Μετάβαση στο περιεχόμενο

elenipapa

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

elenipapa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. τελικά, το θέμα λύθηκε με την υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης φόρου σύμφωνα με την περαίωση που ορίζει ο Ν.3763/09 δηλ. όσοι δεν έχουν δηλώσει κτίσματα ή μ2 μπορούν μέχρι την 31.12.09 να τα δηλώσουν χωρίς επιβολή προστίμου και μέ φόρο που θα υπολογισθεί με την αξία που είχε το ακίνητο την ημ/νια που περιήλθε στην ιδιοκτησία του σημερινού ιδιοκτήτη (αφορά γονικές, κληρονομίες, δωρεές, κλπ.) ευχαριστώ πολύ όλους σας για την φιλική βοήθεια
  2. σήμερα ζήτησα στο υπουργείο αντίγραφο του τοπογραφικού του διατηρητέου και διαπίστωσα ότι έχουν το έχουν τοποθετήσει λάθος στο οικοπεδο. Ρώτησα άν χρειάζεται να γίνει κάποια διόρθωση ώστε να απεικονίζεται σωστά η θέση του αλλά μου είπαν άστο άν χρειαστεί αργότερα το κάνεις. Δηλ. εκτός των όσων προβλημάτων υπήρχαν μέχρι τώρα, παρουσιάστηκε και το λανθασμενο τοπογραφικό. Η πρόταση που κάνεις για κατανομή των 80μ2 σε διαδρομο, κλιμακοστάσιο, αποθήκη φαίνεται λογική, το θέμα είναι άν είναι σύμφωνη και με όλες τ ις διατάξεις ΓΟΚ και άν θα γίνει αποδεκτή.
  3. Myri, εννοείς 100% κάλυψη του διατηρητέου? στο φεκ δεν περιγράφεται καθόλου και αναφερεται το εξης: "χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο το κτίριο που βρίσκεται στην οδό...." "...διατηρητέο χαρακτηρίζεται το αρχικό κτίριο. Μεταγενέστερες προσθήκες που αλλοιώνουν το αρχικό κτίριο αφαιρούνται μετά από έγκριση ΕΠΑΕ. Επιτρέπεται η κατεδάφιση πάσης φύσεως καθ΄ύψος ή κατ΄επέκταση υπαρχόντων προκτισμάτων που αλλοιώνουν το αρχικό κτίριο. Ο καθορισμός των προσκτισμάτων που αλλοιώνουν το αρχικό κτίριο πραγματοποιειται από ΕΠΑΕ". Η κήρυξη ως διατηρητέου έγινε χωρίς αυτοψία του κτιρίου ή έλεγχο τοπογραφικού. Το συνημμένο σχέδιο είναι τοπογραφικό περιοχής σε κλιμακα 1:1000 κακοτυπωμένο στο οποίο μόλις που αχνοφαίνεται η περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο. Ομως το διατηρητέο που έχει και υπόλοιπο συντελεστού δεν είναι το πρόβλημα. το πρόβλημα είναι με το υπό κατεδάφιση κτίσμα (αποθήκη), (που έχει δηλωθεί με λιγωτερα τετραγωνικά από τα πραγματικά) της διπλανής ιδιοκτησίας των ιδίων ιδιοκτητών. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το "μπλέκεις με το φορέα που έκανε την διατήρηση 100%"
  4. υπάρχει το ανωτέρω θέμα στο φόρουμ αρχιτεκτόνων/ΓΟΚ. υπάρχει κάτι άλλο που θα πρέπει να γνωρίζω; Πως υπολογίζεται η αμοιβή για την άδεια κατεδάφισης; Λανθασμένη ανάρτηση δημοσίευσης. Η σωστή κατηγορίες είναι η "Αμοιβές-Οικονομικά αδειών" ευχαριστώ για την υπόδειξη
  5. υπάρχει κάποιος κανονισμός/εγκύκλιος που ορίζει ποια κατεδαφιστέα περνούν από ΕΠΑΕ/Υπ. Πολ.; έχεις το σχετικό κείμενο; Το κατάστημα το οποίο επίσης είναι κατεδαφιστέο στο ίδιο ακίνητο κτίστηκε το 1955, όμως έχω πάρει βεβαίωση από τη πολεοδομία ότι δεν τηρείται αρχείο παλαιών αδειών. Το κατάστημα έχει σκελετό σκυροδέματος και τοιχοποία από τσιμεντόλιθους. Οσον αφορά την αποθήκη (που υπάρχει από το περιπου από το 1923-26) η μία πλευρά που είναι στο όριο του οικοπέδου είναι πετροχτιστη, η 2η επίσης πετρόχτιστη, οι δύο άλλες τουβλα. Εσωτερικά έχει δύο χωρίσματα από hardboard. Η σκάλα που οδηγεί στην ταράτσα είναι απλή ξύλινη κατασκευή και καταλήγει σε απόληξη κλιμακοστασίου που είχε τζαμια για φωτισμό. Κατα την δεκαετία του 60 σηκώθηκε στον σκεπασμενο διάδρομο χαμηλός τοίχος περίπου 2.20μ ενώ το ύψος είναι 4.20μ. (βλ. εσοχή που φαίνεται στο σχέδιο που ανέβασα στο http://img691.imageshack.us/i/0004g.jpg/) δηλ. που χρησιμοποιήθηκε σαν κουζίνα δηλ. έχει νεροχύτη και βρύση.
  6. επισύναξη σκαριφήματος δεν είναι δυνατή γιατι βγαίνει 23ΚΒ και το φόρουμ δέχεται μόνον μέχρι 19.5ΚΒ δεν μπορώ να το ανεβάσω γιατί ενώ είναι απλό σκιτσο με 8 γραμμές, είναι 23kb δηλ. μεγαλύτερο από το ελάχιστο μέγεθος αρχείου 19kb συνοπτικά από τις απαντήσεις σας προτείνονται δύο αντίθετα πράγματα δηλ. η 1η περίπτωση είναι παρουσίασε το στο τοπογραφικό όπως είναι στο συμβόλαιο και άν περάσει, άν δεν περάσει τί γίνεται; η 2η κάνε σωστή αποτύπωση στο τοπογραφικό γιατί μπορεί να γίνει έλεγχος, πάλι έδώ χρειάζεται ενημέρωση για το πώς θα γίνει ο χειρισμός του θέματος της διαφοράς σε μ2 από την εμπειρία σας, 1. η πολεδομία κάνει συσχετισμό μεταξύ περιγραφής+μ2 που αναφέρονται στο συμβόλαιο και στα παρουσιαζόμενα στο τοπογραφικό; τί γίνεται στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει συμφωνία; 2. άν κατεδαφιστέο κτίσμα εφάπτεται διατηρητέου ζητείται γνώμη ΕΠΑΕ (σημ. στις φωτογραφίεςφαίνεται ότι εφάπτεται) ή όχι; αν ναί, τι γίνεται τότε; 3. έχετε υπ΄όψη σας άλλες παρόμοιες περιπτώσεις;
  7. "Το διατηρητέο είναι σε επαφή με το όριο του οικοπέδου? Αν ναι, τότε πρέπει να αφήσεις Δ, εκτός αν δεν σε παίρνει (κτίριο με πλευρά <9μ).' Το διατηρητέο έχει πρόσοψη 7,40 σε δρόμο πλάτους μικρότερου των 6μ., η μία πλευρά στο όριο 11,17, μία πλευρά που έχει και παράθυρα συνορεύει με την "αποθηκη" 7,40μ και η 4η έχει και αυτή παράθυρα βλέπει στον ακάλυπτο 11,17μ, (τα δύο ακίνητα ανήκαν πρίν την αγορά τους από σημερινούς ιδιοκτήτες σε ένα ιδιοκτήτη και επειδή ήταν δικά το και τα δύο άφησε παράθυρα για ηλιασμό, αυτά βέβαια το 1923-26). Η "αποθήκη" συνορεύει με το διατηρητέο 7,40, 2η πλευρά στο όριο 12μ 3η πλευρά στο όριο 8μ. 4η 9μ. στον ακάλυπτο και συνορεύει από το ένα ακρο με διατηρητέο
  8. Σχετικά με την υπόδειξή σου "Δείξε ότι υπάρχει στο οικόπεδο ΚΑΙ τα 60τμ και τον στεγασμένο διάδρομο" σημείωσε και τα εξής. Πως όμως θα αντιμετωπίσω το πρόβλημα ότι στο συμβόλαιο αποδοχής κληρονομίας (1995) δεν αναφέρεται η αποθήκη, στη δε πρόσθετη πράξη αποδοχής κληρονομίας (2008) για την δήλωση της αποθήκης, τα κτίσματα του υπό κατεδάφιση ακινητου αναφέρονται ως εξής¨".....ισογειο παλαιό κατάστημα επιφανείας 90μ. και ένα παλαιό ισόγειο κτίσμα επιφάνειας 40τ.μ. το οποίο υφίσταται πίσω από το άνω ισόγειο κατάστημα και τα οποία έχουν ανεγερθεί σε οικοπεδο εκτασης...." όπου σαν "παλαιό ισόγειο κτίσμα επιφάνειας 40τ.μ. " εννοούμε την αποθήκη για την οποία γίνεται λόγος (που έχει πλάκα 80μ2 που εφάπτεται σε μία πλευρά του διατηρητέου), η δε περιγραφή αναφέρει "πίσω από το άνω ισόγειο κατάστημα" ενώ πραγματικά είναι πίσω και αριστερά και δεν αναφέρεται οι όμορες ιδιοκτησίες.
  9. GRtopo ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Που θα βρώ την Αποφ-31245/93 ΦΕΚ-451/Β/24-6-93 Συστάσεις για κατεδαφίσεις κτιρίων του ΥΠΕΧΩΔΕ. Οσο για την ΕΠΑΕ εννοείς ότι θα χρειασθεί να ελέγξει το φάκελλο άδειας οικοδομής του νέου κτιρίου? Επειδή το διατηρητέο έχει παράθυρα στις δύο πλευρές που συνορεύει με τα υπό κατεδάφιση κτίρια του ακινήτου αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφήσει 4.40μ., σε κάθε πλευρά? Νομίζω ότι θα βοηθούσε πολύ η γνώμη και εμπειρία μηχανικού που έχει κάνει παρόμοια έργα στο κέντρο. Γνωρίζεις άν υπάρχουν μέλη με τέτοια εμπειρία?
  10. Πίσω από διατηρητέο (Αθήνα), υπάρχει εφαπτόμενο παλαιό ισόγειο κτίσμα (αποθήκη) που ανήκει σε όμορη ιδιοκτησία (και τα δύο ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη). Το διατηρητέο είναι του 1926 και το παλαιό συνεχόμενο λίγο παλαιότερο. Το εμβαδόν της καλυμμένης επιφάνειας με πλάκα της αποθήκης είναι 80μ2. Το παλαιό κτίσμα καλύπτει περίπου 61μ2¨και έχει μια ξύλινη σκάλα για την ταράτσα με απόληξη κλιμακοστασίου (για ηλιασμό). Τα υπόλοιπα μ2 από τα 80μ2 είναι σαν σκεπασμένος "διάδρομος" μεταξύ διατηρητέου και αποθήκης ασοβάτιστος και με ακάλυπτο (χωμα) δάπεδο. Το πρόβλημα: σε συμβολαιο αποδοχής κληρονομίας του 95 δεν είχε δηλωθεί το παλαιό κτίσμα (αποθήκη), με πρόσθετη δήλωση φόρου κληρονομίας πρό τετραετίας δηλώθηκε σαν παλαιο κτίσμα 40μ2. Επειδή πρόκειται να ετοιμάσω άδεια κατεδάφισης πως μπορώ να το παρουσιάσω; Στο τοπογραφικό του συμβολαίου αποδοχής κληρονομιας δεν απεικονίζεται το παλαιό κτίσμα, πως θα το παρουσιάσω στο τοπογραφικό για την άδεια κατεδάφισης σαν 40μ2? στις φωτογραφίες να εμφανίσω την απόληξη κλιμακοστασίου ή όχι? Το ότι συνορεύει με διατηρητέο φαίνεται από το τοπογραφικό, έχει αυτό κάποια επίπτωση? γίνεται έλεγχος από την πολεοδομία πρίν την κατεδάφιση? μου είπαν ότι χρειάζεται και τεχνική έκθεση, τι πρέπει να περιέχει? Περιμένω την βοήθειά σας γιατί υπάρχει μεγάλη πίεση για την έκδοση της άδειας κατεδ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.