Μετάβαση στο περιεχόμενο

avlona05

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Καλησπέρα, Συνεχίζοντας από το http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=11263 που κλείδωσε σας αναφέρω ότι ο μηχανικός ήδη ετοιμάζει το τοπογραφικό. Κάπου έχει σκαλώσει με ένα ρέμα που πέρναγε από δίπλα και έχει σκεπαστεί αλλά αυτό είναι άσχετο. Προέκυψε κάτι νέο. Ήρθε ένα χαρτί για την μάντρα που φαίνεται με κόκκινη γραμμή στο σχήμα στο παραπάνω θέμα. Προφανώς έκανε καταγγελία ο αγαπητός γείτονας γιατί δεν τον αφήναμε να την γκρεμίσει για να χτίσει ακριβώς στο όριο. Η μάντρα είναι 1,5 μέτρο ύψος από τσιμεντόλιθους σοβατισμένους. Έχει χτιστεί το 1951. Το χαρτί από την πολεοδομία την αναφέρει ώς αυθαίρετη αποπερατωμένη και επιβάλει παύση εργασιών και πρόστιμο 295 ευρώ για την κατασκευή και 145 ανά έτος για τη διατήρηση (το μίνιμουμ του κράτους καθώς τα ποσά με βάση το σχέδιο έβγαιναν συνολικά λιγότερο από 100 ευρώ). Αναφέρει το άρθρο 27 του ΓΟΚ85 όπως τροποποιήθηκε το ΓΟΚ2000. Η ερώτηση μου είναι αν ισχύει το παραπάνω. Ο μηχανικός που μας βγάζει το τοπογραφικό δεν είναι σαφής. Μου είπε να μην το ψάξω και να κάνω ένσταση, να βγάλω άδεια για να την γκρεμίσω και να τη φτιάξω ξανά νόμιμη. Μπορεί κάποιος να πει τη γνώμη του? Αν θέλετε παραπάνω πληροφορίες, πείτε μου σας παρακαλώ. Ευχαριστώ
  2. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και πάνω από όλα για το χρόνο σας. Θα πάρω το μηχανικό σήμερα κιόλας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
  3. Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση. Τον αριθμό αδείας τον έχουν γράψει με spray σε έναν τοίχο. Πάω στην Πολεοδομία με αυτόν? Θα μου δώσουν τίποτα (αντίγραφο ίσως) ή πρέπει να τα δει κάποιος εκεί? Μπορεί να το πάρει ο οποιοσδήποτε? Δεν θέλει κάτι σαν εξουσιοδότηση? Κατόπιν μιλάω άμεσα με μηχανικό όπως προτείνατε.
  4. Καλησπέρα, Γράφω εδώ για την ενημέρωσή μου σχετικά με το παραπάνω θέμα. Δεν είμαι μηχανικός (ή κάτι παρεμφερές), αλλά αν θέλετε κάτι για υπολογιστές, πείτε μου... Υπάρχουν τα παρακάτω 3 οικόπεδα που συνορεύουν: Το δικό μας (πράσινο οικόπεδο) στα αριστερά (το μπλε είναι το σπίτι) Του γείτονα (άσπρο οικόπεδο) στα δεξιά κάτω (το μπλε είναι το σπίτι) Του νέου γείτονα (κίτρινο οικόπεδο) στα δεξιά πάνω Η κόκκινη γραμμή είναι η μάντρα μεταξύ των δύο οικοπέδων (από τσιμεντόλιθους - ύψος 1,80 - 2,00 μέτρα). Σήμερα ήρθε ένα μηχάνημα σαν μεγάλο τρυπάνι που πήγαινε βαθιά κάνοντας μία τρύπα με διάμετρο γύρω στο μισό μέτρο και έσκαψε 30-50 πόντους από τη μάντρα. (δεν γνωρίζω τί είναι αυτά - είναι για την οικοδομή ή για τα θεμέλια περιμετρικά?). Έχουμε μάθει ότι θέλει να χτίσει 3όροφη οικοδομή με υπόγειο. 1η ερώτηση: Θα ήθελα να ξέρω πόσο κοντά στη μάντρα μπορεί να χτίσει ο νέος γείτονας. 2η ερώτηση (εκμεταλλεύομαι την φιλοξενία σας): Ισχύει ότι επειδή το οικόπεδό του είναι μικρό και δεν δικαιολογεί τα τετραγωνικά που θέλει να χτίσει βάση ΣΔ, πήρε άδεια από το Δήμο για περισσότερα μέτρα???? Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας, Νώντας
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.