Μετάβαση στο περιεχόμενο

hamlet_is_away

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

hamlet_is_away's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. adadim εκ παραδρομής έγραψα πολεοδομία Αγ. Παρασκευής στο αρχικό post. Η άδεια έχει εκδοθεί από την πολεοδομία Παλλήνης. (απλά η οικοδομή είναι στο ΙΚΑ Αγ. Παρασκευής και γι' αυτό μπερδεύτηκα). Εχθές λοιπόν, ανακάλυψα πως με το ΦΕΚ 35Δ 3/2/1020, καθορίζονται οι αναδασωτέες εκτάσεις. Υπάρχει διαθέσιμο για download εδώ Κατά συνέπεια, όταν το άρθρο 1 του Ν3818 αναφέρει ότι: "για τις εκτάσεις εντός σχεδίου πόλεων και ορίων οριοθετημένων οικισμών μέχρι την κήρυξη ως αναδασωτέων των δασών και δασικών εκτάσεων" θεωρώ πως το θέμα κλείνει, αφού η κήρυξη των περιοχών αυτών έγινε με απόφαση του ΓΓ Περιφέρειας Αττικής στις 25/1/2010 και δημοσιεύτηκε στο αντίστοιχο ΦΕΚ. Ορθά υποθέτω το παραπάνω, ή πρέπει πιστεύετε να το ψάξω περισσότερο?
  2. Δεν ξέρω αν είναι αστείο ή τραγικό αυτό που συμβαίνει. Μετά από διαδοχικές επισκέψεις στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου (Επιθεωρητές Περιβάλλοντος) και την Πολεοδομία, με διαβεβαίωσαν πως δεν τίθεται κανένα θέμα για τις εντός σχεδίου περιοχές και ότι στόχος του Νόμου είναι αποκλειστικά η προστασία του δάσους. Προτροπή και των δύο αρμόδιων υπαλλήλων ήταν να συνεχίσω κανονικά την κατασκευή. Κανείς όμως δεν θέλησε να δεσμευθεί εγγράφως για το συγκεκριμένο. Επειδή σήμερα δεν ήταν ημέρα υποδοχής κοινού στην πολεοδομία Παλλήνης, θα προσπαθήσω πάλι και τη Δευτέρα, μήπως και βρω κάποιον που ίσως να είναι σε θέση να υπογράψει όσα όλοι λένε μόνο προφορικά.
  3. Προφανώς και θα σας κρατώ ενήμερους. Αύριο έχω προγραμματίσει επισκέψεις σε ΓΓ Περιφέρειας Αττικής και ΥΠΕΚΑ Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, μήπως και υπάρχει κάτι νεότερο επί της διαδικασίας αιτήσεων για αυτοψία. Από μια σύντομη επίσκεψη σήμερα στην περιοχή της οικοδομής, όλοι οι "γείτονες" συνεχίζουν να χτίζουν κανονικά. Προσωπικά δεν θέλω να ρισκάρω κάτι και θα ακολουθήσω τη νόμιμη διαδικασία.
  4. ΜΑΡΚΑΡ απ' ότι καταλαβαίνω το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό. Αίτηση για να πραγματοποιηθεί αυτοψία στην οικοδομή, δεν καταθέτει κάποιος στην πολεοδομία αλλά στην υπό στελέχωση (υπό σύσταση πρακτικά) "Υπηρεσία Κατεδαφίσεων" που είναι αρμόδια για τη σύσταση της Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου. Το πότε ακριβώς θα είναι σε θέση η υπηρεσία αυτή να δεχθεί αιτήσεις είναι άγνωστο ακόμα. Δεν είμαι αισιόδοξος πάντως, γνωρίζοντας τους ρυθμούς του ελληνικού δημοσίου. Αναφορικά με το σχόλιο σου ότι "η αναστολή εκτέλεσης οικ. εργασιών δεν εφαρμόζεται στις περιπτώσεις που έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός της οικοδομής", θα το κοιτάξω αύριο με έναν δικηγόρο και τον μηχανικό μου, καθώς έχουν ήδη ολοκληρωθεί και τα τούβλα. agrafiot όντως χτίζω με δανειοδότηση και η πίεση είναι τεράστια.
  5. Γεια χαρά σε όλους, Αν και παρακολουθώ το forum εδώ και καιρό, είμαι νέο μέλος και με αφορμή τον νόμο 3818, αποφάσισα να γράψω το πρώτο μου post. Δεν είμαι μηχανικός, αλλά ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου στο Πικέρμι, και θα ήθελα τη βοήθεια σας αναφορικά με ένα θέμα που έχει προκύψει. Με άδεια που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2008 από την πολεοδομία Αγ. Παρασκευης, έχω ξεκινήσει εργασίες κατασκευής ενός σπιτιού στο οικόπεδο μου. Το οικόπεδο είναι εντός σχεδίου (από το 1974 αν δεν κάνω λάθος), σε κτηματογραφημένη πλέον περιοχή, μέσα σε οικισμό. Για έναν λόγο που αδυνατώ να καταλάβω, με τον Ν.3818/2010 απαγορεύεται κάθε οικοδομική εργασία ακόμα και για τις εντός σχεδίου περιοχές που βρίσκονται εντός του περιγράμματος της καμμένης έκτασης. Τυχαίνει το οικόπεδο μου να είναι μια τέτοια περίπτωση. Ο οικοδομικός σκελετός είχε ολοκληρωθεί (χωρίς την παραμικρή πολεοδομική παράβαση) πολύ πριν την πυρκαγιά του Αυγούστου 2009 και αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει εκεί. Για το συγκεκριμένο θέμα καμία υπηρεσία δεν μπορεί να μου απαντήσει αρμοδίως μέχρι τώρα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την πολεοδομία Αγ. Παρασκευής δήλωσαν άγνοια του νόμου και αναρμόδιοι(!) να απαντήσουν για το αν μπορώ ή όχι να συνεχίσω την κατασκευή του σπιτιού μου για το οποίο οι ίδιοι μου έχουν εκδόσει την άδεια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω προκειμένου να μπορέσω να ολοκληρώσω την κατασκευή? Που θα μπορούσα να απευθυνθώ? Και τέλος, πως και κανείς δεν συζητάει για το συγκεκριμένο θέμα πουθενά? Είμαι δυνατόν να είμαι ο μόνος με νόμιμη οικοδομή σε εξέλιξη σε εντός σχεδίου περιοχή η οποία σταμάτησε με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας. Κάθε γνώμη και συμβουλή θα είναι πολύτιμη
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.