Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tassos_1

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

Tassos_1's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τα σίδερα είναι καλά, οι διατομές, τα δεσίματα, όλα. Τα μπετά είναι καλά, δονησμένα με το παραπάνω, τα πάχη σωστά, όλα. Ημουν συνεχώς από πάνω σε όλα. Το πρόβλημά μου είναι στις αλφαδιές, στα ζυγίσματα και στα εμφανή. Που παρόλο τα ζύγιζα όλα και εγώ, στο τέλος μία τους άνοιγαν τα καλούπια, μία έκαναν κοιλιές στη σκυροδέτηση, μία το ένα και μία το άλλο. Κούτελα μπαλκονιών που γέρνουν, τοιχεία που όταν ξεκαλουπώθηκαν "χάνουν" και 10cm σε ύψος 3m, κολώνες με δαγκώματα άνω των 6-7cm, μπαλκόνια που χάνουν 6-10cm ως προς τον κάτω όροφο κ.λ.π. "τσαπατσουλιές". Ολα αυτά για να διορθωθούν χρειάζονται παραπάνω χρήματα και μεροκάματα. Τα υπόλοιπα συνεργεία που θα τα διορθώσουν θέλουν περισσότερα χρήματα. Αφού τα φωτογράφισα και αφού έκανα μια τεχνική έκθεση και αφού έδειξα στον εργολάβο τα προβλήματα, και αφού του είπα ότι αναλογιστικά το κόστος επισκευής είναι "τόσα χρήματα", προσφέρθηκε να τα επισκευάσει εκείνος. Ωστόσο επειδή πλέον δεν του έχω καμία εμπιστοσύνη ως προς το αποτέλεσμα της δουλειάς του, αυτό το ποσό θέλω να το κόψω από τον εργολάβο μπετόν και να το δώσω στα άλλα συμεργεία (σοβατζή π.χ.) για να "ισιώσω" την δουλειά. Και η ερώτησή μου είναι εάν νομικά μπορώ να το κάνω και με ποιον τρόπο.
  2. Με αδικείται. Εκεί ήμουν επάνω στο έργο με αλφαδιές, ζυγίσματα, ξηλώματα και πάλι αλφαδιές κ.λ.π. Σε κάθε πλάκα τα λέγαμε τα ξαναλέγαμε, αλλά ο εργολάβος ήταν φίλος του ιδιοκτήτη και συνέχεια έλεγε "ότι είναι θα τα φτιάξουμε". Τώρα που τελείωσε όμως και φαίνονται όλα τα "στραβά" ο ιδιοκτήτης ζητάει ευθύνες και από τους δυό μας. Εγώ έχω κάνει τεχνική έκθεση και την έχω παραδόσει στον ιδιοκτήτη. Ωστόσο θέλω να είμαι και νομικά καλυμένος.
  3. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, τι διαδικασία θα μπορούσα να ακολουθήσω για να κατοχυρωθώ νομικά απέναντι σε εργολάβο μπετόν, ο οποίος μου έχει κάνει πάρα πολύ χάλια δουλειά, με πραγματικά ελατώματα, κακές αλφαδιές, τίποτα ζυγισμένο, πολύ κακά εμφανή σε κούτελα, κούτελα που "φεύγουν" όλα, μπαλκόνια ανά όροφο να χάνουν έως και 10cm, τοιχεία στραβά, και πολλά άλλα. Επίσης επειδή δεν τον εξοφλώ λόγω της κακής δουλειάς που έχει κάνει, με απαίτησή μου προς αντικατάσταση ή επιδιόρθωση, όπως γράφει και η σύμβαση έργου που έχουμε υπογράψει και καταθέσει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και επειδή έχει καθυστερήσει, του είπα ότι θα αναθέσω σε άλλον υπεργολάβο τις εργασίες αποκατάστασεις ή τα υπόλοιπα συνεργεία π.χ. σοβατζής και μπογιατζής και θα του αφαιρέσω τα ανάλογα χρήματα καθώς και το ποσό των ενσήμων που θα αντιστοιχούν σε αυτές τις εργασίες, και κατέβασε όλα τα εργαλία του (ξύλα, σκαλωσιές κ.λ.π.) και μου τα έχει αφήσει στην οικοδομή (πυλωτή) και δεν τα μεταφέρει, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουλέψουν τα υπόλοιπα συνεργεία (χτίστης, υδραυλικός κ.λ.π.). Θα ήθελα να μου πείτε τι μπορώ να κάνω ώστε να μην τον πληρώσω για το ποσό που θα πληρώσω στα άλλα συνεργεία για την αποκατάση των ζημιών (όπου γίνεται) - με νομικό ή άλλο τρόπο. Σκέφτηκα να φωνάξω το τεχνικό επιμελητήριο και να κάνει καταγραφή όλων των ελλατωμάτων σε μια τεχική έκθεση και κατόπιν να του στείλω ένα εξώδικο, που να του επιβάλλω ότι οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από άλλα συνεργεία και θα του αφαιρεθούν τα αντίστοιχα ποσά, καθώς και με έξοδά του (χρήματα που θα του αφαιρεθούν από το οφειλόμενο ποσό) να μεταφέρω τα εργαλία του σε μία ενοικιαζόμενη αποθήκη και να τα κλείσω εκεί. Θα ήθελα τη γνώμη σας και την εμπειρία σας σε ανάλογη περίπτωση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.