Μετάβαση στο περιεχόμενο

civil engineer 1

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

civil engineer 1's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα!Βασικά, η υποχώρηση ξεκινάει από τον τρίτο αλλά το πρόβλημα το έχω στον τέταρτο και πέμπτο.Ανεβάζω τα σχέδια κι ο Θεός βοηθός!Γενικά, η υποχώρηση των ορόφων αποτρέπει την τοποθέτηση τοιχωμάτων στην μπροστινή όψη και παρόλο που προσπάθησα να τα τοποθετήσω όσο μπορούσα καλύτερα το ΚΕΣ μου προκύπτει εκτός κάτοψης. Αυτό που σκέφτομαι είναι να μετακινήσω όλη την σειρά των υποστυλωμάτων του τετάρτου , (χάνοντας μέτρα) κι από εκείνα τα σημεία να ανεβάσω 2 λοξά υποστυλώματα στον πέμπτο έως το σημείο που τελειώνουν οι δοκοί -πρόβολοι. Να αναφέρω οτι το μεσαίο υποστύλωμα στην προβληματική σειρά που επισημαίνεται με κυκλάκια στον τέταρτο όροφο θα είναι φυτευτό, οπότε στο αντίστοιχο σημείο του 5ου δεν θα ήθελα για ευνόητους λόγους να κάνω και λοξό και φυτευτό! tomi.pdf 3os.pdf 4ος.pdf 5os.pdf
  2. Καταρχήν ευχαριστω πολύ για τις πληροφορίες. Σήμερα έριξα μια ματιά σε μια άδεια του 90 όπου υπήρχε αντίστοιχο θέμα στον τελευταίο μόνο όροφο κι ενώ στον αρχικό ξυλότυπο βλέπω οτι έχουν περάσει μια σειρά φυτευτά υποστυλώματα στην εν λόγω όψη σε μετέπειτα σχέδιο του φακέλου ενημέρωσης είδα οτι το έχουν αλλάξει και σήκωσαν , λοξά υποστυλώματα που καταλήγουν σε λοξή δοκό. Όσον αφορά στην προσομοίωση, δουλέυω το fespa και δεν έχω ξανακάνει κάτι παρόμοιο, αν κάποιος το έχει αντιμετωπίσει η γνώμη του είναι ευπρόσδεκτη! Στην δική μου περίπτωση όμως υπάρχει θέμα με τους δυο τελευταίους ορόφους και δεν θα ήθελα να προχωρήσω σε λύση με λοξά, τουλάχιστον όχι και στους δυο.
  3. Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω τους συναδέρφους: στην ειδική περίπτωση που λόγω ιδεατού στερεού έχουμε υποχώρηση της κάτοψης προς τα μέσα και αυτό επηρεάζει και ενα τμήμα των υποστυλωμάτων του κτιρίου προτείνεται κάτι?Δηλαδή αν το δείξουμε αρχιτεκτονικά πρέπει κάποια υποστυλώματα των τελευταίων ορόφων να κάνουν φάλτσο στο τελέιωμά τους, ώστε να μην εξέχουν της νοητής γραμμής.Αντιμετωπίζεται κάπως το θέμα? Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.