Μετάβαση στο περιεχόμενο

psif80

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by psif80

  1. Συνάδελφε υπαρχει κάπου στην Π.Δ. 15 του 2014 που το αναφέρει αυτό για τις Π.Φ μόνο?
  2. Ρε παιδιά σταμάτησε το ΤΣΜΕΔΕ να βγάζει ασφαλιστικές ενημερότητες από το e-tsmede?????? Παλεύω να βρω που είναι το menu και τιποτα
  3. Ναι είναι γεγονός...προχωράς κανονικά όπως πριν απλά του χρόνου τέτοιο καιρό να είμαστε καλά θα πρέπει να έχουμε στα χέρια μας και τις επιθεωρήσεις θέρμανσης και κλιματισμού για να βγάλουμε το ΠΕΑ του κτιρίου.
  4. Φίλε μου το κουτάκι της ισχύος του Δικτύου Διανομής στο ΖΝΧ φαίνεται να μην εμφανίζεται, εμφανίζεται κανονικά στην Θέρμανση. Μήπως γνωρίζεται το λόγο?
  5. Ήσουν αρκετά κατατοπιστικός...ευχαριστώ.
  6. Άρα συνάδελφε λες να κάνω επιμερισμό στον βαθμό απόδοσης του καυστήρα στην κάθε ζώνη. Πχ για 0.84 β.απ κεντρικού καυστήρα στην ζώνη που καταλαμβάνει το 20% του συνόλου θα μπει 0.168 β.απ.?
  7. Καλησπέρα σας ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος υπόψιν του τον ορθό τρόπο δήλωσης για το σύστημα ΖΝΧ για την παρακάτω περίπτωση μικρού Ξενοδοχείου: Έχω 6 Διαφορετικές Θερμικές Ζώνες, οι οποίες όμως έχουν κοινό σύστημα ΖΝΧ με ηλιακούς συλλέκτες, κεντρικό μποϊλερ και λέβητα πετρελαίου. Σε περίπτωση που τα ηλιακά δεν φτάνουν για να διατηρήσουν την επιθυμητή θερμοκρασία του Ζεστού Νερού στο κεντρικό μποιλερ, ανάβει και ο λέβητας για να συμπληρώσει στην αύξηση θερμοκρασίας του ΖΝΧ στο επιθυμητό. Στα συστήματα που πρέπει να ορίσω για κάθε ζώνη ξεχωριστά είναι σωστό να κάνω επιμερισμό τις ισχύος του λέβητα όπως επίσης και της επιφάνειας των συλλεκτών, βάση των τετραγωνικών της κάθε Θερμικής Ζώνης? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  8. Ν. 4122/2013 Άρθρο 16, Εντός τεσσάρων (4) ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος (19-2-2013), επιβάλλεται η αρχική επιθεώρηση των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού. Άρα μέχρι 19-2-2017 έχουν περιθώριο οι ιδιοκτήτες να κάνουν τις ενεργειακές επιθεωρήσεις συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού.
  9. Σε ευχαριστώ πολύ έπρεπε να είχα δώσει μεγαλύτερη προσοχή στην ανακοίνωση του buildingcert. " σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 4351/2015 καταργήθηκε η παρ. 4 του άρθρου 16 του Ν. 4122/2013, «Από την 1.1.2014 και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις υποχρεωτικής διενέργειας επιθεώρησης συστήματος θέρμανσης ή κλιματισμού των άρθρων 14 και 15, για την έκδοση ΠΕΑ απαιτείται η προσκόμιση της Έκθεσης Επιθεώρησης του Συστήματος Θέρμανσης ή Κλιματισμού» και συνεπώς η έκδοση του ΠΕΑ αποδεσμεύτηκε από την Έκθεση Επιθεώρησης του Συστήματος Θέρμανσης ή Κλιματισμού. "
  10. Καλησπέρα Συνάδελφοι.... Ήρθε η ώρα που άνοιξαν οι επιθεωρήσεις θέρμανσης και Κλιματισμού. Τι ακριβώς γίνεται στην περίπτωση που σε μια πολυκατοικία δεν συμφωνούν οι μισοί για να βγει πιστοποιητικό θέρμανσης για τον κοινό καυστήρα? Τι γίνεται τότε με το ΠΕΑ (Κτιρίου) του διαμερίσματος που πρόκειται να ενοικιαστεί? Άσε που δεν έχει και φύλλο ελέγχου καυστήρα από αδειούχο.... Θα ήθελα τις απόψεις σας
  11. Συμφωνώ άπο την μια με τον σύλλογο αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι το γνωρίζαμε για τις εξετάσεις. Επίσης ήθελα να ρωτήσω τον σύλλογο ΠΣΔΜ όπου είμαι και μέλος, που ήταν όταν είχαμε κάνει τα σεμινάρια από το 2012 και είχαμε πληρώσει 800 ευρώ να μας υπερασπιστεί και να μας δοθεί και εμάς η ευκαιρία (σαν προσωρινοί επιθεωρητές) να δουλέψουμε και να αποσβέσουμε τα λεφτά που δώσαμε? Παλιότερα για μια μικρή περίοδο υπήρχαν και οι γνώστες ελάχιστες αμοιβές και όχι αυτά τα σημερινά χάλια της αγοράς. Αν κάποιοι βαριούνται να διαβάσουν ας μην συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται. Εγώ προσωπικά θα κάτσω να διαβάσω, να πληρώσω το παράβολο (και άλλα λεφτά) και θα δώσω εξετάσεις για να μην πετάξω τα λεφτά που έχω δώσει ήδη. Για την υποβάθμιση των πτυχίων ούτως η άλλος τα έχουν κάνει όλα ένα τώρα οπότε καλή δύναμη συνάδελφοι..
  12. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος τι γίνεται σε περιπτώσεις όπου η επιχείρηση έχει πολλά υποκαταστήματα με διαφορετικές κατηγορίες επικινδυνότητας? Συμπαρασύρονται τα υποκαταστήματα Γ κατηγορίες στην δυσμενέστερη κατηγορία ? Αν ναι υπαρχει κάποιος νόμος εγκύκλιος που να το διευκρινίζει? Σας ευχαριστώ
  13. Μέχρι στιγμής Ηλεκτρολογικά για ένα σπίτι (για να πάρει ρεύμα) σαν πολιτικός μηχανικός μπορούσες να υπογράψεις, αντίθετα εγώ σαν Ηλεκτρολόγος μια Αρχιτεκτονική κάτοψη με ΗΜ μέσα, για μια άδεια λειτουργίας όχι. Συμφωνώ όμως με το ότι ο καθένας πρέπει να είναι στο επιστημονικό "χωράφι" του και να μην μπαίνει στα άλλα. Για να δούμε τι θα βγει από αυτό το νόμο....σίγουρα κάτι πρόχειρο και γρήγορο όπως συνηθίζεται.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.