Μετάβαση στο περιεχόμενο

DIMITRIADIS MARIOS

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Κύπρος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

DIMITRIADIS MARIOS's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η σκυροδέτηση (Μάρτιος) το ασφαλτόπανο τοποθετήθηκε περίπου (Ιούνιος). Δεν μετρήθηκε ποσοστό υγρασίας πριν καλυφθεί το μπετόν. Σιγά σιγά φαίνεται να μειώνεται αλλά δεν είμαι βεβαίως εάν συνεχιστεί. Ναι υπάρχουν σωληνώσεις αλλά είχαν μπει σε λειτουργία πριν από 10 ημέρες περίπου. Το πρόβλημα προϋπήρχε.
  2. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για οποιαδήποτε χαλασμένη σωλήνωση γιατί δεν έχει εκεί που είναι το πρόβλημα.
  3. Ναι στην Κύπρο έχουμε γενικότερα προβλήματα υγρασίας στην ατμόσφαιρα. Αν το γνώριζα σίγουρα θα έκανα και εγώ αντεστραμμένη μόνωση αλλά έλα που δεν έκανα και τώρα ταλαιπωρούμαστε.
  4. Αυτή τη στιγμή δεν έχει κλιματιστικά καθόλου. Στα σημεία που φαίνονται οι σταγόνες είναι εμφανής ο τσίγκος. Γενικώς η κατασκευή της οικίας φέρνει προς το industrial. Πιθανολογώ ότι ίσως η υγρασία να είναι εγκλωβισμένη μεταξύ λαμαρίνας και σκυροδέματος αλλά δεν είμαι βέβαιος κατά πόσον η υγρασία υπάρχει μέσα ή να δημιουργείται από την ατμόσφαιρα.
  5. Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα. Είμαι νεοεισερχόμενος στο mixanikos.gr. Θα ήθελα σας παρακαλώ να έχω την άποψη σας σχετικά με ένα θέμα που με απασχολεί. Μόλις έχω ολοκληρώσει την ανέγερση της οικίας μου και είμαι στην διαδικασία της μετακόμισης. Η οικοδομή είναι σύμμικτη. Μεταλλική κατασκευή με τοιχοποιία από τούβλο 30 εκατοστών, η πλάκα οροφής αποτελείται από τραπεζοειδή τσίγκο, οπλισμένο σκυρόδεμα, 4 εκατοστά διογκωμένης πολυστερίνης και ακόμα 4 εκατοστά διογκωμένης πολυστερίνης, σοβάς για τις ρύσεις και από πάνω ασφαλτόπανο για υγρομόνωση. Η μόνωση της πλάκας με την πολυστερίνη και το ασφαλτόπανο έγινε πριν από περίπου 3 μήνες. Σημειώστε ότι σε κάθε 40 τετραγωνικά μέτρα περίπου έχει τοποθετηθεί διάτρητη σωλήνα για εξαερισμό της πλάκας η οποία έχει φτάσει μέχρι το επίπεδο του οπλισμένου σκυροδέματος. Από την στιγμή που έκλεισε η οικία με πόρτες και παράθυρα (πριν από περίπου 1 μήνα) άρχισε να στάζει ελάχιστες σταγόνες νερού από μερικά σημεία. Τα σημεία στα οποία στάζει είναι όπου επικαλύπτονται οι τσίγκοι πάνω στις δοκούς και όπου έχει τοποθετηθεί σημείο φωτισμού και τρυπήθηκε ο τσίγκος με ποτηράκι. Επίσης από εκεί που στάζει δημιουργούνται άλατα με αποτέλεσμα να οξειδώνει τον τσίγκο και την μεταλλική δοκό. Σημειώστε ότι κατά την διάρκεια της ημέρας δεν στάζει καθόλου, παρά μόνο κατά την διάρκεια της νύχτας μέχρι τις 7:00 το πρωί περίπου. Αυτό το αναφέρω επειδή η μεταβολή της θερμοκρασίας εδώ στην Κύπρο την ημέρα και την νύχτα μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 15-20 βαθμούς κελσίου. Άλλοι με συμβουλεύουν να αυξήσω τους εξαερισμούς και ο Μηχανικός μου με συμβουλεύει να κλείσω εντελώς τους εξαερισμούς. Σας παρακαλώ όπως έχω την άποψη σας γιατί έχω φτάσει σε απόγνωση. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.