Μετάβαση στο περιεχόμενο

vmanths

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Τώρα θα προσπαθήσω να γίνω πιο συγκεκριμένος στον μηχανολόγο για αρχή και πιθανόν να αποφασίσω.
  2. Καλησπέρα σας, χτίζω καινούρια οικοδομή και βρίσκομαι στη φάση που πρέπει να επιλέξω το σύστημα θέρμανσης. Ζήτησα απο το μηχανολόγο μου τη γνώμη του για την ενδοδαπέδια και αφου συμφώνησε μου πρότεινε αντλία θερμότητας για θέρμανση - ψύξη (η μελέτη μας έδωσε για 140τμ με μόνωση 5cm geolan και 3cm fibran: 13,5KW ισχύς αντλίας). Συμπληρωματικά επειδή τις ζεστές μέρες θα έχουμε και ανάγκη απο αφύγρανση μου π΄ροτεινε fan coils. Επειδή διάβασα αρκετα αποκαρδιωτικά για τις αντλίες σε διάφορα θέματα του forum θα ήθελα μια γνώμη για τα παρακάτω α) αν κανω το σωστό ή οχι απο πλευράς οικονομίας (δεδομένου οτι έχει κι ένα κόστος μεγαλύτερο του λέβητα) β) συμφέρει να τοποθετήσω boiler αδράνειας και πόσων lt για την λειτουργία της αντλίας το βράδυ με νυχτερινό ρεύμα γ) μπορώ να κάνω αφύγρανση με άλλον τρόπο για να γλιτώσω το έξοδο και την εγκατάσταση απο τωρα των fan coils και αν είναι τόσο απαραίτητη η λειτουργία αφυγραντών στην περίπτωση ψύξης με ενδοδαπέδια. Ευχαριστώ.
  3. Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να μάθω αν υπάρχουν κάποια υλικά τα οποία ισως χρησιμοποιούν οι σοβατζήδες για καλύτερη αντοχή στο χρόνο τα οποία είναι τοξικά κι επικίνδυνα για την υγεία. Συγκεκριμένα σήμερα μου είπε ένας τεχνίτης πως ρίχνει ένα "plast...." (δεν το θυμάμαι καλα) το οποίο είναι χημικό και δεν υπάρχει πρόβλημα εκλυσης τοξικών αερίων στο εσωτερικό του σπιτιού διότι θα καλυφθεί απο την μπογιά του ελαιοχρωματιστή. Αληθεύει ή πρέπει να εμπιστευτώ μόνον τα παραδοσιακά υλικά;
  4. Κυρίως θερμομόνωση και επιλεκτικά ηχομόνωση. Μου έχουν συστήσει συνολικό πάχος τουλαχιστον 8cm, αλλά διίστανται οι απόψεις σχετικά με το συνδιασμό δύο διαφορετικών υλικών πχ. εξηλασμένη 3cm και πετροβ 5cm/100Kg. Ο πιθανό ςσυνδιασμός λένε κάποιοι μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία υγρασίας και κατ' επέκταση μούχλας στο εσωτερικό του σπιτιού.
  5. Καλησπέρα, θα ήθελα να με ενεημερώσετε σχετικά με το αν έχει νόημα ο συνδιασμός πετροβάμβακα-εξηλασμένης και αν αυτό γίνεται ποιός συνδιασμός διαστάσεων (5-5, 3-5, 5-3) είναι προτεινόμενος κάθε φορά. Επίσης το διάκενο μεταξύ των μονωτικών υλιλκών και του τοίχου (1-2cm) βοηθά σε καλύτερα αποτελέσματα μόνωσης; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.