Μετάβαση στο περιεχόμενο

Rem Grwthy

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Rem Grwthy's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Βρε παιδιά να ρωτήσω κάτι....Λοιπόν ξεκίνησα σε μια εταιρία και μπήκα στη μισθοδοσία της εταιρίας. Ξεκίνησα ως εργαζόμενος 18 Μαρτίου και στις 30 μου έδωσε τον ανάλογο μισθό για αυτές τις μέρες.. Επίσης μου έδωσε το αντίστοιχο δώρο Πάσχα (το οποίο το πήρα υποτίθεται 1 βδομάδα μετά τους άλλου γτ δεν είχαν τελειώσει ακόμα τα χαρτιά μου). Μου έδωσε 2 αποδείξεις πληρωμής: μία για τον ανάλογο μισθό και μια για το ανάλογο δώρο. Καταρχήν τα χρήματα που μου βάλανε στην τράπεζα είναι μόνο αυτά της μίας απόδειξης. Και κάνω την εξής σκέψη: Μήπως μέσα στη μία απόδειξη που με πληρώσανε περιλαμβάνεται και το Πάσχα που αναγράφεται στην άλλη απόδειξη. Ή μήπως δεν μου το έχουν βάλει ακόμα γτ δεν το έδωσαν παράλληλα με τους άλλους όπως εξήγησα και είναι θέμα λογιστικό??? Τι γίνεται?? Για να λυθεί αυτή η απορία, μπορείτε να μου πείτε για αυτές τις συγκεκριμένες μέρες, αν παίρνω σαν μηνιαίο μισθό x χρήματα, πόσα θα πρέπει να πάρω??Διότι δεν ξέρω πως υπολογίζοντα, ποιες μέρες μετράνε και ποιες όχι...Εγώ δουλεύω 5ήμερο.. Όποιος μπορεί να βοηθήσει τον ευχαριστώ εκ των προτέρων. Και Καλή Ανάσταση σε όλους!!
  2. Δηλαδή τα ερωτήματα που έθεσα δεν είναι κατοχυρωμένα αλλά είναι στην κρίση του εργοδότη να τα καταγράψει στην προς υπογραφή σύμβαση??
  3. Καλησπέρα! Δεν ήξερα που να τοποθετήσω το θέμα και το έβαλα στα γενικά. Μου πρότεινε η εταιρία που με προσέλαβε να μου κάνει σύμβαση ορισμένου χρόνου για 12 μήνες. Αυτό τι σημαίνει πρακτικά?? 1) Έχω μέρες άδειας και αν ναι πόσες? 2) Παίρνω 12-14 μισθούς, πως πάει αυτο? 3) Την ασφάλειά μου ποιος την πληρώνει? Γίνεται προσυμφωνία ή υπάρχει κάτι στάνταρ και αν υπάρχει στάνταρ τι είναι αυτό?? Σας ευχαριστώ και ελπίζω να με βοηθήσετε μιας και τώρα δουλεύω για 1η φορά! Αν μπορεί να μου απαντήσει κάποιος?? :confused:
  4. Έγινε myri..Σε ευχαριστώ πολύ....!! Α μάλιστα...Πως θα το δω πόσο θα πληρώνω? Μέχρι τώρα πλήρωνα ΤΣΜΕΔΕ αλλά δεν δούλευα γτ έκανα μεταπτυχιακό. Αυτό είναι το ποσό που θα πληρώνω?? Αν όχι από που θα το βρώ?
  5. Να στε καλά ρε παιδιά που εμ κατατοπίζετε γτ οι εργοδότες εκεί έξω είναι σαίνια και προσπαθούν να πμας πιάσουν κότσους... Μηχανικοί είμαστε όμως και έχουμε μυαλό!! Επειδή η δουλειά που θα πάω είναι ορισμένου χρόνου (project σε μια ναυτιλιακή) λέτε να μου προτείνει να δουλέψω με ΔΠΥ ή λέτε να μου κάνει μια σύμβαση ορισμένου?? Και επίσης όταν μου κάνει την προσφορά να του μιλάω και να προσπαθώ να παζαρέψω τα καθαρά? Γιατί δυστυχώ οι εργοδότες τους αρέσει να μιλάνε με μεικτά για να εντυπωσιάζουν...Χμ??
  6. Α μάλιστα.....ο εργοδότης το ξέρει όμως αυτό?? Όταν μου λέει μικτά 1200 ευρώ ξέρει ότι το ΦΠΑ δεν συμπεριλαμβάνεται στα 1200 και ότι είναι έξτρα??
  7. Δηλαδή τα καθαρά στο χέρι στο τέλος είναι (816-0.21 *816)....Αυτό λέτε?? Ο φόρος υπολογίζεται στα χρήματα μετά από την αφαίρεση παρακράτησης και ταμείων??
  8. Παιδιά καλησπέρα..Τη Δευτέρα θια μου κάνει μια εταιρία προσφορά και φοβάμαι ότι πολύ πιθανόν να είναι με ΔΠΥ. Αν μου πει ότι θα μου δίνει 1200 ευρώ μεικτά π.χ. μπορεί κάποιος να κάνει ένα παράδειγμα πως κινείται με τις παρακρατήσεις το χρήμα κα τι τελικώς μένει?? Αν κατάλαβα καλά.. 1200 - 20% * 1200 = 960 ευρώ (για παρακράτηση) 960 *0.15 = 144 ευρώ (ΤΣΜΕΔΕ, ΙΚΑ) 960 - 144 = 816 ευρώ (καθαρά στο χέρι) είναι σωστός ο παραπάνω υπλογισμός?? Αν μπορείτε Help me μιας και έχω αγχωθεί λίγο, γιατί είναι και η 1η μου δουλειά..
  9. ΝΑ σαι καλά Κώστα!! Σορρυ το έβαλα σε λάθος συζήτηση..! Ναι αυτό θέλω, δεν ξέρω πως συντάσσονται....Καταρχήν ποιο νόμο θα διαβάσω?? Και επίσης αν δεν τον διαβάσω θα τη βγάλω καθαρή αν πάρω το pvcalc που όπως λεει εξάγει μόνο του τη μελέτη?? Σορρυ μπορεί να είναι χαζές οιε ρωτήσεις μου, αλλά είμαι νέος ακόμα!!!
  10. Βρε παιδιά μόλις τελείωσα το μεταπτυχιακό μου(μηχ μηχ είμαι), εννοώ επαγγελματικές εμπειρίες ελάχιστες και έχω κάποιο γνωστό που θα του σχεδιάσω με ένα φ/β πάρκο που θέλει να φτιάξει. Έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο, αλλα δεν έχω τημ παραμικρή ιδέα πως συντάσσονται οι μελέτες για να κατατεθούν στις αρμόδιες αρχές. Αν πάρω το pvcalc θα με βοηθήσει?? Υπάρχει κάπου αλλού, μελέτες για να τις ακολουθήσω ως μπούσουλα...Αν μπορείτε να με βοηθήσετε, σας ευχαστώ εκ των προτέρων... Rem Grwthy, καλώς ήρθες στο φόρουμ! Αν καταλαβαίνω καλά, η ερώτησή σου είναι : Πώς συντάσσονται οι μελέτες για τις δημόσιες υπηρεσίες; Οπότε μεταφέρεται το μήνυμά σου στην κατάλληλη συζήτηση. CostasV
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.