Μετάβαση στο περιεχόμενο

Liberta

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Πειραιας
  1. Μάλλον τα γραψα λίγο μπερδεμένα...είναι ακριβότερη η αγορά του συστήματος ήθελα να γράψω και όχι η εγκατάσταση του. Επίσης στο συγκεκριμένο κατάστημα επειδή ασχολούνται μόνο με θέρμανση-κλιματισμό λένε οτι έχουν μηχανολόγους αλλά εγώ πώς μπορώ να το εξακριβώσω αυτό? Οσο για το νούμερο των θερμίδων τι να σας πω...αυτοί το υπολόγισαν , εγώ μόνο μια κάτοψη τους άφησα. Δηλαδή σας φαίνονται πάρα πολλές? Όσο για τους 80 βαθμούς του νερού , προφανώς εννοούσε το νερό που ζεσταίνει τα καλοριφέρ και με κάποιο είδος μπόιλερ να το πω...?! παίρνεις ζεστό νερό και για οικιακή χρήση...η αλήθεια είναι ότι επειδή με τεχνικούς όρους δεν τα πάω και πολύ καλά ψιλομπερδεύομαι και μάλλον δε τα μεταφέρω και τόσο σωστά. Πώς μπορώ να βρώ μηχανολόγο που να ασχολείται με μελέτες θέρμανσης? και αν γνωρίζετε πόσο περίπου κοστίζει μια τέτοια μελέτη (δηλαδή να μου πείτε ένα εύρος τιμών απο τόσο μέχρι τόσο....) πάντως μέσω ιντερνετ που το ψαξα δεν βρήκα κάποιον , επίσης μέσω χρυσού οδηγού όλους μηχανολόγους τους αναφέρει , αλλά δεν υπάρχουν διαφορετικές ειδικότητες μηχανολόγων?? τι να κάνω να παίρνω έναν έναν τηλέφωνο και να ρωτάω?
  2. Γεια σας, είμαι στη φάση που ψάχνω για το σπίτι σώματα καλοριφέρ και λέβητα-καυστήρα. Πήγα σε ένα κατάστημα για να πάρω προσφορά λοιπόν και μου πρότειναν αντί για καυστήρα πετρελαίου να τοποθετήσω αντλία θερμότητας. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα τίποτα για το συγκεκριμένο σύστημα. Μου είπανε ότι θα έχω την ίδια απόδοση με το πετρέλαιο αλλά θα είναι πιο οικονομικό. Το μόνο μειονέκτημα που μου είπανε οτι έχει, είναι το μεγάλο κόστος τοποθέτησης κοντά στα 4000 ευρώ ακριβότερο απο λέβητα-καυστήρα πετρελαίου. Επίσης μου είπανε ότι σε 3-4 χρόνια θα έχω κάνει απόσβεση του κόστους εγκατάστασης και ότι δεν έχει συντήρηση κάθε χρόνο όπως ο καυστήρας αλλά μια συντήρηση μια στο τόσο όπως στα air-condition. Επίσης μου είπανε ότι με την αντλία μπορώ να έχω και ζεστό νερό για οικιακή χρήση αφού ζεσταίνει το νερό σε θερμοκρασία 80 βαθμών Κελσίου. Θα ήθελα τη γνώμη όποιου έχει τοποθετήσει τέτοιο σύστημα θέρμανσης ή όποιου μηχανολόγου ή μηχανικού γνωρίζει σχετικά. Αξίζει τον κόπο να το τοποθετήσω ή θα πληρώσω άδικα τόσα χρήματα και το σπίτι θα μένει κρύο? Αν σας βοηθάει να σας αναφέρω ότι το σπίτι είναι 150 τ.μ οροφοδιαμέρισμα, είναι στον τρίτο όροφο (3ος επάνω από κατάστημα) και απ ότι μου υπολόγισαν χρειάζεται γύρω στις 19800 θερμίδες για τη θέρμανση του. Περιμένω τις απόψεις σας.
  3. Γεια σας. Εχουμε μια ημιτελη οικοδομη τριωροφη. Αυτο τον καιρο τελειωσαμε εναν οροφο και εκανα αιτηση για ρευμα μονο για τον οροφο. Ειχα ρωτησει μηχανικο και ηλεκτρολογο για το κοινοχρηστο ρευμα της σκαλας για να το παρω αργοτερα αφου θα μπω να κατοικησω σε κανα εξαμηνο και μου ειπανε οτι αυτο ειναι πιο ευκολο δεν εχει την ιδια διαδικασια. Σημερα ομως που εκανα την αιτηση στη Δεη και τους ειπα για το κοινοχρηστο τι χρειαζεται μου ειπανε θα κανετε την ιδια διαδικασια. Τους λεω δηλαδη παλι πολεοδομιες -εφοριες κλπ και μου λενε ναι. Το θεμα ειναι οτι αν το ηξερα θα σφραγιζα την αδεια και για κοινοχρηστο ρευμα . Γνωριζει κανεις τι γινεται σε αυτη την περιπτωση? Επρεπε να κανω αιτηση ταυτοχρονα και για τα δυο??? πως δινουν ρευμα για τη σκαλα με τον ιδιο τροπο ή απλα δεν ηξερε η υπαλληλος. Σημειωτεον ότι τις αποδειξεις των μαστορων μου τις κράτησε η εφορια και φοβαμαι μηπως βρω προβλημα στο να μου ξανασφραγισουν πιστοποιητικο. Τωρα πρεπει να μου βγαλει πιστοποιητικο για τη σκαλα μονο ο ηλεκτρολογος??
  4. Εχουμε τριωροφη οικοδομη με αδεια του 1992 και θεωρηση για αποπερατωση του 2010. Φετος τελειωσαμε τον 3 οροφο μονο, (ο πρωτος και ο δευτερος ειναι στα σοβατισματα απ το 1993). Θελω να ξεκινησω διαδικασια ηλεκτροδοτησης για να κατοικησω το διαμερισμα που τελειωσε. Τι σημαινει οτι το πιστοποιητικο του ηλεκτρολογου μου θελει θεωρηση απ τη ΔΟΥ μου και τη ΔΟΥ του? ειναι καποια απλη σφραγιδα ή θα γίνει ελεγχος τιμολογιων και αποδειξεων σε αυτη τη φαση, γιατι μου λειπουν ακομα τα τιμολογια των μαραγκων για πορτες και ντουλαπες. Ισχυει οτι θελει θεωρηση και απ τις δυο ΔΟΥ επειδη η αρχικη αδεια ειναι πριν το 1994? Γνωριζετε αν τη θεωρηση απ τη ΔΟΥ του ηλεκτρολογου πρεπει να την κανει εκεινος ή να παω εγω? Μπορω να κανω αιτηση για να παρει ρευμα και η σκαλα (η οποια ειναι ακομα με τα μπετα δεν εχουμε περασει μαρμαρα, οπως δεν εχουμε φτιαξει ακομα και την κεντρικη εισοδο). Για να παρω ΤΑΠ απ το δημο, χρειαζεται και κατι αλλο εκτος απο ενα χαρτακι που μου εδωσαν στη ΔΕΗ? (εκεινοι ειπανε οτι με το χαρτακι θα μου δωσουν το ΤΑΠ). Σιχαινομαι τη γραφειοκρατια και θελω να ειμαι οσο το δυνατον προετοιμασμενη απο χαρτια στην καθε υπηρεσια. Σας ευχαριστω.
  5. Θα ήθελα εάν γνωρίζει να μου απαντήσει κάποιος στην εξής ερώτηση: σε μια οικοδομή, που είναι για χρόνια ημιτελής (γύρω στα 15 χρόνια) πρέπει να αλλαχτούν τα καλώδια που περνάνε μέσα απ τους τοίχους; θέλουμε να κάνουμε αποπεράτωση του διαμερίσματος και ο ένας ηλεκτρολόγος λέει ότι τα καλώδια δεν παθαίνουν τίποτα με το πέρασμα των χρόνων , και ο άλλος ότι πρέπει να αλλαχτούν γιατί οξειδώνονται με τα χρόνια , ακόμα και αν δεν έχει περάσει ρεύμα απο μέσα τους. Επίσης αν πρέπει να αλλαχτούν οι πρίζες του τηλεφώνου, αφού δεν υπήρχε πρόβλεψη για ιντερνετ παλιά και αν είναι αλήθεια ότι οι πίνακες της siemens έχουν καταργηθεί, και πρέπει να αλλαχτούν, γιατι οι καινούριες ασφάλειες είναι πιο κοντές και δε θα βρίσκουμε ανταλλακτικά. Εάν είναι κάποιος ηλεκτρολόγος ας μου απαντήσει, θα με υποχρεώσει, για να αποφύγουμε άσκοπα μερεμέτια και ζημιές στους τοίχους. Και τέλος θα ήθελα να ρωτήσω εάν απαγορεύεται να υπάρχει πρίζα στο μπάνιο ούτως ή αλλως ή εάν αυτό εξαρτάται απ τα τετραγωνικά του. Ευχαριστώ.
  6. Γεια σας, θέλω να τελειώσω το χτίσιμο διαμερίσματος που είχε αρχίσει ο πατέρας μου πριν από περίπου 15 χρόνια, σε τριώροφη ιδιόκτητη οικοδομή. Θεωρήσαμε την άδεια με αλλαγή επιβλέποντος μηχανικού, καθώς ο παλιός συνταξιοδοτήθηκε. Το διαμέρισμα είχε σταματήσει στα σοβατίσματα. Λογικά θα ξεκινήσω απο ηλεκτρολογικό και υδραυλικό έλεγχο μετά από τόσα χρόνια και θα συνεχίσω με τα πατώματα. Το ερώτημά μου είναι το εξής: επειδή τα οικονομικά είναι περιορισμένα γίνεται να συνεχίσω από δω και πέρα χωρίς την επίβλεψη μηχανικού; θα μου χρειαστεί για να επιβλέψει τον πλακά και τον αλουμινά η μπορώ να το κάνω κι εγώ αυτό; μέχρι ποιο σημείο μιας οικοδομής είναι υποχρεωτικό να επιβλέπει μηχανικός; ο παλιός μηχανικός πληρωνότανε με ένα ποσοστό 7 ή 8% αν θυμάμαι καλα, αλλά δεν έχω τέτοια δυνατότητα αυτή τη στιγμή για μόνιμη συνεργασία μέχρι την αποπεράτωση. Γίνεται να χρησιμοποιώ τον καινούριο μεμονομένα όπου χρειάζεται και να πληρώνεται απλά για κάθε εργασία που κάνει, χωρίς να έιναι μόνιμος συνεργάτης με ποσοστό; Σε ποια στάδια πιστεύετε ότι είναι απαραίτητη η παρουσία του απο δω και πέρα; Σας ευχαριστω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.