Μετάβαση στο περιεχόμενο

geomaster

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

geomaster's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλημέρα, σχετικά με την χαραξη, το έλεγξα (σε στάσεις οι οποίες εξαρτήθηκαν με GPS απο δίκτυο που είχε 2 ΓΥΣ και ένα βάθρο κτηματολογίου) και το όργανο υπολογίζει απο μόνο του το 1/Κο. Ο σωστός συντελεστής κλίμακας που πρέπει να μπεί στο όργανο είναι ο 0.9996..... ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
  2. καλημέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. τηλεφώνησα στην Αντιπροσωπία της Topcon σήμερα και μου είπανε ότι για το συγκεκριμένο όργανο στον συντελεστή κλίμακας βάζεις το 0,9996.....κτλ. Επίσης, το διαστάυρωσα με τεχνικό που κάνει service σε όργανα Topcon και μου είπε και αυτός το ίδιο. Οπότε πιστέυω ότι η απάντηση δώθηκε. Thank's, anyway!
  3. Καλησπέρα, σε παλιό total station μοντέλο topcon GTS 602 AF με πρόγραμμα set out για χάραξη, έχω τις συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ '87 (οι οποίες κατά την επίλυση τους είχανε τον συντελεστή κλίμακας της περιοχής) και θέλω να χαράξω. Ο συντελεστής κλίμακας θα παραμείνει στο default που είναι το 1,00000; θα ανεβάσω τις συντεταγμένες στο όργανο και είμαι έτοιμος; Αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος με Topcon... Ρωτάω καθώς δεν το έχω χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο όργανο και μου έχουν πει ότι για χάραξη δεν αλλάζεις συντελεστή κλίμακας και το αφήνεις σε 1,000.
  4. Καλησπέρα, έχω διαβάσει αρκετές αναρτήσεις σχετικά με τα δικαιώματα υπογραφής των ιδιωτικών τοπογραφικών διαγραμμάτων, παρόλα αυτά θα ήθελα να ρωτήσω αν σαν Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε. μπορώ να υπογράψω τοπογραφικό διάγραμμα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών? Πιστέυω ότι μπορώ τυπικά...απλά θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον συνάδελφο που έχει αντίστοιχη εμπειρεία αν μπορώ να υπογράψω εξαρτημένο τοπογραφικό. Το τοπογραφικό για φωτοβολταϊκα θέλει εξάρτηση απο τριγωνομετρικό ΕΓΣΑ 87. Η εξάρτηση δεν είναι αυτοτελής τριγωνισμός με την μέθοδο των ελάχιστων τετραγώνων ούτε ίδρυση νέου τριγωνομετρικού σημείου. Με μια κλειστή όδευση μπορείς να κάνεις εξάρτηση των κορυφών από το υπάρχον κρατικό τριγωνομετρικό δίκτυο της Γ.Υ.Σ. και του κτηματολογίου. Άρα δεν υπόκεινται στους περιορισμούς του Β.Δ. 679/1972 περί αυτοτελή τριγωνισμού..... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.