Μετάβαση στο περιεχόμενο

psif80

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από psif80

  1. δηλαδη εκδιδουμε ΠΕΑ κανονικα χωρις επιθεωρηση θερμανσης ... και μεχρι 19/2/2017 πρέπει να γινει αρχικη επιθεωρηση θερμανσης ; ...

     

    Ναι είναι γεγονός...προχωράς κανονικά όπως πριν απλά του χρόνου τέτοιο καιρό να είμαστε καλά θα πρέπει να έχουμε στα χέρια μας και τις επιθεωρήσεις θέρμανσης και κλιματισμού για να βγάλουμε το ΠΕΑ του κτιρίου.  

  2. Όχι. Θα βάλεις κανονικά στο κουτάκι της μοναδας παραγωγής ζνχ, στη κάθε ζώνη, ολόκληρη την ισχύ του λέβητα (και το πρόγραμμα θα υπολογίσει από μόνο του τον β.α. του λέβητα του ΚΑ) και στο κουτάκι του β.α., τον β.α. του λέβητα όπως ακριβώς είναι (π.χ. 0.84).

     

    Στο κουτάκι της ισχύος του δ.δ. της κάθε ζώνης, θα πρέπει να επιμερίσεις την ισχύ του λέβητα ανάλογα με τους κλάδους του δικτύου που εξυπηρετούν την ζώνη (δεν μας πειράζει αν κάποιος κλάδος είναι κοινός και με άλλη ζώνη) π.χ. έχεις λέβητα 100KW και φεύγουν από αυτόν 5 ίδιας διατομής κλάδοι και έστω ότι η ζώνη 1 τροφοδοτείται από τους  2 κλάδους μόνο, τότε θα βάλεις στο κουτάκι της ισχύος του δ.δ. 2/5 x 100 = 40KW.

     

    Φίλε μου το κουτάκι της ισχύος του Δικτύου Διανομής στο ΖΝΧ φαίνεται να μην εμφανίζεται, εμφανίζεται κανονικά στην Θέρμανση. Μήπως γνωρίζεται το λόγο? 

     

    Capture.jpg

  3. Καλησπέρα σας ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος υπόψιν του τον ορθό τρόπο δήλωσης για το σύστημα ΖΝΧ για την παρακάτω περίπτωση μικρού Ξενοδοχείου:

     

    Έχω 6 Διαφορετικές Θερμικές Ζώνες, οι οποίες όμως έχουν κοινό σύστημα ΖΝΧ με ηλιακούς συλλέκτες, κεντρικό μποϊλερ και λέβητα πετρελαίου.

    Σε περίπτωση που τα ηλιακά δεν φτάνουν για να διατηρήσουν την επιθυμητή  θερμοκρασία του Ζεστού Νερού στο κεντρικό μποιλερ, ανάβει και ο λέβητας για να συμπληρώσει στην αύξηση θερμοκρασίας του ΖΝΧ στο επιθυμητό. 

    Στα συστήματα που πρέπει να ορίσω για κάθε ζώνη ξεχωριστά είναι σωστό να κάνω επιμερισμό τις ισχύος του λέβητα όπως επίσης και της επιφάνειας των συλλεκτών, βάση των τετραγωνικών της κάθε Θερμικής Ζώνης?

     

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

  4. Ν. 4122/2013

    Άρθρο 16, 

     

    Εντός τεσσάρων (4) ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος (19-2-2013), επιβάλλεται η αρχική επιθεώρηση των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού.

    Άρα  μέχρι 19-2-2017 έχουν περιθώριο οι ιδιοκτήτες να κάνουν τις ενεργειακές επιθεωρήσεις συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού.

  5. Σε ευχαριστώ πολύ έπρεπε να είχα δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην ανακοίνωση του buildingcert.     :smile:

     

    " σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 4351/2015 καταργήθηκε η παρ. 4 του άρθρου 16 του Ν. 4122/2013, «Από την 1.1.2014 και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις υποχρεωτικής διενέργειας επιθεώρησης συστήματος θέρμανσης ή κλιματισμού των άρθρων 14 και 15, για την έκδοση ΠΕΑ απαιτείται η προσκόμιση της Έκθεσης Επιθεώρησης του Συστήματος Θέρμανσης ή Κλιματισμού» και συνεπώς η έκδοση του ΠΕΑ αποδεσμεύτηκε από την Έκθεση Επιθεώρησης του Συστήματος Θέρμανσης ή Κλιματισμού. "

  6. Καλησπέρα Συνάδελφοι.... Ήρθε η ώρα που άνοιξαν οι επιθεωρήσεις θέρμανσης και Κλιματισμού. Τι ακριβώς γίνεται στην περίπτωση που σε μια πολυκατοικία δεν συμφωνούν οι μισοί για να βγει πιστοποιητικό θέρμανσης για τον κοινό καυστήρα? 

    Τι γίνεται τότε με το ΠΕΑ (Κτιρίου) του διαμερίσματος που πρόκειται να ενοικιαστεί?

    Άσε που δεν έχει και φύλλο ελέγχου καυστήρα από αδειούχο....

     

    Θα ήθελα τις απόψεις σας

  7. Συμφωνώ άπο την μια με τον σύλλογο αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι το γνωρίζαμε για τις εξετάσεις.

     

    Επίσης ήθελα να ρωτήσω τον σύλλογο ΠΣΔΜ όπου είμαι και μέλος, που ήταν όταν είχαμε κάνει τα σεμινάρια από το 2012 και είχαμε πληρώσει 800 ευρώ να μας υπερασπιστεί και να μας δοθεί και εμάς η ευκαιρία (σαν προσωρινοί επιθεωρητές) να δουλέψουμε και να αποσβέσουμε τα λεφτά που δώσαμε? Παλιότερα για μια μικρή περίοδο υπήρχαν και οι γνώστες ελάχιστες αμοιβές και όχι αυτά τα σημερινά χάλια της αγοράς.

     

    Αν κάποιοι βαριούνται να διαβάσουν ας μην συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται. Εγώ προσωπικά θα κάτσω να διαβάσω, να πληρώσω το παράβολο (και άλλα λεφτά)  και θα δώσω εξετάσεις για να μην πετάξω τα λεφτά που έχω δώσει ήδη.

    Για την υποβάθμιση των πτυχίων ούτως η άλλος τα έχουν κάνει όλα ένα τώρα οπότε καλή δύναμη συνάδελφοι..

    • Upvote 1
  8. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος τι γίνεται σε περιπτώσεις όπου η επιχείρηση έχει πολλά υποκαταστήματα με διαφορετικές κατηγορίες επικινδυνότητας?

    Συμπαρασύρονται τα υποκαταστήματα Γ κατηγορίες στην δυσμενέστερη κατηγορία ?

    Αν ναι υπαρχει κάποιος νόμος εγκύκλιος που να το διευκρινίζει?

     

    Σας ευχαριστώ 

  9. Επιτέλους! Ως πολιτικός μηχανικός θα μπορώ να υπογράφω εξειδικευμένες περιβαλλοντικές μελέτες, ηλεκτρολογικά σχέδια, να κάνω και τον μηχανολόγο και το χημικό μηχανικό. Αυτό δε λέει? Λάθος κατάλαβα?

    Μέχρι στιγμής Ηλεκτρολογικά για ένα σπίτι (για να πάρει ρεύμα) σαν πολιτικός μηχανικός μπορούσες να υπογράψεις, αντίθετα εγώ σαν Ηλεκτρολόγος μια Αρχιτεκτονική κάτοψη με ΗΜ μέσα, για μια άδεια λειτουργίας όχι.

    Συμφωνώ όμως με το ότι ο καθένας πρέπει να είναι στο επιστημονικό "χωράφι" του και να μην μπαίνει στα άλλα.

    Για να δούμε τι θα βγει από αυτό το νόμο....σίγουρα κάτι πρόχειρο και γρήγορο όπως συνηθίζεται.

  10. -1 απο μενα.

     

    Τη διασπαση δεν την προκαλεσαν ολοι. Οι νεοι ελευθεροι επαγγελματιες μηχανικοι και ιδιωτικοι υπαλληλοι μηχανικοι δεν φταινε σε τιποτα. Και δεν ειμαι νεος Μηχανικος.

     

    1) Ενεργειακος Επιθεωρητης δεν γινοταν νεος Μηχανικος

    2) Ασφαλιστικες εισφορες διαφορετικες αυτοι που ειναι εγεγραμμενοι προ του 1993 και μεγαλυτερες αυτοι μετα του 1993.

    3) Κοστος Τακτοποιησης του Ν.4014/11 μεγαλυτερο για νεο μηχανικο (ημερες εργασιας).

    4) Για να γινει Εργοληπτης Δημοσιων εργων ενας Νέος Μηχανικος πρεπει να δειξει κεφαλαιο ~70.000 Ευρω για πτυχιο Α Κατηγοριας.

    5) Ασφαλιστικες Εισφορες Νεου Μηχανικου στο ΤΠΕΔΕ (Ταμειο Εργοληπτων) ~350 Ευρω το χρονο οταν παλιος μηχανικος πληρωνει ~50 Ευρω το χρονο.

    6) ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ / ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ Δημοσιων Υπαλληλων Μηχανικων (ΥΠΕΚΑ - ΤΕΕ - Πολεοδομιες κλπ).

     

    Αυτα...

    Μπράβο Silent Arrow τα είπες όλα με 6 σημεία. 

  11. Ήσασταν αρκετά κατατοπιστικοί ευχαριστώ..Όσο για τα σεμινάρια είμαι από αυτούς που τα έκαναν (για κακή μας τύχη) από τους πρώτους -- δηλαδή από τον Μάρτιο του 2012 και περιμέναμε τις εξετάσεις όλο αυτό το διάστημα.

    Ακόμα και οι καθηγητές μας, δεν γνώριζαν κάποια πράματα λόγο του ότι ήταν όλα καινούργια (για τότε).

    Ευτυχώς υπαρχει το michanikos.gr οπού συζητάμε τις απορίες μας με τους ποιο έμπειρους συνάδελφους.

     

    Και πάλι ευχαριστώ.

  12. Καλησπέρα σε όλους....... έχω μια απορία πάνω στις σκιάσεις και όποιος συνάδελφος μπορεί ας μου δώσει μια απάντηση γιατί δεν βγάζω άκρη.

    θέλω να βρω της συντελεστές σκίασης F για τα αδιαφανή δομικά στοιχεία ενός κτηρίου από του πινάκες ΤΟΤΕΕ 1 (3,18 εάν δεν κάνω λάθος) .

     

    Κάνοντας όλοι την τοιχοποιία που κοιτάζει σε όλες του προσανατολισμούς τα βρίσκουμε πολύ ωραία. Η ερώτηση μου είναι :

     

    Το πάτωμα και το ταβάνι ενός διαμερίσματος που είναι στον 3ο πχ (ρετιρέ) δεν αποτελούν και αυτά δομικά στοιχεία του κτιρίου? και εάν ναι (λόγο του ότι είναι οριζόντια επίπεδα) πως βρίσκουμε τους συντελεστές σκίασης F-hor , F-oν κλπ?

     

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  13. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι ισχύει για ΦΒ εγκαταστάσεις άνω των 1ΜW, χρειάζεται λέει Πιστοποιητικό Πυροπροστασίας βάση του ΦΕΚ 1153/10-7-2007,

    Σε ποια κατηγορία ανήκουν? (οι εγκαταστάσεις αυτές γίνονται στο ύπαιθρο και το μόνο κτιριακό κομμάτι είναι 2 με 3 οικίσκοι 14τμ. έκαστος ανάλογα με το μέγεθος της εγκατάστασης.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.