Μετάβαση στο περιεχόμενο

leftman

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by leftman

  1. Να πω κι εγώ μια γνώμη που έχω μια πολύ καλή εμπειρία στο χώρο του ξύλου (από το καυσόξυλο του δάσους μέχρι τις μοριοσανίδες και τα mdf ) ,μετά από πολλά χρόνια δουλειάς σε βιομηχανίες ξύλου κλπ. Συμφωνώ για την πλήρη αξιοποίηση του χώρου στις ντουλάπες και γι αυτό μια καλή λύση είναι η παραγγελία. Να ψάξεις πολύ καλά, το έπιπλο (γιατί έπιπλο είναι εντέλει και η κουζίνα και η ντουλάπα) είναι κάτι σαν "χωρίς τιμή κατασκευή" Ο κάθε μπάρμπα Μήτσος πουλάει τέχνη, δουλεύει με ποσοστά κέρδους έως και 1000% ενώ στην πραγματικότητα όλοι πάνω κάτω δουλέυουν με τα ίδια υλικά. Μοριοσανίδα ή ΜDF μέσα (16 ή 18 χιλ πάχος και 25, 35, ή 50 χιλ για πάγκους κουζίνας) και επενδεδυμένα είτε με μία μελαμίνη είτε βαμμένα με λάκα είτε επενδεδυμένα με κάποιο καπλαμά ξύλου. ΕΚΕΙ ακριβώς είναι και μια διαφορά στην οποία "βαράνε". Οι Ιταλοί π.χ. έχουν εξαιρετικά ωραίας σχεδίασης καπλαμάδες (ψάχνουν τον κόσμο όλο για να τους βρούνε, χωρίς ανεπιθύμητα σφάλματα (στίγματα, διχρωμίες κλπ) τα οποία μόνο αισθητικά προβλήματα είναι και καθόλου τεχνικά ή μηχανικά. Αυτό και μόνο εκτινάσσει π.χ. τις πόρτες μιας ντουλάπας από μοριοσανίδα επενδεδυμένη με καπλαμά ιταλικό στα 500 ευρώ αντί 50 που θα είχε ένα άλλο προιόν με ένα καπλαμά με κάποιοα αισθητικά (και αόρατα για τον μη ειδικό) σφάλματα. Προκειται στην ουσία για τιμές που καθορίζονται όπως στα κοσμήματα και με τεράστια προστιθέμενη αξία. Σε ότι αφορά τις κουζίνες, ανεπιφύλακτα ΙΚΕΑ, γιατί είναι Best value for money, καλής ποιότητας μοριοσανίδες στα κουτιά, με δυνατότητα επιλογής πάμφθηνων πορτών και πάγκων από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣΙΦ (συμπαγές) ξύλο και μηχανισμούς που οι κουζινάδες αγόραζαν με το τσουβάλι παλιότερα (ήταν πιο φτηνοί κι από την χονδρική!) γιατί δεν έγραφαν ΙΚΕΑ, τους έβαζαν στις κουζίνες που έφτιαχναν και μετά κατηγορούσαν το ΙΚΕΑ. Μεχρι που το ΙΚΕΑ απο το 2005 και μετά δεν πουλάει πια σκέτους μεντεσέδες γιατί κάπου αναρωτήθηκαν τι διάολο τους κάνουν όλους αυτούς οι "πελάτες" ενώ δεν πουλάνε καθόλου κουζίνες. Αυτά. Δεν κατάλαβα ποτέ πως την πατάει κόσμος με ιταλικό έπιπλο καθώς και με την περίεργη αντίληψη περί μπάρμπα Μήτσου που πουλάει πανάκριβα κάτι που είναι εντέλει "της σειράς". Συμπέρασμα. Ιταλική κουζίνα 20.000, μια παρόμοια από τον κουζινά με 12.000 και μια καλύτερη από τον κουζινά και αρκετά κοντά στην Ιταλική από το ΙΚΕΑ με 4.000. Εσύ αποφασίζεις.
  2. Γειά σας, θα ήθελα τη συμβουλή σας... πριν 2-3 μήνες κληρονόμησα με εξ' αδιαθέτου διαδοχή ένα οικόπεδο με οικία (κατασκευής 1985) σε χωριό . Σημειώστε ότι είμαι εξ αδιαιρέτου 3/8 κάτοχος με άλλους δύο (2/8 και 3/8 οι άλλοι). Η αυθαιρεσία είναι ότι αυτός με τα 2/8 και η εκλιπούσα είχαν φτιάξει (κάπου το 1997) μία αποθήκη και ένα λεβητοστάσιο με διαστάσεις 2,5 χ 4 μ έκαστο, με ανεξάρτητη πόρτα το καθένα, στην πίσω μεριά της οικίας και κολλημένα σε αυτήν. Και τα δύο κατασκευάστηκαν χωρίς άδεια. Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής: 1. Μπορώ να νομιμοποιήσω τις κατασκευές αυτές εκ των υστέρων; (υπάρχει σ.δ. ακόμη, το σπίτι είναι 60 τμ σε 1 στρέμμα οικόπεδο) 2. Eάν οι άλλοι δύο εξ αδιαιρέτου δεν επιθυμούν να το νομιμοποιήσουν για χ-ψ λόγους, τι μπορώ να κάνω; 3.Στο μεταξύ έαν γίνει μια καταγγελία στην πολεοδομία ποιός την πληρώνει; Ευχαριστώ, εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.