Μετάβαση στο περιεχόμενο

memoryic

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

memoryic's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλη την ομάδα. Πρόσφατα αγόρασα ένα ξύλινο αποθηκάκι 3x2,5μ (από γνωστή αλυσίδα καταστημάτων) με σκοπό να το εγκαταστήσω στον κήπο μου. Το οικόπεδο είναι εντός σχεδίου και έχει μια μονοκατοικία. 1) Αν έχω καταλάβει καλά, θα χρειαστεί πολεοδομική άδεια. Σ' αυτή την περίπτωση μήπως γνωρίζετε πόσο χρόνο θα πάρει και πόσο περίπου θα κοστίσει (ή τι δικαιολογητικά χρειάζεται). Τη συναρμολόγηση σκοπεύω να την κάνω μόνος μου. 2) Στην περίπτωση που οι διαδικασίες αδειοδότησης πάρουν πολύ χρόνο και δεν βγάλω άδεια, θα υπάρξει πρόστιμο σε πιθανό έλεγχο (και που κυμαίνεται) ή απλά θα μου πουν να το ξηλώσω; 3) Το έδαφος στο σημείο που σκοπεύω να το βάλω αποτελείται σκληρό χώμα. Θα ήθελα να αποφύγω να ρίξω πλάκα ή σενάζι. Ο πωλητής μου πρότεινε να βάλω τσιμεντόλιθους. Ώς εναλλακτική σκέφτομαι να ρίξω οικοδομική άμμο και να αλφαδιάσω πλάκες πεζοδρομίου στην περίμετρο, ως βάση. Τι θα μου προτείνατε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
  2. Μερικές σκέψεις που ίσως βοηθήσουν. 1α) Κάλυψη. Το να "φωτιστεί" ένα μικρό χωριό, επιλέγοντας κατάλληλα σημεία εγκατάστασης των κεραιών και των Access Points (AP) δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Οι κάτοικοι στο μπαλκόνι/κήπο/δρόμο αν βλέπουν απ' ευθείας την κεραία, έστω στα 200μ, θα μπορούν να έχουν κάποιο φορητό και να συνδεθούν. Στο εσωτερικό όμως του σπιτιού το σήμα -αν υπάρχει λήψη- θα είναι τόσο ασθενές που πρακτικά δεν θα έχουν internet. Τα δομικά υλικά εξασθενούν κατά πολύ το σήμα 1β) Ανάλογα με το χώρο που θέλεις να καλύψεις, ίσως η χρήση 2 κεραιών panel (π.χ. 120 μοιρών) αντί μιας omni (360 μοιρών) να βοηθήσει στην κάλυψη της "πίσω" σειράς σπιτιών. 2) Κατανομή bandwidth. Όταν κάποιος χρήστης "κατεβάζει" από torrents μια ταινία, οι υπόλοιποι θα ταλαιπωρούνται να δουν τα e-mail τους. Κάποιοι routers έχουν μηχανισμούς "δίκαιου" καταμερισμού της ταχύτητας, κοίτα στις προδιαγραφές για quality of service (QoS) ή traffic shaping ή bandwidth limit. Έχε όμως κατά νου, ότι ή παραμετροποίηση αυτών των μηχανισμών δεν είναι πάντα εύκολη. 3) Κακόβουλη χρήση. Αν κάποιος χρήστης εκμεταλλευτεί, κάτω από την ανωνυμία του, το δίκτυο για πονηρούς σκοπούς, νομικά εκτεθειμένος θα βρεθεί ο ιδιοκτήτης της σύνδεσης (αυτός που έχει τη γραμμή στο όνομά του). Το πρόβλημα αυτό συνήθως αντιμετωπίζεται με την εγκατάσταση κάποιου hotspot, που να αναγκάζει το χρήστη να υπογράψει με κάποιο κωδικό πριν τη σύνδεσή του, και οι κωδικοί να μοιράζονται ονομαστικά. Δεν θα συνεχίσω γιατί νομίζω ότι θα γίνω κουραστικός, αλλά πριν κλείσω θα δώσω κάποια link για διάβασμα. Δεν θέλω να προτείνω κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο router, εξοπλισμού ή μαγαζιού για να μην κάνω διαφήμιση (ειλικρινά δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση). http://www.awmn.net/forum/ http://www.aerial.net/shop/ http://www.priveshop.gr/list.php?code=403 http://www.mikrotik.com/
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.