Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιωάννα Φαρμ

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Βαρθολομιό Ηλείας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ιωάννα Φαρμ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα Κύριοι, έχω πραγματικά απαυδήσει με τις συγκεκριμένες υπαλλήλους! Μετά από πολύ συζήτηση σε ήρεμο στην αρχή και τελικά σε πολύ έντονο τόνο, τη μόνη υποχώρηση που τελικά έκαναν είναι να δεχτούν τα τετραγωνικά για τις 2 χρήσεις και την αποθήκη με χώρισμα, ενώ απαιτούν ακόμα να βάλλω αλλού τα αποδυτήρια! Η μόνη επιλογή που είχα εκεί όπου είχαν φτάσει τα πράγματα ήταν να απευθυνθώ σε επίπεδο περιφέρειας ή να κινηθώ νομικά, ενώ η προθεσμία για τη σφράγιση θα έτρεχε..... Δίνοντας αυτές τις επιλογές στον πελάτη μου αποφάσισε να μεταφερθεί σε άλλο χώρο μεγαλύτερου εμβαδού, κάτι το οποίο είχε στο μυαλό του να το κάνει μελλοντικά αλλά αποφάσισε να το επισπεύσει. Βρήκαμε τον χώρο και έχω ήδη δώσει την προτεινόμενη διαρρύθμιση για προέγκριση. Περιμένω απάντηση, αλλά γενικά είμαι πλέον σίγουρη ότι θα αντιμετωπίσω σοβαρά προβλήματα στο μέλλον με τη συγκεκριμένη υπηρεσία.....
  2. Παιδιά ζητάω την πολύτιμη βοήθειά σας!!! Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς με το συγκεκριμένο ΚΥΕ. Η άδεια λειτουργίας βγήκε κανονικά τον Οκτώβρη. Πριν από ένα μήνα ήρθαν δύο υπάλληλοι του υγειονομικού και είπαν στον πελάτη μου ότι πρέπει να βάλει πλακάκια και νιπτήρα στον προθάλαμο, γεγονός που του είχα επισημάνει κι εγώ η ίδια. Σημειωτέον, οι εν λόγω υπάλληλοι δεν έδωσαν στον πελάτη μου κανένα έντυπο ελέγχου. Σήμερα, με κάλεσε ο υπάλληλος του δήμου που ασχολείται με τις αδειοδοτήσεις ΚΥΕ και μου παρέδωσε έγγραφο με θέμα "Αποτέλεσμα ελέγχου ....." και τις εξής διαπιστώσεις: 1. Δεν υπάρχει διαμορφωμένος προθάλαμος στα αποχωρητήρια 2. Δεν υπάρχει αποθηκευτικός χώρος 3. Δεν υπάρχει αποδυτήριο προσωπικού 4. Ο χώρος της επιχείρησης δεν επαρκεί και για τις 2 δραστηριότητες (οπωροπωλείο - παντοπωλείο) 5. Δεν υπάρχει διαμορφωμένος χώρος για τη δραστηριότητα του παντοπωλείου με ανάλογη συγκρότηση και συμπερασματικά καλούν τον πελάτη μου να κλείσει προσωρινά το κατάστημα μέχρι να τακτοποιήσει τα προαναφερόμενα. Το ζήτημα με τις παραπάνω διαπιστώσεις των υπαλλήλων είναι ότι κάποιες είναι ψευδείς και κάποιες εναπόκεινται στην υποκειμενική κρίση τους. Μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχα με μία από τις 2 υπαλλήλους, με ενημέρωσε για την απουσία πλακακιών και νιπτήρα στον προθάλαμο (1), για τα οποία κι εγώ συμφωνώ. Σχετικά με το 2 που είπε ότι ο αποθηκευτικός χώρος του παντοπωλείου πρέπει να είναι ξεχωριστός από την αποθήκη - ψυγείο του οπωροπωλείου. Όταν της είπα ότι παρότι δεν χρειάζεται για τη συγκεκριμένη χρήση εγώ έφτιαξα βάσει των υποδείξεων τους αποδυτήριο (3) μου είπε ότι ναι μεν υπάρχει, αλλά δεν πρέπει να περνάς από το αποδυτήριο για να πας στον προθάλαμο της τουαλέτας, κάτι το οποίο συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση λόγω έλλειψης χώρου. Σχετικά με το 4 και το 5 υποστηρίζει ότι οι απαιτείται τουλάχιστον 10-12 τ.μ. για την εκάστοτε χρήση, κάτι το οποίο είναι απολύτως αυθαίρετο, αφού δεν υπάρχει ελάχιστη απαίτηση από νόμο , υ.α., εγκύκλιο κτλ. Στα πλαίσια αυτών και όντας νέα μηχανικός που τώρα "φτιάχνω τη φήμη μου" θέλω τη δική σας άποψη προκειμένου να καταλάβω αν οι εν λόγω υπάλληλοι έχουν δίκιο και πράττουν με αυτόν τον τρόπο ή όλη αυτή η κατάσταση αποτελεί προσωπική επίθεση εναντίον εμού ή του πελάτη μου. Υ.Γ: Σας επισυνάπτω την κάτοψη που είχα καταθέσει με τη βεβαίωση κύριας χρήσης για την άδεια λειτουργίας, η οποία αντιστοιχεί βέβαια και στην υφιστάμενη διαρρύθμιση του καταστήματος.
  3. Καλησπέρα σε όλους, στην περίπτωση κατασκευής λιθόκτηστης αγροτικής αποθήκης με έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας (ΦΕΚ 2605/Β'/2013, άρθρο 2, κδ) στα 15 τ.μ. συμπεριλαμβάνονται τα τετραγωνικά της εξωτερικής τοιχοποιϊας ή βάσει του ΝΟΚ (άρθρο 11, παράγραφος 6, κβ) είναι καθαρό εμβαδόν; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Ευχαριστώ πολύ! Θα είμαι πιο προσεκτική την επόμενη φορά
  5. Υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να με βοηθήσει;;; Please
  6. Καλησπέρα σε όλους, ήθελα να ρωτήσω τι νομοθεσία υπάρχει σχετικά με Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ως προς τις υγειονομικές διατάξεις που πρέπει να ακολουθούν. Έχω υπόψην μου το ΦΕΚ Β2718/12 και το Β526/83. Ύπάρχει κάτι άλλο που να πρέπει να λάβω υπόψην μου; Το κατάστημα για το οποίο ρωτάω είναι ΚΥΕ λιανικής διάθεσης και συγκεκριμένα μικτό οπωροπωλείο-παντοπωλείο. Είναι μικρό σε εμβαδόν και προσπαθώ να δω πώς θα χωρέσω το αποδητήριο, την αποθήκη και τον προθάλαμο του WC. Θα υπάρξει πρόβλημα αν από το αποδυτήριο βγαίνεις στον προθάλαμο του WC; Επίσης, μπορεί οι πόρτες να είναι φισαρμόνικες, ώστε να μειωθεί το κόστος στον πελάτη; Υπάρχει κάποιος σχετικός με αυτά τα ζητήματα περιορισμός; Κι αν ναι που μπορώ να το βρω; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
  7. Σε υπερευχαριστώ! Ήσουν αναλυτικότατος και με βοήθησες πολύ! Έχω πολύ δουλειά απ' ότι καταλαβαίνω, αλλά θέλω τουλάχιστον το αποτέλεσμα να με δικαιώσει.
  8. Μάλιστα.... Μάλλον πρέπει να κινηθώ ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά απ' ότι νόμιζα.... Στην πραγματικότητα δηλαδή δεν κάνω αποτύπωση του γεωτεμαχίου, αλλά χάραξη των ορίων του αναδασμού. ΕΥΤΥΧΩΣ που υπάρχει και αυτό το Forum..... Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με αναδασμό και όπως κατάλαβες είμαι δυστυχώς άσχετη. Τα ορόσημα που τα βρίσκω; Αν δεν γίνομαι κουραστική, μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός ως προς τη διαδικασία; Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, ήδη με βοήθησες αρκετά....
  9. Γεια σε όλους, είμαι νέα τοπογράφος και μου ανατέθηκε η μέτρηση ενός γεωτεμαχίου που βρίσκεται εντός αναδασμού. Έκανα κανονικά τις μετρήσεις μου βάσει των υποδεδειγμένων ορίων και τώρα βρίσκομαι στη φάση των εργασιών γραφείου. Ο προβληματισμός μου έγκειται στο ότι οι τρεις από τις τέσσερις πλευρές του γεωτεμαχίου έχουν απόκλιση από το χάρτη του αναδασμού 2-3 m γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα το υπολογισμένο εμβαδόν να είναι γύρω στα 200m2 λιγότερο από αυτό που λέει το παραχωρητήριο. Οι μετρήσεις έγιναν με gps με τη μέθοδο του στατικού εντοπισμού κι έτσι σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να έχουν τέτοιο σφάλμα. Το ερωτήματά μου είναι τα εξής: Μου υπέδειξαν λάθος τα όρια; Έχει αλλάξει η μορφολογία της περοχής από τότε που έγινε ο αναδασμός (τη δεκαετία του '50); Υπάρχει περίπτωση στον αναδασμό να μην είχε γίνει σωστά η μέτρηση; Να "διορθώσω" τις μετρήσεις μου ώστε να συνάδουν με του αναδασμού ή να πω στο ιδιοκτήτη ότι είναι μικρότερο το χωράφι του με κίνδυνο συμπεράνει ότι είμαι "κακή" μηχανικός κτλ κτλ; Δεν έχω ακόμα κατασταλλάξει για το πώς πρέπει να χειρίζομαι αυτές τις περιπτώσεις και χρειάζομαι λίγη από την πείρα σας. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  10. Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας. Δεν έχω τη δυνατότητα (δυστυχώς ή ευτυχώς) να δουλέψω δίπλα σε κάποιον "παλαίμαχο" μηχανικό, αλλά έχω τη βοήθεια ενός συμβολαιογράφου της περιοχής και ενός πολιτικού που δεν είναι κι αυτός πολλά χρόνια στη δουλειά, αλλά όντας οικογενειακός φίλος λέει ότι θα με υποστηρίξει αν χρειαστώ κάτι. Όπως, βέβαια, γνωρίζετε οι εποχές είναι πολύ δύσκολες, οι δουλειές ελάχιστες και δεν θα βρω εύκολα κάποιον να μου δώσει "μασημένη τροφή". Σε κάθε περίπτωση έχω πολύ όρεξη και θα το προσπαθήσω με όλα τα δυνατά μέσα. Θα τα ξαναπούμε εδώ σύντομα!
  11. Καλησπέρα συνάδελφοι, είμαι νέα τοπογράφος μηχανικός από το Μετσόβιο και μόλις έκανα έναρξη εργασιών στην εφορία. Πρόκειται να δραστηροποιηθώ στην περιοχή της Ηλείας και συγκεκριμένα η έδρα μου είναι το Βαρθλολομιό. Καθώς δεν έχω εμπειρία για το πώς θα πρέπει να κινηθώ σαν ελεύθερη επαγγελματίας (έχω δουλέψει σε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στην Αθήνα και έχω συνεργαστεί και με κάνα-δύο πολιτικούς για αποτυπώσεις, αλλά μέχρι εκεί), θα ήθελα τη βοήθειά σας στα πρώτα μου βήματα. Σε πρώτη φάση δεν έχω τη δυνατότητα να αγοράσω εξοπλισμό και σκέφτομαι να καταφύγω στην ενοικίαση. Έχετε υπόψην σας κάποια εταιρεία ενοικίασης στην Πελοπόνησσο, γιατί μέσω του google βρίσκω μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονική; Επιπλέον, θα ήθελα να διαβάσω την τεχνική νομοθεσία που αφορά στον κλάδο και την περιοχή μου και να φτιάξω σιγά σιγά ένα αρχείο για να ανατρέχω στην εκάστοτε δουλειά που μου προκύπτει. Έχετε να μου προτείνετε κάποιον διαδικτυακό χώρο ή συνδρομητική υπηρεσία ή κάτι άλλο που δεν μου περνά από το μυαλό που θα μπορούσε να με βοηθήσει σε αυτό; Τέλος, για τους όρους δόμησης (αρτιότητα, οικοδομησιμότητα, σ.δ., όρια οικισμών, εντός-εκτός σχεδίου) της περιοχής πρέπει να απευθυνθώ στην τοπική πολεοδομία; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.