μ. ??) και τι δείχνει το σχέδιο της σύστασης στην PILOTIS ... Πιθανόν να έχει γίνει παραβίαση κοινοχρήστων χώρων ή/και άλλης ιδιοκτησίας.
    Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα και δεν επιτρέπεται καμία ενέργεια αν δεν προηγηθεί σύγκριση τριών πραγμάτων: Α) Πραγματική κατάσταση (αποτύπωση), Β) Σχέδια οικοδομικής άδειας και Γ) Σχέδια Σύστασης Οριζοντίων Ιδιοκτησιών.

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρονο και για την απάντηση... θα επανέλθω...

    20 ώρες πριν, Pavlos33 said:

    Το θέμα απαιτεί διερεύνηση.

    Ξεκινάς, έχοντας την κάτοψη πυλωτής που προσαρτήθηκε στη σύσταση. Στην ΠΣΟΙ περιγράφεται το διαμέρισμα και το παρακολούθημά του. Με βάση αυτά τα στοιχεία πας να το εντοπίσεις στην πυλωτή. Η ιδιοκτήτρια λοιπόν, λέει ότι άλλο γράφει ο τίτλος και άλλο παρακολούθημα κατέχει, το οποίο μάλιστα έκλεισε αυθαίρετα.

    Επειδή η πυλωτή είναι Κ.Χ το δικαίωμα υπαγωγής θα κριθεί αν απαιτείται συναίνεση πλειοψηφίας ή μπορεί να υπαχθεί με Υ.Δ ιδιοκτήτη ότι έκλεισε εκ κατασκευής. Παράλληλα με την τακτοποίηση θα πρέπει να έρθεις σε επικοινωνία με τη συμβολαιογράφο για το πως θα χειριστείς το θέμα διότι έτσι όπως τα περιγράφεις, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί τροποποίηση σύστασης (στην καλή περίπτωση μονομερή). 

    Υ.Γ Κατέβασε και το απόσπασμα εγγραφών από το Κτηματολόγιο να δεις και εκεί αν αναφέρονται τα ίδια για το παρακολούθημα. 

    Καλησπέρα σας, ευχαριστώ για το χρόνο και για την απάντηση, είδα τη ΣΟΙ της οικοδομής, προβλέπει 12 θέσεις πάρκινγκ στην πυλωτή επιφάνειας 10 τ.μ. έκαστη. Επιπλέον αναφέρει ρητά ότι η πυλωτή είναι "από παντού ελεύθερη και απαγορεύεται το κλείσιμό της, χώρος της είναι κοινόχρηστος κι αποτελείται από ...." μπλα μπλα. Η συμβολαιογράφος μου ειπε οτι μονομερή τροποποίηση συστασης δεν γινεται, οπότε μάλλον η μονη επιλογη που εχω ειναι να ξηλώσει οτι εχει κλεισει για να μπορεσω να εκδωσω την ταυτοτητα

     

  2. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει,

    Μου ζητήθηκε μια ΗΤ για διαμέρισμα με άδεια του του 1988 που δεν εχει καμία αυθαιρεσία.. μάλιστα εχει γίνει και εξοικονομώ και ΠΕΑ όλα συμφωνούν, όμως έχει παρακολούθημα μια θέση στάθμευσης σε PILOTIS χωρίς χιλιοστά εννοείται, που περιγράφεται στο συμβόλαιο και είναι 10τμ. Στην πραγματικότητα η ιδιοκτήτρια εχει πάρει άλλη μια θέση στάθμευσης και το εχει κλείσει με γκαραζόπορτα. Στην πολυκατοικία αυτή τη στιγμή, ολες οι θέσεις στάθμευσης είναι κλειστές με γκαραζόπορτες.  Η ιδιοκτήτρια ισχυρίζεται πως έτσι το αγόρασε  30 χρονια πριν και πως επειδή ήταν του οικοπεδούχου είχε δυο θέσεις ο οικοπεδούχος, αλλά δεν αναφέρεται πουθενά αυτό.. Μπορώ να το τακτοποιήσω ? 

  3. Καλημέρα,

    μιλούσα με κάποιο συνάδελφο χθες και μου εξηγούσε πως η βεβαίωση που έχω δώσει σε πελάτη μου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι λάθος, και θα πρέπει να υποβάλω νέα δήλωση και να του δώσω βεβαίωση μη ύπαρξης αυθαιρέτου... Διότι λέγει το αυθαίρετο έχει τακτοποιηθεί οπότε δεν τίθεται θέμα αυθαιρέτου πλέον...

    Διαβάζοντας τα σχόλια σας κατάλαβα πως μπορώ να το κάνω και να γράψω στα σχόλια ότι έχει τακτοποιηθεί με την υπ΄αριθμό τάδε δήλωση... Όμως γιατί να το κάνω αυτό αφού η βεβαίωση ενεργοποιείται με το πέρας της διαδικασίας και αυτή θα πρέπει να είναι η σωστή. Βέβαια αν τη διαβάσει κανείς, θα διαπιστώσει οτι η βεβαίωση αναφέρεται στην παραγραφο 2 του αρθρου 23 που μιλάει για τις εξαιρεσεις. Οποτε εχει καποιο δικαιο ο συνάδελφος...

    Εσεις αλήθεια τι βεβαίωση δίνετε στον πελάτη σας...? ξαναυποβάλετε όλες τις δηλώσεις?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    • Upvote 1
    • Downvote 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.