Μετάβαση στο περιεχόμενο

Jikininki

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Jikininki's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συγγνώμη εαν δεν το διευκρίνησα επαρκώς, για μαντρότοιχο πρόκειται. Παράπλευρα χρειάζεται επισκευή και επιμήκυνση υπάρχον λιθόκτιστος μαντρότοιχος (σύνολου μήκους περίπου 7μ) και στην πρόσοψη της αυλής χρειάζεται πόρτα (2 πέτρινες κολώνες + λιθοσκεπή) και 2μ τοίχος.
  2. Πρόκειται για πέτρινη παλαιά κατοικία, υφίσταται ήδη πέτρινος εξωτερικός τοίχος από τη μία πλευρά. Αυτό που θα ήθελα είναι επισκευή του ήδη υπάρχοντος καθώς διαμόρφωση της πρόσοψης (τοίχος με πόρτα περί τα 4 μέτρα μήκος) όπου δεν υπάρχει τοίχος. Λόγω κλίσης εδάφους στη πρόσοψη ο τοίχος θα είναι αναγκαστικά άνω του 1,20μ. Τι άδεια χρειάζομαι και ποιο το κόστος περίπου? Θα εκτιμούσα κάθε σχετική πληροφορία - σκέψη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Μάλλον έχεις όλα τα δικαιώματα των Διπλωματούχων Μηχανικών, πλην όλων αυτών που έχουν σχέση με δημόσιο. Για Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς πχ, μπορείς μάλλον να βγάλεις άδεια μελετών Η/Μ εγκαταστάσων κλπ (για ιδιωτικα έργα μονον όμως) από τη Νομαρχία με την "προσωρινή" άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που σου χορηγεί το ΤΕΕ και μόνον με την απόφαση ισοτιμίας (χωρίς την αντιστοιχία). Συνήθως αποκλεισμός από μελέτες-έργα δημοσίου είναι πρόβλημα για τους Πολιτικούς Μηχανικούς περισσότερο που έχουν νταλαβέρια με το δημόσιο, πιθανώς και ως ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και ως ιδ. υπάλληλοι σε εταιρίες που αναλαμβάνουν δημόσια έργα. Μητρώα Μελετητών, μελετητικά πτυχία, τάξεις κλπ κλπ ξεχάστε τα χωρίς την αντιστοιχία. Πάντως μην κράζεται πολύ το κακό Ελλαδιστάν... για δείτε πχ στον Καναδά, που απέχει παρασάγκας από "-σταν", τι συμβαίνει με τα επ. δικαιώματα των Μηχανικών.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.