Μετάβαση στο περιεχόμενο

tagathag

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by tagathag

  1. Και εγώ έχω ένα αντίστοιχο προβληματάκι... Έχω ένα αυτόνομο και μου ζητήθηκε να το ενισχύσω....το πρόβλημα είναι οτι αυτός που το είχε φτιάξει είχε 3 είδη διαφορετικών πανέλων...ένα string έβγαζε 68 volt, το άλλο 70, και το άλλο 72. Τα πανέλα είναι όλα της LUXOR. Το σύστημα είναι 48volt και λέω να προσθέσω άλλα 4 strings (8 πανελ, 2 σε κάθε string) με τάση string 74 volt. Γι αυτή την διαφορά τάσης θα έχω κάποιο πρόβλημα? (ανάστροφα ρεύματα κ.τ.λ.?) Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί ανάστροφο ρεύμα έχουμε μόνο όταν η uoc του ενός string είναι μικρότερη από την umpp των άλλων? Ή τουλάχιστον να μου προτείνει μία βιβλιογραφία...? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Υ.Σ. Αν αντί για διόδους προστατέψω με ασφάλειες dc κάθε string θα έχω κάποιο πρόβλημα?
  2. Είναι ανάλογα με την ΔΕΗ και την υπευθυνότητα του κάθε υπαλλήλου. Αυτό που ξέρω εγώ είναι οτι αυτός που υπογράφει την υπ. δήλωση νομιμότητας του κτιρίου θα πρέπει να είναι και αυτός που υπογράφει τα τελευταία δικαιολογητικά ολοκλήρωσης του έργου. Απλά στην περίπτωση που αυτός δεν είναι ο μηχανικός που έκανε την αρχική αίτηση, τότε κατά το τελευταίο βήμα, μαζί με όλα τα δικαιολογητικά πας και μία καινούργια αρχική αίτηση. Όχι τόσο για την σφραγίδα του μηχανικού, όσο για το γεγονός οτι μπορεί να μπήκαν διαφορετικά υλικά από αυτά που είχαν δηλωθεί στην αρχή. Προφανώς και την ευθύνη φέρνει ο μηχανικός που κατασκεύασε το έργο. Αλλιώς σε κάθε έργο που το αναλάμβανε κάποιος άλλος μηχανικός θα γίνονταν παπάδες...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.