Μετάβαση στο περιεχόμενο

iakhos

Members
  • Περιεχόμενα

    87
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από iakhos

  1. Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί, αλλά έχω την εξής απορία: η προέγκριση βλέπω ισχύει για 1 χρόνο. Χρειάζεται σε αυτό το χρονικό διάστημα να έχω απλά "ανοίξει" την νέα πράξη της οικοδομικής άδειας, ή πρέπει να υποβάλλω την άδεια ΚΑΙ για έκδοση (έχοντας σαφώς συμπληρώσει και ανεβάσει όλα τα απαιτούμενα αρχεία);

    Καλημέρα, ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση!

  2. 2 λεπτά πριν, berti said:

    To TEE αντί να αντιδράσει, φρόντισε να προτρέψει τα περιφερειακά τμήματά του να ενημερώσουν  τα μέλη μηχανικούς τους ότι η κατ. 5 λήγει στις 30/9! 

    Ναι, με ένα σύστημα υπερφορτωμένο, που σου σπάει τα ούμπαλα για να κάνεις login και να δουλέψεις μια δήλωση...παίζει να δώσουν παράταση, μόνο και μόνο γι' αυτό! :-)

  3. Το ΒΔ του 1950 ισχύει και μετά την έκδοση του ΠΔ ΦΕΚ 187 Α΄/5-11-2018 περί επαγγελματικών δικαιωμάτων; Πως προέκυψε η παραπάνω απάντηση περι δικαιώματος υπογραφής μελέτης-επίβλεψης ΗΜ από Πολιτικό Μηχ έως 25kw;

  4. (από μεταφορά. Pavlos33)

    Καλημέρα σε όλους. Το συγκεκριμένο ανοιχτό γκαράζ δεν υπάρχει στην ΟΑ. Μπορεί να ρυθμιστεί ως λοιπές παραβάσεις; Είναι ΗΧ ουσιαστικά, όμως είναι ανεξάρτητη κατασκευή και δεν έρχεται σε επαφή με το κτίριο πίσω, στο φόντο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    2q2ik5h.jpg

  5. 1 ώρα πριν, Largy said:

    όχι, δεν είναι έτσι. Το λέει ξεκάθαρα οτι για τις επιφάνειες που είναι μετά το 75 επιλέγουμε άλλη κατηγορία, χωρίς να παρασύρεται και το τμήμα που ανήκει στην κατηγορία 1 (όπως συνέβαινε στον 4178).

    "[...] Αν στο ακίνητο ή στην αυτοτελή ιδιοκτησία υπάρχουν και άλλες αυθαίρετες κατασκευές ή αλλαγές χρήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ή εγκαταστάθηκαν μετά τις 9.6.1975 τότε για τις επιφάνειες αυτές (ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ) δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στην παρούσα κατηγορία και εντάσσονται στην Κατηγορία 2, 4 ή 5 ανάλογα την υπέρβαση και το χρόνο κατασκευής[...]"

    +1 κ γω αυτό το συμπέρασμα βγάζω διαβάζοντας το νόμο.

  6. Καλησπέρα σε όλους, ποστάρω εδώ αν και θα μπορούσε να μεταφερθεί το ερώτημα κ στο section των δικαιολογητικών: σε κτίριο κατοικίας προ του 1955, έχει γίνει προσθήκη κατ επέκταση μέχρι το 1970 (επιβεβαιωμένο με αεροφωτογραφία). Το ρυθμίζω με κατηγορία 1 και χωρίς ΟΑ. Επειδή όμως έχει επίσης κατασκευαστεί μεταγενέστερα (περί το 2000) ξύλινο κεραμοσκεπές στέγαστρο, το οποίο ρυθμίζω ως λοιπες παραβάσεις, με πετάει στην κατηγορία 5. Εν τέλει σε μια τέτοια περίπτωση χρειάζεται νέο τοπογραφικό ή όχι; Ρωτάω γιατί για τα ΚΑΤ.1 δεν απαιτείται, ενώ για τα ΚΑΤ.5 και σύμφωνα με την παρ.5 άρθρου 100 απαιτείται...

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  7. Καλημέρα,

     Σε ότι κατάσταση και αν είναι η δήλωση μπορείς να την μεταφέρεις από ότι έχω καταλάβει.

    Ωστόσο η εμπειρία μου περιορίζεται μόνο σε μία δήλωση που ήταν σε κατάσταση υπαγωγής με εξοφλημένα παράβολο και ανταποδοτικό.

    1. Κάνεις αίτημα μεταφοράς

    2. Σου ζητάει αιτιολόγηση.

    3. Αφού αιτιολογήσεις η δήλωση κλειδώνει και μεταφέρεται

    4. Στο περιβάλλον του 4495, βρίσκεις τη δήλωση που μεταφέρθηκε σε κατάσταση αρχικής υποβολής.

    5. Για να επανυπολογιστεί το πρόστιμο πρέπει να πατήσεις το πράσινο κουμπί υπαγωγή.

    6. Σε αυτή τη φάση το σύστημα δεν πρόκειται να υπολογίσει τίποτα αν δεν πας στα αρχεία να ανεβάσεις σε pdf την εξουσιοδότηση του ιδιοκτήτη ότι δέχεται να μεταφερθεί η δήλωσή του.

    7. Η δήλωση έχει όλα τα φύλλα καταγραφής και τα στοιχεία που ήταν περασμένα στο 4178 και μπορείς να προσθέσεις-αφαιρέσεις-τροποποιήσεις ότι θέλεις.

    Όσο για ανεβασμένα αρχεία δεν γνωρίζω γιατί δεν είχα ανεβάσει κάτι

    Αυτά!

     

    +1 

     

    Επίσης να συμπληρώσω το εξής: στην περίπτωση μεταφοράς δήλωσης οριστικής υπαγωγής, ισχύουν ακριβώς τα ίδια + ότι μεταφέρονται κανονικά και όλα τα ανεβασμένα αρχεία, με δυνατότητα επεξεργασίας (ακύρωση κλπ)

    • Upvote 2
  8.  

    Δεν προκύπτει από πουθενά ότι πρέπει υποχρεωτικά η αποθήκη να είναι σε επαφή με την κατοικία.

    Το παράρτημα λέει ισόγειοι βοηθητικοί χώροι έως 50τμ. Μπορεί να πάρει μειωτικό.

     

    +1

     

     

    Ο χώρος αυτός που περιγράφεις ειναι προσβάσιμος από κάποια θύρα; Αν ναι τότε δύσκολα ως λοιπή παράβαση. Διαφορετικά αν είναι ανοιχτός από την μία πλευρά τότε θα μπορούσε να υπολογιστεί ως ΛΠ.

     

    Το ύψος δυστυχώς εδώ δεν παίζει κάποιο απαλλακτικό ρόλο. Θα μπορούσε ως ισόγεια αποθήκη της κατ.3 αλλά εκεί θες Ε < 15 τμ, οπότε πάλι δεν πληροίς τα κριτήρια.

     

    Όχι δεν είναι ανοιχτός από καμία μεριά και ναι έχει πρόσβαση από συγκεκριμένη πόρτα. Δε διαφωνώ γενικότερα, με ΥΔ και μειωτικό συντελεστή είχα σκοπό να το περάσω, απλά είπα να ρωτησω, λόγω χαμηλού ύψους, μπας και...

  9. Ρε παιδιά, αποθηκευτικός χώρος κάτω από βεράντα (κ άρα εκτός εγκεκριμένου περιγράμματος, εμβαδού 24,5τ.μ. και ύψους 1,75μ. μπορεί να πάει με αναλυτικό (λοιπές παραβάσεις); Σημειωτέον, μιλάμε για ισόγεια οικοδομή με άδεια του 1980 και εκτός απ' τον προαναφερθέντα χώρο η (περιμετρική) βεράντα είναι μπαζωμένη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

  10. Πολύ σωστά Pavlos33.

    Και επειδή δεν διευκρινίζεται πως θα πληρωθεί το 30% του προστίμου, ήρθε η ΕΓΚ4/3.12.13 που λέει την διαδικασία και είναι αυτή που ανέφερα παραπάνω.

     

    40) Παρ. 2 : Στην περίπτωση που προκύψει ανάγκη µεταβίβασης ή σύστασης εµπραγµάτων δικαιωµάτων προ της έκδοσης της σχετικής οικοδοµικής άδειας, τροποποιείται η επιλογή στο πληροφοριακό σύστηµα σε απλή ρύθµιση και υπολογίζεται το ενιαίο ειδικό πρόστιµο της αυθαίρετης κατασκευής ή της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης προκειµένου να καταβληθεί το 30% του προστίµου και να είναι δυνατή η µεταβίβασ

     

    Αφού όμως πληρωθεί το 30% του προστίμου και εκδώσω τη Βεβαίωση, μπορώ να ξαναγυρίσω τη Δήλωση σε κατάσταση "προς έκδοση Αδείας"...;;;;!!!

  11. Όχι κατηγορηματικά. Το προβλέπει η νομοθεσία.

    Πρέπει να γυρίσεις την δήλωση σε ρύθμιση και μόλις πληρώσει το 30% του προστίμου μπορείς να εκδώσεις βεβαίωση...

     

    Μάλιστα, thx και πάλι, έχουμε ιδέα που μπορεί να υπάρχει το σχετικό εδάφιο;!

  12. Ερώτηση: αν περάσω ακίνητο σε Ν4178 όχι "ρύθμιση", αλλά "προς εκδοση άδειας"...ο πελάτης πληρώσει το παράβολο και επομένως μένει να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης Αδ.Δομησης...μπορώ να εκδόσω βεβαίωση νομιμότητας εν τω μεταξύ (εννοώ πριν δηλαδή εκδοθεί η άδεια δόμησης), για να γίνει αλλαγή στο ιδιοκτησιακό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  13. αν έχεις μόνο λοιπές παραβάσεις σε ακίνητο προφανώς με Ο.Α, η κατηγορία θα είναι η 4,  εκτός και αν είσαι κατηγορία 2 (προ 1983),  οπότε υπάρχει μια διαφοροποίηση στα υποχρεωτικά δικαιολογητικά.

     

    Ναι αυτό είναι σαφές, συγκεκριμένα έχω περίπτωση κατ.4 μόνο με μικρές και λοιπές παραβάσεις. Σ' αυτή την περίπτωση βάζω όλα τα δικαιοογητικά κατηγορίας 4, εκτός ΔΚ, κατόψεων, τομών; Αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω...

  14. Μια διευκρίνιση: όταν σε ακίνητο έχω ΜΟΝΟ Μικρές και Λοιπές παραβάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι εν τέλει το ακίνητο θα ενταχθεί σε κατηγορία 4 ή 5 (στη δική μου περίπτωση κατ.4), τότε ποια δικαιολογητικά ανεβάζω στο σύστημα; Όλα εκτός ΔΚ, κατόψεων, τομών;

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  15. Καλημέρα.

    Συνάδελοι οι μόνιμες ζαρντινιερες απο σκυροδεμα στα μπαλκονια και ταρατσες είναι αυθαιρεσία?

    Εχω δει εκθεση αυτοψιας αυθ. απο πολεοδομια και ειχαν γραψει μεχρι και τις ζαρντινιερες.

     

     Εγώ δεν θα έδινα σημασία...

  16. Ευχαριστώ για την απάντηση, η αλήθεια είναι ότι η ερώτηση έγινε περισσότερο από περιέργια...όντως περιγράφω τις παραβάσεις κατ.3 επιγραμματικά, αλλά αυτό το κάνω επειδή μέχρι ώρας, πάντα στο ακίνητο υπάρχουν και σοβαρότερες, οπότε το βάρος πέφτει ούτως ή άλλωςεκεί. Έχω όμως μια περίπτωση τώρα όπου όλες οι παραβάσεις καλύπτονται από "κατ.3" και "λοιπές" και μου φάνηκε περίεργο που η Τεχνική έκθεση θα πιάσει ΜΟΝΟ μία σελίδα! :smile:

  17. Παίδες, διαβάζω στις Οδηγίες & Διευκρινήσεις N.4178.13 Εγκύκλιων 3 & 4, ότι "Στην Τεχνική Έκθεση που υποβάλλεται στο πληροφοριακό σύστημα δεν απαιτείται αναλυτική περιγραφή των αυθαιρέτων μικρών παραβάσεων που ρυθμίζονται, αλλά η γενική διατύπωση ότι αυτές υπάγονται στην Κατηγορία 3". Δηλαδή αν έχω 3-4 μικρες παραβάσεις, απλά γράφω ακριβώς αυτό; Ότι υφίστανται π.χ. 4 παραβασεις στο ακίνητο που ρυθμίζονται με κατ.3, βασει άρθρου 9...κλπ κλπ;

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  18. Όχι, δεν μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση χωρίς εγκεκριμένα σχέδια.

    Συνάδερφε, είτε προχωράς σε ανασύσταση αρχιτεκτονικών εάν θεωρείς ότι δεν υπάρχει παράβαση, είτε ρυθμίζεις με τον 4178 εάν θεωρείς πως τα +105 τ.μ. είναι κατά υπέρβαση της οικοδομικής άδειας.

     

    Ο έλεγχος που πραγματοποιούμε αφορά τη σύγκριση της αυτοψίας με τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας (ούτε των συμβολαίων, ούτε του Ε9, ούτε των αεροφωτογραφιών)

     

    Σαφώς και θα πάει για ρύθμιση. Περισσότερο ρωτάω για επιβεβαίωση: το φύλλο της άδειας αναγράφει "ισόγειος οικοδομή" (ούτε κατάστημα ούτε κατοικία), φαντάζομαι εφόσον είναι κτίριο καταστημάτων (εως σήμερα) δεν μπαίνει με την καμία στην κατηγορία 1 ε; Θα πρέπει δηλαδη παρότι κτίριο προ του 75 να ενταχθεί στην κατηγορία 2 και να υπολογιστεί κανονικά το πρόστιμο σύμφωνα με την ΥΔ...

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.