Μετάβαση στο περιεχόμενο

δεληγκαρης γεωργιος

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

δεληγκαρης γεωργιος's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για την προσπάθειά σου να με βοηθήσεις. Το 1. απορίπτεται διότι ενημέρωση σε μή σύννομο κτήριο δεν γίνεται. Οσον αφορά το 2. είναι το ένα σκέλος του ερωτήματος μου.Αυτή την άποψη έχω και εγώ αλλά δεν είναι τεκμηριωμένη με κάποια εγκύκλιο ή έστω και απάντηση του ΥΠΕΚΑ,και φοβάμαι μήν κάψω τον πελάτη,διότι το πρόστιμο έτσι βγαίνει πανω από 30.000,0Ε,ενώ σαν πολεοδ.παραβάσεις το πολύ να είναι 5 παραβ. 5χ500=2500,00Ε.
  2. Συμφωνώ φίλε μου.Ενημέρωση δεν γίνεται.Το ερώτημα είναι μία παράβαση ή το τμήμα εντός του Δ αυθαίρετο; Το εκτός Δ είναι νομίμως υφιστάμενο.Μιλάω για το εντος Δ τί κάνουμε.Δεν μπορεί να βγεί άδεια.
  3. Συνάδελφοι,θέλω την άποψη σας πανω στο εξής ερώτημα. Σε νομίμως υφιστάμενο κτίσμα(ΣΚ,ΣΔ,ΣΟ,Υψος),που όμως εχει τοποθετηθεί κατα τρόπο ώστε ενα τμήμα του να είναι εντος του Δ,πώς υπολογίζω το πρόστιμο; Θεωρώ όλο το τμήμα (x εμβαδού)εντος του Δ αυθαίρετο ή το θεωρώ σαν μία πολεοδομικη παράβαση (παρ.13);Διότι στην μεν πρώτη περίπτωση το πρόστομο είναι αρκετά μεγάλο στην δε δεύτερη περίπτωση ειναι 500,0 Ευρώ. Ευχαριστώ (σε όποιον γνωρίζει υπεύθυνα και απαντήσει).
  4. Σε κάποιο Ευρωπαικό κράτος,νομίζω στην Αγγλία,όταν πρόκειται να ψηφίσουν ένα νόμο , τον δίνουν να τον διαβάσει ενας βλάξ.Αν δεν τον καταλάβει τον ξαναγράφουν,μέχρι που ο νόμος να γίνει κατανοητός και χωρίς ασάφειες από τον συγκεκριμένο βλάκα.Τότε τον στέλνουν στη βουλή προς ψήφιση.Εδώ χρειαζόμαστε ένα κάρο ερμηνευτικές εγκυκλίους για να λύσουμε τις απορίες μας ,και να δούμε. Γι'αυτό συνάδελφοι μην βιάζεστε.Αν για τον 3843/10 χρειάστηκαν 5-6 εγκύκλιοι,εδώ θα χρειαστούν πολλαπλάσιες.Από παρατάσεις δε ,όσες και ο 1337/83 το αείμνηστου Τρίτση,που κράτησε αν θυμάμαι καλά 2 χρόνια.
  5. Ενοείται μόνο για την βεβαίωση για συμβόλαιο και όχι γιά νομιμοποίηση.
  6. Φιλοι μου προσέξτε.Το φύλλο καταγραφής είναι λάθος. Δεν μπορεί ένας αυθαίρετος όροφος σε οικοδομή με άδεια,να βγάζει λιγώτερο πρόστιμο από τον ίδιο όροφο που προβλέπεται στην άδεια και έχει αλλάξει χρήση. Δεν το έχω χτυπίσει στο πρόγραμμα του ΤΕΕ να δω τι βγάζει.Αν το έχει κάνει κάποιος ας μας πει τί βγάζει.Ευχαριστώ.
  7. Γεώργιε.Αν το μπαλκόνι είναι εντός του οικοπέδου μπορεί,και σε συμφέρει με αναλυτικο,γιατί με τα μ2 θα φαγωθεί το 2χιλιαρο.Αν είναι πάνω από κοινόχρηστο(πάνω από το πεζοδρόμιο) χώρο ξεχασέ το.
  8. Φίλοι μου αντιμετωπίζω το εξής παράδοξο. Εχω βγάλει παλαιώτερα άδεια σε εκτός σχεδίου 100,0μ2 ισόγειο κατάστημα και 100,0μ2 γραφεία στον όροφο.Τα γραφεία έχουν αλλάξει χρήση και έχουν γίνει κατοικία.Με τιμή ζώνης 800,0Ε χτυπώ στο πρόγραμμα και μου βγάζει πρόστιμο 14.851,00Ε.Αν θεωρήσω ότι ο όροφος δεν εμφανιζόταν στην άδεια και τον κατασκεάζα εντελώς αυθαίρετα,το πρόγραμμα μου βγάζει 10.608,00Ε.Δηλαδή το εντελώς αυθαίρετο βγάζει περίπου 4.000,00Ε λιγώτερο από την αλλαγή χρήσης και μόνο.Εγώ προσωπικά το βρίσκω παράλογο.Εσείς;
  9. Συνάδελφε συμφωνώ μαζί σου.Οταν πρόκειται για αυτοτελείς ιδιοκτησίες,είτε ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη,είτε σε διαφορετικό,υποβάλλονται τόσες αιτήσεις όσες και οι αυτοτελείς ιδιοκτησίες.Αυτές οι απόψεις όμως είναι δικές μας και όπως βλέπεις υποκειμενικές και διαφορετικές,γι'αυτό χρειάζονται διευκρηνήσεις επίσημα με εγκυκλείους. Στο τουρισμός θα μπεί οπωσδήποτε,αλλά ο ενδειασμός μου έγκειται στο γεγονός ότι δεν πρόκειται για απλά δωμάτια,αλλά για μίνι διαμερισματάκια που περιλαμβάνουν w.c και στοιχειώδη πάγκο κουζίνας,που για μένα αποτελούν αυτοτελείς ιδιοκτησίες,και που σε παρόμοια περίπτωση με τον 3843/10 δηλώθηκαν ξεχωριστά. Στο Ε9 ακόμη δεν δηλώθηκαν(νεα οικοδομη).Θα δηλωθούν το 2012. Πάντως ευχαριστώ για τις απόψεις σου.
  10. Διότι το θέμα μας ειναι αυθαίρετα και οχι η χρήση.Και η απορία μου ειναι και παραμένει,μία δήλωση ή 8, διότι στην παρ.6.α του αρθρ.24 μιλά για κάθε αυτοτελή ιδιοκτησία.Για παρόμοια περίπτωση με τον 3843/10 υποβάλλαμε 8 φακέλλους.Εδώ τί κάνουμε;
  11. Ναί.Διότι τα 60.0Μ2 είναι εντελώς αυθαίρετα,ενώ τα 9,0 Μ2 υφίστανται. Κατα την ταπεινή μου γνώμη δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν το ίδιο και ενιαία.
  12. Συνάδελφοι έχω την εξης απορία και όποιος έχει να μου απαντήσει τεκμηριωμένα, ας το κάνει. Σε διώροφη οικοδομή για ενοικιαζόμενα δωμάτια που ανήκουν στο ίδιο ιδιοκτήτη,όπου υφίστανται 8 δωμάτια με w.c, και σε κάθε δωμάτιο υπάρχει υπέρβαση στη δόμηση κατα 4,0μ2 ,λόγω κλεισίματος Η/Χ (σημ.δεν μπορει να τακτοποιηθει με τον 3843/10 λόγω χρόνου κατασκευής),τα δωμάτια θα ληφθούν σαν αυτοτελεις ιδιοκτησίες και θα υποβληθούν 8 δηλώσεις (με οτι αυτό συνεπάγεται) ή θα υποβληθεί μία δήλωση με το άθροισμα των επιφανειών; Οπως καταλαβαίνετε η μία με την άλλη περιπτωση διφέρει αρκετά καί ως προς το πρόστιμο,αλλά και ως προς την αμοιβή. Ευχαριστώ.
  13. Φίλε μου κάνεις το εξής λάθος στο 2.β (δώμα).Και για να το καταλάβεις, θεώρησε οτι το δώμα 9,9μ2 δεν ήταν στην άδεια,και ηταν εντελώς αυθαίρετο.Τότε θα σου έβγαζε λιγώτερο πρόστιμο,διότι δεν θα έμπαινε η αλλαγή χρησης (επι 1,40).Το σωστό κατά την γνώμη μου είναι,εφ'οσον το δώμα υφίσταται,να το βάλεις στο πρόγραμμα στους βοηθητικους χώρους(δηλαδη επι ο,50),οπότε θα σου βγάλει το μισό πρόστιμο (264,60 ευρω).Και αυτό γιατί δεν ειναι δυνατον το αυθαίρετο που άλλαξε χρήση να βγάζει περισσότερο πρόστιμο από το εντελώς αυθαίρετο.
  14. ΕΡΩΤΗΣΗ:Το προστιμο για 2.0Μ2 εως 20,ο Μ2 σε κυρια κατοικια με αδεια εντος σχεδιου και τιμη ζωνης 600,00 ευρω ειναι, συμφωνα με το αρθ.24,παρ 6β το ελαχιστο 2.000,00ευρω.Αν εχω 21,0 Μ2 ειναι 756 ευρω. Που κολαει αυτη η λογικη;Μπορει κανενας να μου δωσει εξηγηση;
  15. Σίγουρα δεν μπορουν να εφαρμαστούν παντου.Αυτά τα ακουσαμε πολλές φορές.Μπορούν όμως να εφαρμοστούν σε ορισμένες περιπτώσεις π.χ σε οικοδομές πανταχόθεν ελεύθερες,εκτός σχεδίου,κλπ και εδώ όχι πάντα.Θα πρέπει να καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια να βρισκεται η χρυσή τομή μεταξύ θέας και προσανατολισμού.Πώς θα μας φαινόταν αραγε μια κατοικία σε ενα βορεινο οικόπεδο με την πλάτη (οπισθια) στον δρόμο;Θα πρέπει στο νόμο να υπάρξουν πολλές εξαιρέσεις.Κα'ι μετά άστα να πάνε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.