Μετάβαση στο περιεχόμενο

Vasilis-Kostas

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Δεν καταλαβαίνω την εννοείς με την συνολική παραλαβή. Αν φαίνεται οτι πηγαίνει αλλού να δημιουργήσω νεο Topic ?
  2. Με το άρθρο 26, παράγραφος 4 αν κατάλαβα καλά ενα διαμέρισμα νομιμο σε μια πολυκατοικία που δε εχει ολοκληρωθει λογο αυθαιρεσιών σε ενα αλλο διαμερισμα, δεν χρειαζεται να περιμένει αναθεώρηση ή πράξη νομιμοποίησης της άδειας και μπορεί να προχωρήσει σε σύνδεση με τα δικτια κοινής ωφελείας ?
  3. Αρα όλες οι νόμιμες οριζόντιες ιδιοκτησίες γίνονται "όμηροι" μιας αυθαιρεσίας. Το θεωρώ "τρελλό" γιατί οι καθυστερήσεις που θα υπάρξουν στις νόμιμες μεταβιβάσεις θα ακυρώσουν την ουσιαστική ύπαρξη του νόμου (την είσπραξη των διαφυγόντων φόρων απο μεταβιβασεις αυθαιρέτων)
  4. Θα υπάρξει κάποια ερμηνευτική εγκύκλιος ή είναι ξεκάθαρο μέσα απο το νόμο ?
  5. Θέλω νά μεταβιβάσω ένα διαμέρισμα 2ου ορόφου το οποίο είναι καθ' ολα νόμιμο. Στο 5ο όροφο βρίσκεται διαμέρισμα το οποίο έχει αυθαίρετη κατασκευέ και ανήκει σε άλλον ιδιοκτήτη. Ο μηχανικός πρέπει να κάνει υπεύθυνη δήλωση για τη δικιά μου οριζόντια ιδιοκτησία ή για όλο το ακίνητο? Ίσως να φαίνεται χαζή ερώτηση αλλά δεν μπόρεσα να βρώ διαβάζοντας το νόμο κάποια σαφή ερμηνεία για οριζόντια ιδιοκτησία.
  6. Δυο ιδιοκτητες 2 ομορων κατοικιων εντος 2 αρτιων και οικοδομησιμων οικοπεδων εντος σχεδιου πολης (το καθε ενα απο μονο του ηταν ηδη αρτιο και οικοδομησιμο) συνεπραξαν εργ.προσυμφωνο με εργολαβο α) για κατεδαφιση των δυο κατοικιων β) ανεγερση πολυκατοικιας στο ενιαιο οικοπεδο. Εκδοθηκε οικοδομικη αδεια και 6 μηνες μετα την εκδοση της. συνεταχθει η πραξη συνενωσης των οικοπεδων, και η συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας. Τιθεται θεμα ανακλησης της αδειας επειδη η συνενωση εγινε μεταγενεστερα της αδειας? Ευχαριστουμε
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.