Μετάβαση στο περιεχόμενο

quetzalcoat

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

quetzalcoat's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. μαλλον θα πρεπει να ευχεσαι να ανακαλυφθουν κοιτασματα πετρελαιου στην ελλαδα, αλλιως εξωτερικο.
  2. quetzalcoat

    CFD FLUENT

    αυτο που λες ειναι αλλο. ειναι για να ορισεις τις διαστασεις του grid. επειδη στο σχεδιαστικο προγραμμα δεν βαζεις σε τι μοναδες το εχεις σχεδιασει (m,cm..) αυτο το κανεις απο την επιλογη που λες εσυ. εγω αλλο εννοω, λεω για την τριτη διασταση σε δισδιαστατο προβλημα.
  3. quetzalcoat

    CFD FLUENT

    δοκιμασα να το βρω αλλα δεν τα καταφερα. δεν καταλαβαινω για ποιον καταρακτη λες, οποτε μπορεις και το εχεις μπροστα σου καθοδηγησε με.
  4. quetzalcoat

    CFD FLUENT

    Καλησπερα, Εχω μια απορια στο fluent οσον αφορα την προσομοιωση ροης μεσα σε σωληνα. Το σχεδιο του σωληνα το εχω κανει σε 2-D, δηλαδη εχω σχεδιασει ενα ορθογωνιο παραλληλεπιπεδο. Το προβλημα μου ειναι οτι προκειμενου να μου υπολογισει το προγραμμα την ροη μαζας, θεωρει το δισδιαστατο σχεδιο ως πλακα παχους 1m. Αυτο το παχος υπαρχει τροπος να το αλλαξω?
  5. το homer μπορει να τα κανει ολα αυτα αλλα στις επιλογες του δεν εχει τον ηλιακο συλλεκτη. ελεγα μηπως υπαρχει κανενα αλλο που να τα εχει ολα.
  6. γεια σας, το συστημα που θελω να φτιαξω ειναι για ενα κτιριακο συγκροτημα και πρεπει να περιλαμβανει: -ηλιακο συλλεκτη για θερμο νερο -ανεμογεννητρια -φωτοβολταικα πανελ -μπαταρια για αποθηκευση ηλ.ενεργειας -μετατροπεα τασης επισης θα ειναι συνδεδεμενο με το ηλ.δικτυο και θα πουλαει το περισσευομενο ρευμα στην ΔΕΗ. Στοχος ειναι η ενεργειακη καλυψη απο ανανεωσιμες πηγες ενεργειας με το μικροτερο δυνατο κοστος κεφαλαιου και τη γρηγορη αποσβεση. Υπαρχει κανενα προγραμμα η καμια μεθοδος που να μπορω να κανω αυτη τη βελτιστοποιηση?
  7. περα απο το να καυχιεσαι ή οχι μετα, στην ουσια ο,τι θεμα και να παρεις το διπλωμα σου την ιδια αξια θα εχει?
  8. Καλησπερα συναδελφοι, Ειμαι φοιτητης στους μηχανολογους μηχ. του πολυτεχνειου και σκεφτομαι να παρω διπλωματικη στις ανανεωσιμες πηγες ενεργειας. Πιο συγκεκριμενα, να κανω την μελετη για την ενεργειακη καλυψη ενος οικισμου απο ανεμογεννητριες. Το θεμα ειναι οτι ενας καθηγητης που πηγα και τον ρωτησα αν δινει τετοιο θεμα μου λεει οτι αυτο δεν το θεωρει διπλωματικη επειδη δεν εχει κατι να βρεις εσυ και παραμετρους να παιξεις μαζι τους και οτι ειναι κατι που το κανει ενα μελετητικο γραφειο. Επισης μου ειπε πως αμα κανω τετοιο θεμα ισως θα εχω προβλημα με το ΤΕΕ στην εξεταση για να παρω αδεια μηχανικου, οτι δηλαδη θα μου την λενε για την εργασια και την αδεια θα την παρω με την 2η η την 3η προσπαθεια. Τι προτεινετε να κανω? Αμα βρω σε αλλον αυτο το θεμα να το παρω η οντως θα εχω προβλημα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.