Μετάβαση στο περιεχόμενο

δεληγκαρης γεωργιος

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από δεληγκαρης γεωργιος

  1. 1. Πρέπει να πληρώσεις παράβολο 500€ και να κάνεις ενημέρωση φακέλου για την θέση του κτιρίου

    2. Πρέπει να δηλώσεις το τμήμα εντός Δ ως ΥΔ/ΥΚ/παραβίαση πλαγίων αποστάσεων με το ανάλογο παράβολο και πρόστιμο.

     

    Ελπίζω τώρα να έγινα περισσότερο σαφής.

    Το πρόβλημα είναι πως θα καταφέρεις, με το σύστημα του ΥΠΕΚΑ, να πληρώσεις παράβολο 500€ συν το παράβολο της ΥΔ.

    Ευχαριστώ για την προσπάθειά σου να με βοηθήσεις.

    Το 1. απορίπτεται διότι ενημέρωση σε μή σύννομο κτήριο δεν γίνεται.

    Οσον αφορά το 2. είναι το ένα σκέλος του ερωτήματος μου.Αυτή την άποψη έχω και εγώ αλλά δεν είναι τεκμηριωμένη με κάποια εγκύκλιο ή έστω και απάντηση του ΥΠΕΚΑ,και φοβάμαι μήν κάψω τον πελάτη,διότι το πρόστιμο έτσι βγαίνει πανω από 30.000,0Ε,ενώ σαν πολεοδ.παραβάσεις το πολύ να είναι 5 παραβ. 5χ500=2500,00Ε.

  2. Αν έχει παραβίαση Δ τι ενημέρωση θα κάνει?

    Συμφωνώ φίλε μου.Ενημέρωση δεν γίνεται.Το ερώτημα είναι μία παράβαση ή το τμήμα εντός του Δ αυθαίρετο;

     

    Για το εκτός Δ.

    Το εκτός Δ είναι νομίμως υφιστάμενο.Μιλάω για το εντος Δ τί κάνουμε.Δεν μπορεί να βγεί άδεια.

  3. Συνάδελφοι,θέλω την άποψη σας πανω στο εξής ερώτημα.

    Σε νομίμως υφιστάμενο κτίσμα(ΣΚ,ΣΔ,ΣΟ,Υψος),που όμως εχει τοποθετηθεί κατα τρόπο ώστε ενα τμήμα του να είναι εντος του Δ,πώς υπολογίζω το πρόστιμο;

    Θεωρώ όλο το τμήμα (x εμβαδού)εντος του Δ αυθαίρετο ή το θεωρώ σαν μία πολεοδομικη παράβαση (παρ.13);Διότι στην μεν πρώτη περίπτωση το πρόστομο είναι αρκετά μεγάλο στην δε δεύτερη περίπτωση ειναι 500,0 Ευρώ.

    Ευχαριστώ (σε όποιον γνωρίζει υπεύθυνα και απαντήσει).

  4. Σε κάποιο Ευρωπαικό κράτος,νομίζω στην Αγγλία,όταν πρόκειται να ψηφίσουν ένα νόμο , τον δίνουν να τον διαβάσει ενας βλάξ.Αν δεν τον καταλάβει τον ξαναγράφουν,μέχρι που ο νόμος να γίνει κατανοητός και χωρίς ασάφειες από τον συγκεκριμένο βλάκα.Τότε τον στέλνουν στη βουλή προς ψήφιση.Εδώ χρειαζόμαστε ένα κάρο ερμηνευτικές εγκυκλίους για να λύσουμε τις απορίες μας ,και να δούμε.

    Γι'αυτό συνάδελφοι μην βιάζεστε.Αν για τον 3843/10 χρειάστηκαν 5-6 εγκύκλιοι,εδώ θα χρειαστούν πολλαπλάσιες.Από παρατάσεις δε ,όσες και ο 1337/83 το αείμνηστου Τρίτση,που κράτησε αν θυμάμαι καλά 2 χρόνια.

  5. δηλαδη για ολα αυτα (απειρο διαβασμα, αντιπαραθεσεις, τηλεφωνα, αποτυπωσεις, σχεδιασμο, κτλ,κτλ)η αμοιβη ειναι 235 ευρω +ΦΠΑ??ειναι σοβαροι??παρακαλω ζητω την γνωμη σας και πιθανες ενδεικτικες χρεωσεις....

     

    Ενοείται μόνο για την βεβαίωση για συμβόλαιο και όχι γιά νομιμοποίηση.

  6. Φιλοι μου προσέξτε.Το φύλλο καταγραφής είναι λάθος.

    Δεν μπορεί ένας αυθαίρετος όροφος σε οικοδομή με άδεια,να βγάζει λιγώτερο πρόστιμο από τον ίδιο όροφο που προβλέπεται στην άδεια και έχει αλλάξει χρήση.

    Δεν το έχω χτυπίσει στο πρόγραμμα του ΤΕΕ να δω τι βγάζει.Αν το έχει κάνει κάποιος ας μας πει τί βγάζει.Ευχαριστώ.

  7. ΛΕβητας πετρελαιου σε μπαλκονι μπορει να ρυθμιστει με τον 4014/2011;;;

     

    Γεώργιε.Αν το μπαλκόνι είναι εντός του οικοπέδου μπορεί,και σε συμφέρει με αναλυτικο,γιατί με τα μ2 θα φαγωθεί το 2χιλιαρο.Αν είναι πάνω από κοινόχρηστο(πάνω από το πεζοδρόμιο) χώρο ξεχασέ το.

    • Upvote 1
  8. Φίλοι μου αντιμετωπίζω το εξής παράδοξο.

    Εχω βγάλει παλαιώτερα άδεια σε εκτός σχεδίου 100,0μ2 ισόγειο κατάστημα και 100,0μ2 γραφεία στον όροφο.Τα γραφεία έχουν αλλάξει χρήση και έχουν γίνει κατοικία.Με τιμή ζώνης 800,0Ε χτυπώ στο πρόγραμμα και μου βγάζει πρόστιμο 14.851,00Ε.Αν θεωρήσω ότι ο όροφος δεν εμφανιζόταν στην άδεια και τον κατασκεάζα εντελώς αυθαίρετα,το πρόγραμμα μου βγάζει 10.608,00Ε.Δηλαδή το εντελώς αυθαίρετο βγάζει περίπου 4.000,00Ε λιγώτερο από την αλλαγή χρήσης και μόνο.Εγώ προσωπικά το βρίσκω παράλογο.Εσείς;

  9. Καθηστε ρε παιδια....

    Η δηλωση δε γινεται βασει αριθμου ιδιοκτητων αλλα βασει αριθμου ιδιοκτησιων....

    Το συμβολαιο τι λεει?

     

    Αν μιλαει για 8 ιδιοκτησιες που ανηκουν στον ιδιο ιδιοκτητη θα κανουμε 8 φακελους...

     

    Δηλαδη αν 1 ιδιοκτητης ειχε 3 σπιτια με Η/Χ, θα καναμε 1 φακελο στην πολεοδομια?

     

    Συνάδελφε συμφωνώ μαζί σου.Οταν πρόκειται για αυτοτελείς ιδιοκτησίες,είτε ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη,είτε σε διαφορετικό,υποβάλλονται τόσες αιτήσεις όσες και οι αυτοτελείς ιδιοκτησίες.Αυτές οι απόψεις όμως είναι δικές μας και όπως βλέπεις υποκειμενικές και διαφορετικές,γι'αυτό χρειάζονται διευκρηνήσεις επίσημα με εγκυκλείους.

     

    Δες στο Ε9 πώς δηλώνονται τα δωμάτια, το βρίσκω απίθανο να είναι κάθε ένα ξεχωριστά. Αν επομένως εμφανίζονται όλα ως μία ιδιοκτησία, θα κάνεις έναν φάκελο (ένα πρόστιμο) με τα 8, δηλαδή υπέρβαση 32 τμ. Άρα δεν χρειάζεται να δείξεις και καμμία άλλη υπέρβαση.

     

    Στη θέση σου θα το έβαζα στο "τουρισμός", καθώς υπάρχει εποχιακό εισόδημα από αυτά.

     

    Στο τουρισμός θα μπεί οπωσδήποτε,αλλά ο ενδειασμός μου έγκειται στο γεγονός ότι δεν πρόκειται για απλά δωμάτια,αλλά για μίνι διαμερισματάκια που περιλαμβάνουν w.c και στοιχειώδη πάγκο κουζίνας,που για μένα αποτελούν αυτοτελείς ιδιοκτησίες,και που σε παρόμοια περίπτωση με τον 3843/10 δηλώθηκαν ξεχωριστά.

    Στο Ε9 ακόμη δεν δηλώθηκαν(νεα οικοδομη).Θα δηλωθούν το 2012.

    Πάντως ευχαριστώ για τις απόψεις σου.

  10. Συνάδελφε

    γιατί δημοσιεύεις το ερώτημά σου σε άσχετο θέμα (ενοικιαζόμανα δωμάτια)?

    Ετσι χανόμαστε και δεν βγάζουμε άκρη.Χρειάζεται να κρατάμε κάποια τάξη

     

    Διότι το θέμα μας ειναι αυθαίρετα και οχι η χρήση.Και η απορία μου ειναι και παραμένει,μία δήλωση ή 8, διότι στην παρ.6.α του αρθρ.24 μιλά για κάθε αυτοτελή ιδιοκτησία.Για παρόμοια περίπτωση με τον 3843/10 υποβάλλαμε 8 φακέλλους.Εδώ τί κάνουμε;

  11. συνάδελφε το νόμιμο δώμα, εμβαδού 9τ.μ αποτελεί πλέον μέρος του αυθαίρετου σπιτιου (δηλαδή όλη η κατοικία στο δώμα είναι 60+9=69τ.μ). σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να δηλωθεί σαν βοηθητικός χώρος??

     

    Ναί.Διότι τα 60.0Μ2 είναι εντελώς αυθαίρετα,ενώ τα 9,0 Μ2 υφίστανται.

    Κατα την ταπεινή μου γνώμη δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν το ίδιο και ενιαία.

  12. Συνάδελφοι έχω την εξης απορία και όποιος έχει να μου απαντήσει τεκμηριωμένα, ας το κάνει.

    Σε διώροφη οικοδομή για ενοικιαζόμενα δωμάτια που ανήκουν στο ίδιο ιδιοκτήτη,όπου υφίστανται 8 δωμάτια με w.c, και σε κάθε δωμάτιο υπάρχει υπέρβαση στη δόμηση κατα 4,0μ2 ,λόγω κλεισίματος Η/Χ (σημ.δεν μπορει να τακτοποιηθει με τον 3843/10 λόγω χρόνου κατασκευής),τα δωμάτια θα ληφθούν σαν αυτοτελεις ιδιοκτησίες και θα υποβληθούν 8 δηλώσεις (με οτι αυτό συνεπάγεται) ή θα υποβληθεί μία δήλωση με το άθροισμα των επιφανειών;

    Οπως καταλαβαίνετε η μία με την άλλη περιπτωση διφέρει αρκετά καί ως προς το πρόστιμο,αλλά και ως προς την αμοιβή.

    Ευχαριστώ.

  13. Καλημέρα συνάδελφοι και καλη υπομονή στο νέο χάος του νέου νόμου.

    Θέτω προς συζήτηση την εξής απλή περίπτωση:

    Τ.Ζ 700. Υφιστάμενη διώροφη οικοδομή (70τ.μ ισόγειο + 70τ.μ όροφος+9τ.μ απόληξη δώματος) στην οποία εξαντλήθηκε η δόμηση. Ύψος οικοδομής 6,50μ. / επιτερπόμενο ύψος περιοχής 12μ (άρα δεν έχω υπέρβαση ύψους - 6,50+3αυθαίρετο=9,50 μικρότερο του 12. σωστα??). Κατασκευάστηκε στο δώμα 60 τ.μ αυθαίρετη κατοικία και κλειστηκε εξώστης του ορόφου 8τ.μ.

    Υπολογισμός:

    1)δώμα. 60τ.μ(αυθαίρετο δώμα)x700(T.Z)x0,15x1(υπάρχει οικοδομική άδεια)x1(εντός σχεδίου)x0,50(άλλη κατοικία,Τ.Ζ μικρότερο 1000)x1(υπέρβαση δόμησης μικρ. 50%)x0,80(χτισμένο από 83-2003)=2520

    2)δώμα. 9x700x0,15x0,50(άλλη κατοικία)x1,40(αλλαγή χρήσης)x0,80(παλαιότητα)=529,20

    3)εξώστης. 8x700x0,15x0,50(άλλη κατοικία)x1,40(αλλαγή χρήσης)x0,80(παλαιότητα)=529,20=470,40

    σύνολο 2520+529,20+470,40=3519,60

     

    βλέπετε κανένα λάθος στον υπολογιμο μου. θα εκτιμούσα μια απάντησή σας.

     

    Φίλε μου κάνεις το εξής λάθος στο 2.β (δώμα).Και για να το καταλάβεις, θεώρησε οτι το δώμα 9,9μ2 δεν ήταν στην άδεια,και ηταν εντελώς αυθαίρετο.Τότε θα σου έβγαζε λιγώτερο πρόστιμο,διότι δεν θα έμπαινε η αλλαγή χρησης (επι 1,40).Το σωστό κατά την γνώμη μου είναι,εφ'οσον το δώμα υφίσταται,να το βάλεις στο πρόγραμμα στους βοηθητικους χώρους(δηλαδη επι ο,50),οπότε θα σου βγάλει το μισό πρόστιμο (264,60 ευρω).Και αυτό γιατί δεν ειναι δυνατον το αυθαίρετο που άλλαξε χρήση να βγάζει περισσότερο πρόστιμο από το εντελώς αυθαίρετο.

  14. ΕΡΩΤΗΣΗ:Το προστιμο για 2.0Μ2 εως 20,ο Μ2 σε κυρια κατοικια με αδεια εντος σχεδιου και τιμη ζωνης 600,00 ευρω ειναι, συμφωνα με το αρθ.24,παρ 6β το ελαχιστο 2.000,00ευρω.Αν εχω 21,0 Μ2 ειναι 756 ευρω.

    Που κολαει αυτη η λογικη;Μπορει κανενας να μου δωσει εξηγηση;

  15. Σίγουρα δεν μπορουν να εφαρμαστούν παντου.Αυτά τα ακουσαμε πολλές φορές.Μπορούν όμως να εφαρμοστούν σε ορισμένες περιπτώσεις π.χ σε οικοδομές πανταχόθεν ελεύθερες,εκτός σχεδίου,κλπ και εδώ όχι πάντα.Θα πρέπει να καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια να βρισκεται η χρυσή τομή μεταξύ θέας και προσανατολισμού.Πώς θα μας φαινόταν αραγε μια κατοικία σε ενα βορεινο οικόπεδο με την πλάτη (οπισθια) στον δρόμο;Θα πρέπει στο νόμο να υπάρξουν πολλές εξαιρέσεις.Κα'ι μετά άστα να πάνε.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.