Μετάβαση στο περιεχόμενο

chrisfil

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

chrisfil's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οι δύο ενδοδαπέδιες λειτουργούν στους 35 - 40 C το οποίο επιτυγχάνεται με δύο τρίοδες βάνες ανάμιξης σε σειρά ( μία μηχανική για ασφάλεια ρυθμισμένη στους 40 C και μία ηλεκτρική η οποία και πραγματοποιεί την ανάμιξη επίσης στους 40). Όσον αφορά τα θερμαντικά σώματα της τρίτης κατοικίας λειτουργούν με δίκτυο απευθείας απο τον λέβητα με θερμοκρασία 80 - 90 C. Όταν ανοίγουν οι ηλεκτροβάνες οποιασδήποτε κατοικίας οι ωρομετρητές γράφουν, αλλά το νερό που κυκλοφορεί στη μία είναι 90 C ενώ στις άλλες δύο 40 C. Ερωτ. : 1. Υπάρχει κάποιος τύπος υπολογισμού της δαπάνης χωρίς τη χρήση θερμιδομέτρησης (Έστω και εμπειρικός)? 2. Αν μετρήσω τον κύκλο λειτουργίας του καυστήρα για τη θέρμανση του κάθε διαμερίσματος ξεχωριστά και στο τέλος βγάλω κάποια αναλογία λειτουργίας για το κάθε διαμέρισμα σε ίδιες κλιματολογικές συνθήκες είναι σωστό?(Σκεπτόμενος πάντα ότι ουσιαστικά οτι η λειτουργία του καυστήρα συνδέεται άμεσα με την κατανάλωση πετρελαίου)? Π.Χ. Σε 10 λεπτά λειτουργίας από τη στιγμή που ξεκίνησε μέχρι να ξαναδουλέψει ο καυστήρας, δούλεψε 3 λεπτά και σταμάτησε 7 λεπτά. Ο κυκλοφορητής δούλευε καθ' όλη τη διάρκεια των 10 λεπτών και ο ωρομετρητής έγραψε επίσης 10 λεπτά. Άρα σε καταγραφή 100 λεπτών του ωρομετρητή ο καυστήρας θα έχει δουλέψει συνολικά για το συγκεκριμένο διαμέρισμα 30 λεπτά. Με αυτό το σκεπτικό υπολογίζω τις ώρες λειτουργίας των άλλων δυο διαμερισμάτων και στο τέλος βγάζω τις αναλογίες χρεώσεων.
  2. Καλησπέρα Μένω σε μία πολυκατοικία με τρία διαμερίσματα όπου το ένα εξ αυτών έχει θερμαντικά σώματα ενώ τα άλλα δύο ενδοδαπέδια θέρμανση. Και τα τρία διαμερίσματα έχουν ξεχωριστούς ωρομετρητές για τις θερμάνσεις τους και για τα μπόιλέρ τους. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στον υπολογισμο της δαπάνης πετρελαίου μεταξύ ενδοδαπέδιας θέρμανσης και θερμαντικών σωμάτων? Εφαρμόζω τον τύπο υπολογισμού με ωρομετρητές για όλα τα διαμερίσματα? Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.