Μετάβαση στο περιεχόμενο

vasiliki

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

vasiliki's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις. Το θέμα είναι αρκετά μπλεγμένο, απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι. Έχω βάλει δικηγόρο να ψάξει, η οποία προς το παρόν με καθησυχάζει ("όλα σε αυτή την περιοχή έτσι είναι" κλπ κλπ). Θα βάλω και μηχανικό, ελπίζω να πετύχω κάποιον που να είναι "ψείρας" σαν εμένα. Ο άντρας μου με βρίσκει υπερβολικά σχολαστική, αλλά τα λεφτά που θα δώσουμε -εάν τα δώσουμε τελικά- είναι ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Για την ακρίβεια, είναι παραπάνω απ' όσα έχουμε. Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι λόγω χρησικτησίας αμφιβάλλω εάν υπάρχουν άλλα συμβόλαια-τίτλοι. Και, παρά την ηλικία μου, είμαι της παλιάς σχολής: είναι καθαρό, ανήκει σε έναν, έχω τα λεφτά, του τα δίνω, το εξοφλώ, βγάζω άδεια, τέρμα. Ο ιδιοκτήτης καίγεται να το πουλήσει. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ: ΜΗΠΩΣ -ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ- ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ Ο ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ;
  2. Καλημέρα σε όλους. Ζητώ κάποιες κατ' αρχήν πληροφορίες για ένα αγροτεμάχιο που προτίθεμαι να αγοράσω στην περιοχή της Χαλκίδας. Αντιγράφω από το προσχέδιο συμβολαίου αγοραπωλησίας: "... αγροτεμάχιο με τα εντός αυτού ελαιόδεντρα που βρίσκεται στη θέση Μεγάλη Ράχη της κτηματικής περιφέρειας του Δημοτικού Διαμερίσματος Δροσιάς, του Δήμου Ανθηδόνος, του πρώην Δήμου Αυλίδας, εκτός σχεδίου πόλεως, ορίων οικισμού και ΖΟΕ, καθώς και εκτός ζώνης ή περιοχής που αφορούν οι απαγορευτικές διατάξεις του Ν. 1337/1983 και ιδιαίτερα του άρθρου 4 αυτού για κατάτμηση και εντός της περιμετρικής ζώνης του σχεδίου πόλεως Χαλκίδας, (έκταση 2007τ.μ. περίπου με υπεύθυνη δήλωση του πολιτικού μηχανικού ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κλπ....), και συνορεύει με αγροτική οδό πλάτους 14 μ. σε πρόσωπο που έχει μήκος 21μ., (υπόλοιπες πλευρές που συνορεύουν με άλλα αγροτεμάχια: 96,71μ., 20,86μ., 96,39μ.) κλπ. κλπ. άλλο μπέρδεμα: πωλητής είναι το ένα από τα 7 παιδιά ενός μακαρίτη στον οποίο είχε περιέλθει το αγροτεμάχιο "αρχικά ως μερίδα νομής και σε ποσοστό 1/2 εξ αδιαιρέτου από τις 122 συνολικά μερίδες νομής από τις οποίες αποτελείται η κτηματική περιφέρεια του Δημοτικού Διαμερίσματος Δροσιάς, από κληρονομιά του πατέρα του (την οποία αποδέχτηκε το 1952 κλπ κλπ) με πράξη που έχει μεταγραφεί νόμιμα, στην οποία μερίδα νομής κληρώθηκε το αγροτεμάχιο όπως προκύπτει από βεβαίωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Συνιδιοκτητών Δροσιάς (...) και ύστερα από προφορική διανομή που έγινε με συγκληρονόμο και συγκύριο (...) και με την έκτοτε και μέχρι του θανάτου του συνεχή και ανεπίληπτη νομή και κατοχή (...) ήτοι με έκτακτη χρησικτησία" Καταλαβαίνω ότι θα πρέπει να απευθυνθώ σε συνάδελφό σας στην περιοχή (στην οποία είμαι νεοφερμένη), και αυτό θα κάνω ασφαλώς, θα εκτιμούσα όμως και μια κατ' αρχήν γνώμη: -ΧΤΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ; -Η ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ; (παρατήρηση: το κτηματολόγιο έβγαλε το εμβαδό λιγότερο, αλλά εντός ορίων ανοχής) Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Υ.Γ.: Αν έχετε και κανένα συνάδελφό σας εμπιστοσύνης στην περιοχή, πείτε μου!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.