Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

johnexarchos

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.844 profile views

johnexarchos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In
  • Collaborator Rare

Recent Badges

11

Φήμη στην κοινότητα

  1. Version 1.0.0

    525 downloads

    Το αρχείο P-PN.lsp με λειτουργία εισαγωγής ΚΑΙ υψομέτρου στα σημεία. "Φορτώνεται" όπως όλα τα lisp αρχεία του AutoCAD.
  2. Για οσους επιθυμουν μια τετοια εφαρμογη, ας μπουν λιγο στη διαδικασια να ψαξουν για το προγραμμα "ΕπιλυσηΒΕΤΑ". Απλο, αρκετα κατανοητο και με αρκετες επιπλεον υπο-εφαρμογες. Δεν ειναι add-on στο AutoCad αλλα τρεχει παραλληλα (προσοχη στη δημιουργια του κανναβου: εισαγεται στο τρεχον layer).
  3. Version 1η

    1.351 downloads

    Απλο lispακι εξαγωγης συντεταγμενων σημειων απο το AutoCad. Αφου φορτωσετε την εφαρμογη, δινετε στο command -> po2txt. Θα σας ζητηθει το ονομα του αρχειου εξαγωγης (με καταληξη .txt) και κατοπιν να επιλεξετε τα σημεια που θελετε. Το αρχειο που δημιουργειται περιεχει τα σημεια σε μορφη Χ,Υ,Ζ (χωρις αριθμηση). Για την εισαγωγη αριθμησης, μπορειτε να εισαγετε το αρχειο σε ενα φυλλο Excel και μεσα απο εκει να δωσετε αριθμηση στα σημεια σας. Ελπιζω να βοηθησει.
  4. 10.616 downloads

    Αρχεία AutoCad σε ΕΓΣΑ'87 με τα τριγωνομετρικά της Ελλάδας, τους νομούς και τη διαίρεση των φύλλων χάρτου 1:50000 της ΓΥΣ.
  5. 1.505 downloads

    Απλο (αλλα πολυ χρησιμο) προγραμματακι εισαγωγης σημειων στο AutoCad. Απλα φορτωνετε το .lsp αρχειο απο το AutoCad, επιλεγετε το ονομα του αρχειου συντεταγμενων απο το παραθυρο που θα σας ανοιξει και δινετε και το υψος των γραμματων στην προτροπη Enter Texth(?). Χρησιμοποιει αρχεια .txt καθως και .csv με το format: Ονομα σημειου,Χ,Υ,Ζ Ονομα σημειου,Χ,Υ,Ζ Ονομα σημειου,Χ,Υ,Ζ ... ... ... (ΕΟF) Δηλαδη εισαγει και αριθμο σημειου οπως και ονομασια στασεων. Ολα τα στοιχεια εμφανιζονται με zoom -> extends με υψομετρο μηδεν (0). * Προσοχη: σε περιπτωση μεγαλης διαδρομης αρχειου, ενδεχομενως να σας παρουσιασει μυνημα σφαλματος.
  6. Απο οσο ξερω τοσα χρονια στο "πεδιο μαχης - υπαιθρο", ο συντελεστης κλιμακας Κ, επηρεαζεται μονο απο το Χ του σημειου. Επισης, βασει των de facto δεδομενων των χαρτογραφικων προβολων, ολες οι χαρτογραφικες προβολες αναφερονται στην Μεση Σταθμη Θαλασσας. Οποτε σε ενα total station απλα εισαγουμε τον συντελεστη κλιμακας της εκαστοτε περιοχης και δινουμε υψομετρο μηδεν (0), εαν αυτο ζητειται. Το γεγονος οτι υπαρχει η δυνατοτητα εισαγωγης υψομετρου >0, υφισταται για την υποστηριξη των αεροφωτογραφιων ετσι ωστε να γινει σωστα και με μεγαλυτερη ακριβεια ενας ορθοφωτοχαρτης. (Για τα τελευταια στοιχεια ενημερωθηκα απο την εταιρεια αγορας του δικου μου γεωδαιτικου σταθμου. Συγνωμη εαν με παραπληροφορησαν).
  7. Πως μπορει καποιος να "ανεβασει" αρχεια .lsp καθως και αρχεια dwg; Συνεχως μου εμφανιζεται προβλημα οτι το αρχειο δεν ειναι του σωστου τυπου ή οτι ειναι πολυ μεγαλο (6.5 ΜΒ). Παρακαλω βοηθειστε. Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Γιάννης
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.