Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξένια αρχιτέκτονας

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ξένια αρχιτέκτονας's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεδομένου ότι μιλάμε για τον νέο ΚΕΝΑΚ διάβασα πως δεν απαιτείται ΜΕΑ για μεμονωμένα κτίρια, με συνολική ωφέλιμη επιφάνεια μικρότερη από πενήντα τετραγωνικά μέτρα (50 τ.μ.), για τα οποία ισχύουν μόνο οι ελάχιστες απαιτήσεις που αφορούν σε δομικά στοιχεία του κτιριακού κελύφους. https://www.b2green.gr/el/post/73950/meleti-energeiakis-apodosis-kai-oikodomiki-adeia και ότι πιθανόν ο Φ.Ο. που αποτελεί και κέλυφος του κτηρίου δεν συνυπολογίζεται στον Σ.Δ. Κατά συνέπεια λόγω των αυξημένων ενεργειακών απαιτήσεων από 1.1.2020 σε κάθε νέα οικοδομή δεν ξέρω αν απαιτείται ή όχι ΜΕΑ/ΚΕΝΑΚ για να βγει η άδεια με βάση το παραπάνω και αν απαιτείται τελικά πώς γίνεται μόνωση χωρίς να χαθεί η πέτρινη επιφάνεια; Να ενημερώσω πώς η κατοικία μου έχει συνολική εσωτερική επιφάνεια 40τ.μ. και μαζί με τους τοίχους πάχους 50εκ. συνολική επιφάνεια κάλυψης 57τ.μ. Ευχαριστώ και πάλι!
  2. Καλησπέρα, Θέλω να κατασκευάσω πέτρινη κατοικία με πέτρινο φέροντα οργανισμό 50εκ. εσωτερικής επιφάνειας <50τ.μ. Χρειάζεται να περάσει ΜΕΑ και ΚΕΝΑΚ; Μηχανολογικά χρειάζεται κάποια θερμομόνωση για να βγει άδεια και αν ναι πώς γίνεται αυτή ώστε η πέτρα να είναι εμφανής και εξωτερικά και εσωτερικά του κτηρίου; Ευχαριστώ. (πρόσθεσε την ειδικότητά σου στο προφίλ σου. Pavlos 33)
  3. Δεν χρειάζεται να κάνει αυτοψία η ΥΔΟΜ; Ένα παγκάκι που τοποθετήθηκε εσκεμμένα σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο δεν είναι αυθαίρετη πολεοδομική απόφαση; Εσείς θα στέλνατε την αίτηση σε έναν δήμο που δεν εμπιστεύεστε τις ενέργειες του χωρίς να ενημερώσετε τρίτους; Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι με προτρέπετε ώστε να βρω μια λύση!
  4. Αφού γράψω την αίτηση προς τον Δήμο μετά κάνω κοινοποίηση στην τοπική πολεοδομία και αστυνομικό τμήμα; Ευχαριστώ
  5. Το κατάλυμα μου είναι γωνιακό με ανοιχτή αυλή που βλέπει στο πεζοδρόμιο από τη μια και στην πλατεία από την άλλη. Ακριβώς στο όριο με την πλατεία έγινε από τον δήμο τοποθέτηση παγκακιού. Μόνο εκεί και πουθενά αλλού με σκοπό να περιορίσει την πρόσβαση μόνο από το πεζοδρόμιο.
  6. Καλημέρα, Ο Δήμος προέβη σε τοποθέτηση ενός παγκακιού ακριβώς έξω από την είσοδο του καταλύματος μου, με σκοπό να κλείσει την άμεση πρόσβαση μου στην πλατεία κι όλα αυτά χωρίς κάποια μελέτη αλλά καθαρά για προσωπικούς λόγους. Υπάρχει κάποια νομοθεσία που να καθιστά αυτή την πράξη παράνομη η αυθαίρετη; Ευχαριστώ
  7. Γειά σε όλους, είναι νέα μηχανικός και θέλω να νομιμοποιήσω έναν όροφο στον οποίο έχει γίνει υπέρβαση αδείας το 1967, άρα είναι αυθαίρετο. Τι πρέι να έχω μαζί μου όταν πάω στην πολεοδομία για να ανοίξω φάκελο για τη νομιμοποίηση; Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.