Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

parasense

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

parasense's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Με Rubbersheet. Επιλέγεις 6-8 σημεία ελέγχου στο νέο κάνναβο (με καλή κατανομή στα όρια και μέσα στην εικόνα) που θα φτιάξεις πάνω από το παραμορφωμένο κάνναβο της σκαναρισμένης εικόνας, και κάθε ένα από τα 6-8 σημεία θα είναι κέντρο κύκλου (θα κάνεις 6-8 κύκλους), μετά με rubbersheet τσιμπάς σημεία της εικόνας και τα αντιστοιχείς στα ομόλογα σημεία τους που είναι κέντρα κύκλων (με ενεργοποιημένο το center snap) στο νέο κάνναβο. Όχι με align γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό συνήθως και θέλει επαναλήψεις.
  2. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου. βασικά με ενδιαφέρει μόνο να μετατρέψω τις συντεταγμένες του σημείου, απο Hatt σε WGS 84 zone 34N στο μπλε κάνναβο. Το κέντρο φύλλου χάρτη στο COORD, θα το δηλώσω βελεστίνο (πάνω απο το χάρτη λέει ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΝ) ή φάρσαλα (γιατί λέει κατω στο υπόμνημα: "Τετραγωνισμός HATT ανα 5000 μέτρα Αρχή συντεταγμένων: Κεντρον φ. χάρτου Φάρσαλα κλίμακος 1:100.000 Φ=35* 15', λ=-1* 15"); και επίσης θα με βοηθούσες πάρα πολύ αν μου λεγες τι ακριβώς αριθμούς να βάλω για το σημείο στο COORD.
  3. Καλησπέρα σας, Για μια εργασία στη σχολή μου, μου δώθηκε φύλλο χάρτη απο ΓΥΣ, με όνομα ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΝ σε κλίμακα 1:50.000, έχει συντεταγμένες σε Hatt και πρέπει να τις μετατρέψω σε WGS 84 zone 34N με το COORD, (για να τον γεωαναφέρω μετά με το arcmap). Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω μεγάλη εξοικείωση με συντεταγμένες Hatt Μήπως μπορεί κάποιος/κάποια να μου πει τι θα πληκτρολογίσω και γενικά τα βήματα στο COORD για να γίνει η μετατροπή συντεταγμένων απο Hatt σε WGS 84 zone 34N του σημείο (με κόκκινη τελεία) στην εικόνα που παραθέτω; *Στο χάρτη αναφέρει επίσης: Τετραγωνισμός HATT ανα 5000 μέτρα Αρχή συντεταγμένων: Κεντρον φ. χάρτου Φάρσαλα κλίμακος 1:100.000 Φ=35* 15', λ=-1* 15' εικόνα: http://i208.photobucket.com/albums/bb291/mapazzzzz/velestinon121.jpg
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.