Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΚ

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. καλημερα. μου εχει γινει αυτοψια για αυθαιρετες εργασιες στο σπιτι μου και πριν εκδοθει απο την ΥΔΟΜ το προστιμο εκανα υπαγωγη στο 4178, και πληρωσα παραβολο και μερος του ολικού προστιμου.απο την ΥΔΟΜ μου λενε οτι θα μου βαλουν προστιμο,τι δεν εχει γινει σωστα αφου δηλωσα ολες τιςεργασιες που εγραψαν και απεδειξα οτι εγινα προ του 7/11? ευχαριστω. και ο μηχανικος μου διερωταται.
  2. καλημερα. έχω κανει αυθαιρετο παταρι 12 τ.μ σε κτισμα προ του 55 μηπως μπορειτε να μου πειτε σε ποια κατηγορια του ν 4178 μπαινει? το δωματιο στο οποιο βρισκεται ειναι 26 τμ το σπιτι ειναι 152 τμ. ευχαριστω.
  3. ειναι πετρινο προ 55 σε παραδοσιακο οικισμό έκανα αλλαγη στεγης σε διρυχτη χωρις αδεια και η πολεοδομια λεει οτι το ψηλωσα χωρις να εχει γινει κατι τετοιο.βεβαια δεν υπαρχει υπερβαση στο ανωτατο επιτρεπομενο της περιοχης.σημερα το υψος του τοιχου ειναι 3,20.το δε υψος του κορφιατη δεν μπορω να το μετρησω.
  4. καλημερα.αν και εψαξα στην αναζητηση δεν βρηκα αυτο που θελω να ρωτησω, και ζητω την βοήθειά σας. Σε κτισμα με μονοριχτη στεγη πιό ειναι το υψος απο το έδαφος? Ρωτησα και πηρα διαφορετικες απαντησεις όπως το υψος του χαμηλού τοιχου και το υψος που προκυπτει απο το μεσον της αποστασης των δυο τοιχων τι ειναι το σωστο?.ευχαριστω πολυ.
  5. αυτα που καταλαβε ο data ειναι σωστα. Λαμβανω υπ οψη μου αυτα που λεει ο aygoust αλλα πολυ φοβαμαι οτι προσμετρωνται στην δομιση και καλυψη. Τοτε που αγοραζα ο ιδιος μηχανικος ειπε οτι δεν μετρανε αλλα στην πολεοδομια άλλα λενε προφορικά προς το παρον. πια η αποψή σας να την δηλωσω ως προ 75? με το συμβολαιό μου δεν γνωριζω που δεν αναφερετε. και γενικά στο ολο οικοπεδο πριν την συσταση καθετου υπερβαινει την δομιση και καλυψη. μηπως με την συσταση καθετου εγω εμεινα με το μουτζουρι στο χερι? και γενικα πως τακτοποιητε ευχαριστω θερμά που ενδιαφερεστε με το πρόβλημά μου.
  6. καλημερα. η σκάλα αυτή βρισκεται μεσα στο χωρο της καθετου ιδιοκτησιας μου χωρις να αναφερεται σε συμβολαιο εξυπηρετει το κτηριο ως την μοναδικη σκαλα και το οικοπεδο ευρισκεται εντος παραδοσιακου οικισμού. επι πλεον ειναι απ΄ότι εψαξα αποτυπωμένη όπως και όλα τα κτίσματα μου σε τοπογραφικη αποτυπωση του οικισμού που έγινε το 1990. χωρις αυτη τη σκαλα δεν μπορεις να πας στον οροφο του κτιριου.να κανω μια πιο λεπτομερη περιγραφη. Η σκαλα ήταν και ειναι αμεσα συνδεδεμενη με το κτιριο.αποτελειται απο 4 σκαλια καθετα προς τον τοιχο του κτιρίου που οδηγούν σε θολωτο απο κατω πλατυσκαλο,στη συνεχεια υπάρχουν περίπου 9 πετρινα σκαλια χειροποίητα τυπου Γπαραλληλα με τον τοιχο του κτιρίου που στηριζονται μεσα στον τοιχο αποτην μερια του και καταλήγουν παλι σε θολωτο απο κατω πλατυσκαλο.(κατω από τη σκαλα υπαρχει στεγασμενος χωρος (πατητηρι). στη συνέχεια συνεχιζοντας δεξιά ανεβαινεις άλλα 5 σκαλια που νοητα τεμνουν τα 9 καθετα και σε οδηγούν σε πλατυσκαλο οπου και ευρισκεται η είσοδος του ορόφου.το τελευταιο πλατυσκαλο τωρα ειναι απο τσιμεντο αλλά παλιά ήταν τσαρδάκι δηλαδη δυο μικρα σταυροθολια ενωμενα και μπαζωμενα σχηματιζαν το πλατυσκαλο της εισόδου .Στον τοιχο του κτηρίου καθως και στον τοιχο τον απεναντι δηλαδη της σκάλας υπαρχουν τα σημαδια της εναρξης του σχηματισμου των τόξων.Επίσης εχουν διασωθει τα κυονοκρανα της κολωνας που ήταν αριστερα των προτων 4 σκαλιων καθως και το σηδερενιο κλειδι που ακομα από την μερια του σπιτιου ειναι μεσα στον τοιχο αλλα απο την μερια της τοτε κολωνας ειναι στον αερα (ως σημαδι του τι υπηρχε εκει. Οι γειτονες μου ειπαν οτι τη 18/11/1973 το τσαρδακι αυτο έπεσε με τον ιδιοκτητη επανα ,ευτυχως χωρις να παθει τιποτα
  7. καλημερα. Σε συνεχεια των παραπανω ο μηχανικος μου (που δεν εδειξε την πετρινη σκαλα) με συμβουλευει οτι ανεξαρτητα της προ του 55 υπαρξης της σκαλας, εμεις θα πουμε οτι ειναι αυθαιρετη προ του 75 διοτι δεν φαινεται στο συμβολαιο σου για να ισχυριστείς οτι ειναι νομιμως υφισταμενη. ενω σαν αυθαιρετη θα τακτοποιηθει με 500 ευρω και θα είναι εντάξει. δεν ξερω τι να κανω. η σκαλα με το διόροφο κτιριο εναι ενα πραγμα, τα πετρινα χειροποιητα σκαλια της εποχης εκείνης μπαίνουν και στηριζονται στον τοιχο του κτιρίου και τα πλατυσκαλα ειναι από κάνω θολωτα. αν γινει μεταγενεστερα μια αυτοψια δεν θα φανει οτι ειπαμε ψεματα? συγνωμη που επανηλθα αλλά δεν ξερω τι να κάνω. Η συμβολαιογραφος μου λέει οτι αν τακτοποιηθει πολεοδομικα θα μπορεις να το μεταβιβάσεις.
  8. κυριε dimitris μηπως αν θελετε να γινετε πιό σαφης γιατι η εκφρασή σας με φοβήζει.
  9. θελω να κανω μια διευκρίνηση, η σκάλα είναι πετρινη σε επαφη με το διόροφο κτισμα και από κατω απ αυτην ήταν πατητηρι (διασώζονται το πετρινο κανάλι ροης του μουστου και η πετρινη γουρνα κατάληξης αλλά πιά αεροφωτογραφια προ του 55 θα έχει ευκρίνια να το δείχνει? Η διαθηκη θα μπορούσε να είναι αποξειξη? αφου ειναι του 1949 οπου και πάλι αναγραφει την κατοικια ην ην κατοικω χωρίς αλλα στοιχεία πλην της θεσης.
  10. καλημερα. θα ήθελα την βοήθειά σας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. το 2008 ιδιοκτητης ακινητων έκανε συσταση καθετων ιδιοκτησιών αφού είχε καταφερει με ΟΑ να κτισει νεα οικια εξαντλώντας όλη την υπολοιπη δομιση και καλυψη αποκρυπτοντας κατατην εκδοση της άδειας ενα κτισμα που αποτελουσε την σκάλα ανόδου στο προυφισταμενο του 1955 κτίσματος. Αποτελεσμα αυτού είναι το κτισμα αυτο να υπερβαίνει το ποσοστο δομισης και καλυψης της δικής μου καθέτου άλλά και του ενιαιου οικοπεδου.η δομιση και κάλυψη του κτιρίου με ΟΑ είναι κανονική. κατα την συσταση καθέτων ιδιοκτησιών ο ιδιοκτήτης και παλι απεκρυψε την σκαλα ανόδου με αποτελεσμα εγω συμφωνα με ενα μηχανικο της περιοχής μου να βρεθω με την παραπάνω δομιση και καλυψη. ο πρώην ιδιοκτήτης και δικαιοπάροχός μου είναι απίθανο να δεχτεί οποιαδήποτε διόρθωση. μπορω να ενταξω την σκαλα αν και προυφίσταται του 1955 στο νεο νομο ως προυφισταμενη του 75 (κατι τετοιο μου λεει ο μηχνικός που πηγα) αλλά θελω την γνωμη σας διότι εμπλεξα τι και αν φταίω η όχι θα πρεπει να λυθεί το προβλημα με όποιο κόστος αφού η περιοχή είναι παραδοσιακός οικισμος. υπάεχει ενας τίτλος του 1835 αλλά αφ ενός δεν καταγραφει με σαφήνεια αφ΄ετέρου οι κώδικες στους οποίους αναφερεται επί τουρκοκρατιας δεν εχουν διασωθεί και ετσι έχουμε σαν οδηγο δημοσίου εγγράφου την διαθηκη του 1949. απο βάθους καρδιας ευχαριστω εκ των προτερων οποιον με συμβουλέψει για το όποιο λάθος έκανα.
  11. το κτισμα μου παντα είχε σκεπή και σκεπη θα δειχνει η αεροφωτογραφια το αρμολογημα της πετρας και την αλλαγή κουφωμάτων ποια αεροφωτογραφια θα τα δειξει γιαυτο ρωτω αν ισυει η αποδειξη του ΙΚΑ.ευχαριστω.
  12. Ειναι σε παραδοσιακο οικισμό. τα ημερομισθια στο ΙΚΑ που ειναι προ της 28/7/11 ειναι το αναγκαιο δημοσιο εγγραφο? Την πορεια της ενστασης δεν την γνωριζω . Μεχρι την εκδικαση της όμως εγω μπορω να ενταχθω στο νομο με την εκρεμοτητα της εκθεσης αυθαιρετου?
  13. κατ' αρχας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας.είχα κανει εναρξη εργασιων στο ΙΚΑ και εχω περασει ημερομισθια κατηγ 1 16 πριν την 28-7-11 και άλλα 10 κατηγ 3 και 5 μετα την ημερομηνια 28-7-11 αλλά εντος του 2011.
  14. καλημερα. θα ήθελα να ρωτησω αν ενα ακινητο που εχει χαρακτηριστει απο την πολεοδομια ως αυθαιρετο μποορεί να ενταχθει στο Ν 4178 ως προς τις αυθαιρετες εργασιες, αφου έχει αμφισβητηθεί η εκθεση της πολεοδομιας και έχει κατατεθεί ένσταση. Για να προλάβω τυχον ασκοπη συζήτηση να προσθεσω οτι το κτισμα προυφίσταται του 1923 και το κτιριο δεν εχει ανακατασκευαστεί εκ θεμελείων,εχουν γίνει μονο αυθαιρετες εργασιες επισκευής .π/χ αλλαγή σκεπής, αλλαγή κουφωμάτων,αρμολόγημα πέτρας.
  15. καλησπερα σε ολους. σε μια καθετη που αγορασα υπηρχε μια αποθηκη πετρινη σκεπασμενη με κεραμιδια και λαμαρινες χωρις να φαινετε στο τοπογραφικο της συστασης καθετου και αγοραπωλησιας μου. Η σκεπη της αποθηκης αυτης που ηταν σαπια έπεσε και επειδη η μια της πλευρα ηταν ενας φουρνος κακην κακως στην ουσια καθαρισα τον χωρο. το μονο σημαδι της υπαρξης της ειναι ο κοινοχρηστος τοιχος που ακουμουσε. Ο γειτονας με απειλη με καταγγελια και εχει πολλες φωτογραφιες της αποθηκης .Μηπως μπορειτε να με συμβουλεψετε τι να κανω? σημειωτεον προκειται για καθετη ιδιοκτησια και την αποθηκη δεν την ειχα αγορασει. ευχαριστω. Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να περιγράφουν με σαφήνεια το αντικείμενο και να μην είναι αόριστοι. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.