Μετάβαση στο περιεχόμενο

kibous

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

kibous's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. ευχαριστώ για την μεταφορά αλλά δεν βρίσκω την απάντηση στην ερώτησή μου στα παραπάνω μηνύματα
  2. Καλησπέρα σε όλους.. μου έτυχε περίπτωση πελάτη όπου η εντός σχεδίου οικοδομή του κατασκευάστηκε με άδεια οικοδομής η οποία ανακλήθηκε μετά από τρία χρόνια ύστερα από καταγγελία γείτονα..(η οικοδομή σταμάτησε στα επιχρίσματα) Στη συνέχεια κατόπιν αυτοψίας μετά από ένα χρόνο του επιβλήθηκαν πρόστιμα αυθαιρέτου για όλη την οικοδομή αφού η σχετική άδεια είχε ανακληθεί. Κάπου είχα ακούσει ότι πρόστιμα δεν μπορούν να επιβληθούν σε μια τέτοια περίπτωση..ισχύει;; (Υπόψην ότι οι λόγοι ανάκλησης της αδείας είναι παραλείψεις που μπορούν να διορθωθούν αλλά λανθασμένα μέχρι τώρα δεν κινήθηκε προς την κατεύθυνση αυτή ο ιδιοκτήτης.)
  3. Ευχαριστώ για χρήσιμες πληροφορίες σου συνάδελφε.. ..Γιατί τότε γίνεται έλεγχος τίτλων κτήσης από την Πολεοδομία πριν την έκδοση οποιασδήποτε αδείας οικοδομής;..
  4. ..Έχε υπόψη σου και ότι αν είναι συνιδιοκτήτες 50-50 όπως λες (δηλαδή η κυριότητα είναι μισή-μισή), τότε η οποιαδήποτε άδεια οικοδομής θα βγεί και στα δύο ονόματα υποχρεωτικά..
  5. Συνάδελφε Θεοχάρη, και συμβολαιογρ.πράξεις παραχώρησης ρυμ/νων (δρόμων) σε κοινή χρήση έχουν γίνει και άλλες άδειες οικοδομής έχουν εκδοθεί στην ευρύτερη ιδιοκτησία και έχουν ανεγερθεί και κτίσματα στη συνέχεια..δεν τίθεται δηλαδή θέμα διάνοιξης των δρόμων..
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση, το ίδιο πιστεύω ότι είναι αυτονόητο και όντως υπάρχει κατάτμηση λόγω ρυμοτομίας. Η πολεοδομία έχει αντίθετη άποψη.. Απλά ψάχνω κάποια σχετική διάταξη για να αποδείξω τα αυτονόητα..
  7. (Ποιός 1337 και ποιές Π.Ε. συνάδελφε;... Εδώ υπάρχουν περιοχές που μετά από χρόνια κυρωμένης πράξης εφαρμογής, τα περισσότερα προβλήματα με τις ιδιοκτησίες παραμένουν ακόμα...) Τα επιμέρους τμήματα στους πίνακες της Π.Ε. εμφανίζονται με αρχική ιδιοκτησία το συνολικό εμβαδόν και με τελικές ιδιοκτησίες τα επιμέρους εμβαδά με τα ποσοστά τους. Το ζητούμενο είναι εάν μπορώ να αποδείξω ότι νομικά δεν απαιτείται κατάτμηση από την στιγμή που έτσι κ αλλιώς τέμνεται και ρυμοτομείται η αρχική ιδιοκτησία σε ξεχωριστά κομμάτια από τους δρόμος που χωρίζουν τα Ο.Τ. .. Στη δε οικοδομησιμότητα αναφέρονται τα επιμέρους οικόπεδα ως άρτια και οικοδομήσημα...
  8. Δεν έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμογής.Έχει χορηγηθεί οικοδομησιμότητα όμως για το κάθε κομμάτι.Μου λένε ότι για την άδεια οικοδομής πρέπει να προηγηθεί πράξη κατάτμησης της αρχικής ιδιοκτησίας.Ισχύει;
  9. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει: Μου έτυχε μία αρχικά μεγάλη εκτός σχεδίου συνιδιοκτησία η οποία κατόπιν ένταξής της στο σχέδιο χωρίστικε σε διαφορετικά άρτια τμήματα τα οποία βρίσκονται σε δύο διαφορετικά Ο.Τ. λόγω της ρυμοτόμησής της από τους νέους εγκεκριμένους δρόμους.Επίσης εκδόθηκε στη συνέχεια προέγκριση οικοδομησημότητας για το καθένα από αυτά. Είναι υποχρεωτικό σήμερα μετά από αυτά προκειμένου να εκδοθεί άδεια οικοδομής να γίνει συμβολαιογραφική πράξη κατάτμησης της αρχικής ιδιοκτησίας ή αφού κατατμείται έτσι κ αλλιώς από τους νέους δρόμους δεν χρειάζεται ? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.