Μετάβαση στο περιεχόμενο

geostampo

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by geostampo

  1. Έχω ένα οικόπεδο άρτιο/οικοδομήσιμο που τέμνεται από το όριο του οικισμού προ του 1922 στον Άγιο Στέφανο.Με εξυπηρετεί να χτίσω στο τμήμα του οικοπέδου που είναι εκτός του οικισμού. Είναι δυνατόν ή όπως μου λένε κάποιοι, πρέπει πρώτα να καλυφθεί το τμήμα εντός του οικισμού και μετά να επεκταθώ στο εκτός οικισμού; Κάποιοι άλλοι πάλι, μου λένε ότι μπορώ να χτίσω στο εκτός οικισμού τμημα αρκεί ένα τμήμα του κτηρίου να είναι στο εντός οικισμου τμήμα του οικοπέδου.Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει, θα χαρώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον
  2. Η ημερομηνία κατάτμησης είναι οπωσδήποτε πριν τις 4-12-78 αλλά δεν γνωρίζω ακριβώς. Όπως έγραψα και παραπάνω, διαθέτω αντίγραφο εγγράφου από ΥΠΕΧΩΔΕ-ΓΕΝ.ΔΝΣΗ ΠΟΛΜΙΑΣ-ΔΝΣΗ Ο.Κ.Κ. προς ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΚΗΣΗ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΝΣΗ ΠΟΛΜΙΑΣ της 22-7-99 που μετά από σχετικό ερώτημα απαντάει ότι: "οικόπεδα εντός οικισμών προ του 1923 και προϋφιστάμενα της 2-7-68 θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα έστω και αν δεν έχουν πρόσωπο επί υφισταμένου κοινοχρήστου χώρου".Με προβληματίζει αυτό το 2-6-68 και αν έχει αλλάξει οτιδήποτε στο ΠΔ ΦΕΚ 138Δ/13-3-81. Πού μπορώ να βρω το ΠΔ να το διαβάσω ολοκληρο, μπορείς να μου το στείλεις?
  3. Την ρώτησα και επιμένει ότι δικαιούται άδειας σύμφωνα με το ΠΔ 138Δ/13-3081 από2-3-81.Αυτή μου έδωσε και το έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ που προανέφερα.Επίσης βρήκα και την άδεια από την πολεοδομία που έχτισε στο διπλανό οικόπεδο.Αλλά τι να το κάνεις αν ο υπάλληλος στην πολεοδομία λέει άλλα και υποστηρίζει ότι "και λάθη γίνονται και άδειες ανακαλούνται"? Πού να στηριχθώ? ...και να μην πέσω βέβαια!
  4. Διαθέτω αντίγραφο εγγράφου από ΥΠΕΧΩΔΕ-ΓΕΝ.ΔΝΣΗ ΠΟΛΜΙΑΣ-ΔΝΣΗ Ο.Κ.Κ. προς ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΚΗΣΗ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΝΣΗ ΠΟΛΜΙΑΣ της 22-7-99 που μετά από σχετικό ερώτημα απαντάει ότι: "οικόπεδα εντός οικισμών προ του 1923 και προϋφιστάμενα της 2-7-68 θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα έστω και αν δεν έχουν πρόσωπο επί υφισταμένου κοινοχρήστου χώρου". Δεν γνωρίζω όμως αν κάτι έχει αλλάξει ή δημιουργεί πρόβλημα ότι το οικόπεδο προέρχεται από κατάτμηση αγροτεμαχίου το 1979.
  5. 'Εχω τοπογραφικό διάγραμμα που πήρα από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, όπου φαίνεται γραμμή που περνάει από το οικόπεδο και γράφει όριο οικισμού προ του 1923. Το όριο αφήνει 40% περίπου εντός οικισμού και περίπου 60% εκτός.Για τον οικισμό και το όριο, μου τα επιβεβαίωσαν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του οικοπέδου, ο ιδιοκτήτης του διπλανού οικοπέδου που όπως προανέφερα έχει ήδη χτίσει με άδεια 400τμ και η μηχανικός του που έβγαλε την άδεια το 2001. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση
  6. Έχω ένα οικόπεδο 960τμ στον Άγιο Στέφανο το οποίο τέμνεται περίπου στη μέση από το όριο του οικισμού πριν το 1923.Μπορεί κάποιος να μου πει τι ισχύει όσον αφορά στην αρτιότητά του και οικοδομησιμότητά του, γιατί ενώ οι δύο διπλανοί μου έχουν χτίσει με άδεια για 400τμ, στην πρώτη επαφή μου με την πολεοδομία Καπανδριτίου μου είπαν ότι το οικόπεδο δεν δικαιούται αδείας οικοδομής, διότι ο δρόμος στον οποίο βλέπει, είναι εκτός του οικισμού πριν το 1923.Να προσθέσω ότι το οικόπεδό μου είναι ένα από τα πέντε στα οποία κατατμήθηκε αγροτεμάχιο 5,5 στρεμάτων το 1979.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.