Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimitris18

Members
  • Περιεχόμενα

    61
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από dimitris18

  1. Μπορει καποιος να μου απαντησει υπευθυνα σε ποιο απο τα δυο πολυτεχνεια ειναι καλυτερα για μηχανολογος. Το πολυτεχνειο της Βιεννης ειναι πολυ πιο ψηλα στα rankings αλλα το Γκρατς τα παει καλυτερα σε διαγωνισμους οπως formula student και στο αλλο με τα ηλεκτροκινητα και γενικα σε search στο google παιζει αυτο πιο πολυ. Παρακαλω σε απαντηση το συντομοτερο γιατι πρεπει να γινει αμεση επιλογη. Ευχαριστω!

     

    κοιτάς πως τα πανε τα πανεπιστήμια στο formula student?? Πλάκα κανεις!!

    Εδώ στο ΗΒ τα καλύτερα πενεπιστήμια στο mechanical (δες cambridge, imperial, sheffield κλπ) πάντα βγαίνουν τελευταία! ενώ τα πρωιν πολυτεκνικσ βγαίνουν πρώτα.. Μάλλον έχουν πολύ χρόνο στην διάθεσή τους οι φοιτητές εκεί...

  2. και εγώ φίλω που έστειλε βιογραφικό με το όνομα COCK SUCKER και πήρε συνέντευξη γιατί μάλλον δεν το πρόσεξε κανείς ή γιατί το βιογραφικό πέρασε από υπολογιστή. (δεν κάνω πλάκα)

     

    Αλλά γενικά δύσκολα να πάρεις σε καλή εταιρία συνέντευξη αν είσαι απο Αγγλικό πανεπιστήμιο σχεδόν αδύνατο από Ελλάδα βάση προσωπικής εμπειρίας.

  3. Τεράστια διαφορά, το Brunel ήταν 30 το 2004 πως εφτασε 53 περισι και 75 φέτος; :-o

     

    γιατί είναι η λίστα του Γκαρντιαν! Ελεος! Μόνη αξιόπιστη λίστα είναι των Times...

     

    Επίσης το ΔΟΑΤΑΠ δεν κοιτάει την κάθε λίστα της κάθε τυχάρπαστης εφημερίδας αλλά το RAE: (κυβερνητικός οργανισμός που κρίνη την έρευνα) http://www.guardian.co.uk/education/table/2008/dec/18/rae-electrical-engineering

     

    Επίσης μια ακόμη παρανόηση με τα τρία χρόνια σπουδών της Αγγλίας. Οι Άγγλοι μέτα το σχολείο πάνε σε κολέγια και κάνουν τα A-levels τα οποία τελιώνουν όταν είναι 19 χρονών και τα οποία είναι ότι κάνουν οι Σκωτσέζοι και οι Αμερικάνοι στο 1ο έτος σπουδών στο πανεπιστήμιο.

  4. Η μοναδική αξιόπιστη λίστα που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι από το πανεπιστήμιο της Σανγκάης.

     

    http://www.arwu.org/

     

    και στην οποία βέβαια φαίνεται καθαρά η κυριαρχία των Αμερικανικών πανεπιστημιών οπότε αυτά που λένε μερικοί για τα πανεπιστήμια της Αμερικής δεν στέκουν. Όλες οι υπόλοιπες λίστες και ειδικά αυτή που σε αυτό το thread κανείς δεν την πέρνει στα σοβαρά γιατί έχει γίνει αποκλιστικά για να προμοτάρει τα Βρετανικά πανεπιστήμια. Μάλιστα βασίζεται κατά 40% σε γνώμες βρετανών κυρίως πανεπιστημιακών και όχι σε αντικειμενικά κριτίρα. Για αυτό λοιπόν τον λόγο το περιοδικό TIMES που παλιά ήταν μαζί με την QS που βγάζει αυτές τις λίστες διέκοψε την συνεργασία μαζί τους.

    Δεν νομίζω πως περισσότερη συζήτηση στο θέμα έχει νόημα.

     

    Επίσης να πω ότι το πανεπιστήμιο που είμαι έγω οφελείται πολύ σε αυτή την λίστα αφού είναι μέσα στα πρώτα του κόσμου αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται. Αλλιώς θα ζούμε με αυταπάτες. Και αν κανείς πιστεύει ότι υπάρχει Ελληνική σχολή μέσα στις 100 πρώτες του κόσμου είναι πολύ dilusional...

     

     

    Καλά τον κάνανε μιας και είναι ένας από τους μεγαλύτερους ρατιστές.

     

    Το ήεξερες , το ξέχασες ή απλά απέφυγες να το αναφέρεις;

     

    Αν σου σπάσω και γω το κεφάλι αν σε δω στο δρόμο δηλαδή καλά θα σε κάνω γιατί διαφωνώ λοιπόν μαζί σου. Αυτή είναι μάλλον η λογική σου..

     

     

    Υ.Γ. Για να καταλάβετε πόσο αστεία είναι η συγκεκριμένη λίστα στο Electrical Engineering έχουν την Οξφόρδη στην 6η θέση όταν το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο δεν έχει καν electrical engineering. Για αυτό και στις αγγλικές λίστες των Times, Guardian και Independent δεν εμφανίζεται πουθένα η Οξφόρδη..

    Άλλο παράδειγμα το πανεπιστήμιο του Wisconsin των 17 νόμπελ και του budget των 1.3 δις όσο δηλαδή ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος και με τάξεις (όχι αμφιθέατρα!) των 20 ατόμων εμφανίζεται στην ίδια θέση με τα μπουρδ..α Ελληνικά πανεπιστήμια που κλείνουν επειδή δεν έχουν λεφτά να λειτουργήσουν, δέρνουν νομπελίστες κλπ κλπ. Θα μπορούσαν να γράψω ολόκληρη διατριβή για τους παραλογισμούς της συγκεκριμένης λίστας...

  5. Ο πρώτος μισθός για απόφοιτου πανεπιστημίου είναι κάπου στα 23000 εκτός Λονδίνου και 25000 εντός Λονδίνου. Όσο καλύτερο το πανεπιστήμιο τόσο περισσότερα λεφτά πέρνουν συνήθως. Μέσος πρώτος μισθός για απόφοιτο ιμπεριαλ είναι κάτι λιγότερο από 30.000 λίρες τον χρόνο.. Καθόλου άσχημα!

  6. Όπως είπε και ο MScEng το UCL είναι 31o σύμφωνα με το Academic ranking of world universities στην γενική κατάταξη και 51-72 στα social sciences που ανήκει η ψυχολογία. Ούτε κατα διάνοια δεν είναι στα πρώτα 10. Η λίστα που κοιτάς εσύ δεν την παίρνει κανείς στα σοβαρά γιατί την έχουν φτιάξει οι Άγγλοι μόνο και μόνο για προμοτάρουν την μεγάλη βιομηχανία εκπαίδευσης που έχουν δημιουργήσει για κάτι ματαιόδοξους ιντερνασιοναλ φοιτητές σαν και εσένα.

    Όπως και να έχει, καλό πανεπιστήμιο το UCL αλλά δεν είναι ούτε οξφόρδη ούτε ivy league.

    Τέλος αν δεν σ'αρέσει το ΔΟΑΤΑΠ της Ελλάδας να κάτσεις εκεί που είσαι και μην μας τα πρήζεις. Ούτως η άλλως ή εκεί μήνεις ή εδώ έρθεις με τα λεφτά του μπαμπά θα ζεις πάλι.

  7. Το UCL είναι το 3ο καλύτερο πανεπιστήμιο της υφηλίου??!!

    Not even close mate!

     

    Τι μπούρδες διαβάζω σε αυτό το φορουμ δεν υπάρχει αυτό το πράμα...

     

    Αφού με κάνει να λέω καλά που υπάρχει το ΔΟΑΤΑΠ να προστατεύει τον κόσμο από τέτοιους delusional ανθρώπους..

  8. -Το Imperial απο μόνο του δεν λέει τπτ αν εχεις τελειώσει με 2:2 (50-59%) ή χειρότερα (pass).

     

    Έχεις ιδέα πόση δουλειά θέλει ακόμη και για να βγάλεις 2.2?

    Ένα 2.2 του ιμπεριαλ είναι συγκρίσιμο με 1st από πανεπιστήμια όπως καλή ώρα το east london.

     

    -Από άλλους έλληνες που τελείωσαν στο ιμπεριαλ, δεν έχω την καλύτερη γνώμη, συγκρίνοντας την διδασκαλία και βαθμό δυσκολίας. Βέβαια, όποιον και να ρωτήσεις θα ακούσεις διαφορετική γνώμη.

     

    Το ιμπεριαλ δεν φημίζεται όντως για την καλή δυδασκαλία του και καλή υποστήριξη προς τους φοιτητές. Ίσως αυτός είναι ένας λόγος που θεωρείται πολύ δύσκολο.

     

    -Για το east london δεν ξέρω τπτ. Παρ'όλο που η κατάταξη των 10 καλύτερων άλλαζει κάθε χρόνο, προσπάθησε να φοιτήσεις σε ένα απο τα 10 καλύτερα (στην κατηγορία των πολ. μηχανικών)

     

    Οι λίστες αλλάζουν πολύ λίγο από χρόνο σε χρόνο εκτός από αυτή του guardian που είναι η πιο αναξιόπιστη και κανείς δεν την πέρνει στα σοβαρά για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Το east london είναι από τα τελευταία πανεπιστήμια πάντως.

     

    -Το θέμα του άν θα πληρώσεις ή όχι έχει πολλά παρακλάδια, ακόμα και απο το πόσον ετών είσαι και τι εισόδημα έχουν οι γονείς σου. Θέλει ψάξιμο και δεν μπορώ να σε βοηθήσω απο μνήμης.

     

    Όλοι τα πληρώνουν τα δίδακτρα ανεξαιρέτως εισοδήματος γονιών. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να πάρεις δάνειο το οποίο θα αρχίσεις να ξεπληρώνεις όταν δουλέψεις και βγάζεις πάνω από 21000 λίρες τον χρόνο.

  9. Οπως πανε τα πραγματα τελειωνει και η ΔΕΗ που παει προς πωληση... Επομενως προκηρηξεις ΔΕΗ καπουτ... Συγχαρητηρια στο ΠΑΣΟΚ που αρχικα ξεπουλησε ΟΤΕ τωρα παει για ΟΣΕ και ΔΕΗ ισως ΟΠΑΠ,ΟΑΣΑ, καζινο, Λιμανια , Αεροδρομια στο πλαισιο της "εξυγιανσης". Και μετα σου λεει κρατος προνοιας? Και μετα γιατι να πληρωνω εγω φορους? Για την DEUTCHE?

     

    Αν εσένα σε άλλους κουμμουνιστές δες σας αρέσει να πάτε να μείνετε στην Βόρεια Κορέα θας σας πληρώσω εγώ τα αεροπορικά

  10. καλά κάνουν και δίνουν δικαιώματα. Θα τους κρίνει η αγορά εργασίας άλλωστε αν αξίζουν ή όχι. Όλοι εσείς που γκρινοιάζετε μια θέση στο Δημόσιο μάλλον ονειρεύεστε...

    Ο άλλος λέει για αδεια εξασκησεως επαγγελματος Ψυχολογου. Άντε ρε φίλε, δηλαδή αν εγώ θέλω να πάω σε έναν ψυχολόγο που έχει τελιώσει το Deree γιατί το κράτος να μου το απαγορεύσει? Τελιώσατε ένα πανεπιστήμιο και νομίζετε ότι έχετε πιάσει τον παπά απο τα αρ...α

  11. Ρε συ αν δεν θέλει να μάθει ο άλλος με το ζόρι? Ούτως η άλλως οι περισσότεροι εργοδότες ούτε που υπολογίζουν τι πτυχίο ή βαθμό έχεις. Εγώ δεν βρίσκω κάτι λάθος στο να ικανοποιείς την ματαιοδοξία κάποιων που νομίζουν επειδή θα πάρουν ένα πτυχίο θα κάνουν κάτι στην ζωή τους... Τέσπα πολύ ξεφύγαμε αλλά φιλικη συμβουλή μου είναι συμπεράσματα να μην βγάζεις ποτέ για εναν άνθρωπο τόσο εύκολα..

  12. #Εκτος θεματος αλλα δεν κρατιεμαι:

     

    Εσυ Δημητρης18 που σπουδασες στην Αγγλια και οχι στην προβληματικη

    Ελλαδα με τις αντιγραφες και τις πλαστογραφιες εισαι μερος του προβληματος

    μιας και προεβεις σε πλαστρογραφια επι χρημασι. Επαναλαμβανω οι ενεργειες

    σου δειχνουν οτι η νοοτροπια σου ειναι ακρως ελληνικη και αν σε επαιρνε

    στην Αγγλια τα ιδια και χειροτερα θα εκανες...

     

    ΥΓ. ΤΕΙ Ηλεκτρολογιας/Ηλεκτρονικης ο θεος να σε φυλαει με ΜΟ αποφοιτητης 7 χρονια...

     

    Εγώ εργασίες έκανα για άλλους από το Λύκειο. Αν μπορούσα να το κάνω και εδώ πάνω θα το έκανα. Όσο υπάρχει ζητήση φίλε θα υπάρχει και προσφορά. Τώρα τι θα έπρεπε να έχω τύψεις δηλαδή?

  13. ελληνική νοοτροπία που απλά δεν αλλάζει!!!!!!!αποχωρώ από την συζήτηση πια γιατί έχω κουραστεί με τις αερολογίες και τις γενικεύσεις.Μου αρέσει να μιλάω με αποδείξεις και εδώ δεν υπάρχουν

     

    Καλά μην συχγίζεσαι, μην τα πέρνεις αυτά προσωπικά. Όποιος θέλει να μάθει θα μάθει όπου και αν είναι απλά απλά είναι γεγονός ότι υπάρχει πολύ αναξιοκρατία γενικά σε ΤΕΙ/ΑΕΙ. Αν θες αποδείξεις μπες στο http://www.gurforum.org! Θα σου έλεγα να σου κάνω και την δικια σου διπλωματική αν θες και άλλες αποδείξεις για αυτά που λέω αλλά μετά θα κατηγορηθώ για διαφήμιση! LoL

  14. τι εννοείς έδωσες για κάποιον φίλο σου?.

    Και εγώ στο τμήμα ηλεκτρονικής είμαι και κάποια μαθήματα πχ εργαστηριακά τα έχω παρακολουθήσει 3 φορές και δεν μπορώ να τα περάσω και συ με διάβασμα μιας ημέρας πέρασες τα μαθήματα??πιστεύω ότι η ηλεκτρονική δικαίως θεωρείτε μια πολύ δύσκολη σχολή

    και σίγουρα δεν είναι σχολή του ποδιού.... όντως μην τα εξισώνουμε όλα σωστά έγραψες αλλά με λάθος νόημα!!!!!!!

     

    Στις εξετάσεις δυστηχώς ή μάλλον ευτυχώς για εμένα γιατί εβγαλα χαρτζιλίκι χεχε δεν κοιτούσαν τον καιρό εκείνο ταυτότητα ή πασό. Πάντως δεν αμφιβάλω ότι οι περισσότεροι έχουν πρόβλημα. Στα Μαθηματικά 1 π.χ. από τα 150 άτομα που το έδωσαν το πέρασαν κάπου στα 15! Εγώ έγραψα 9 απλά διαβάζοντας τις σημειώσεις την προηγούμενη ημέρα. Πολύ προβλέψημες οι ασκήσεις που με απλή απομνημόνευση παρόμοιων ασκήσεων λύνονται εύκολα. Για εργαστήρια δεν ξέρω δεν έκανα αν και εκεί πολλοί φαίνεται πως τα περνούσαν με αντιγραφή. Για υπάρξη λογισμικού ανίχνευσης λογοκλοπής ούτε λόγος! Επίσης αν έχεις δικτύωση με οργανώσεις και μπορείς να πάρεις παλιά θέματα τα πράματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα γιατί τα περισσότερα θέματα επαναλαμβάνονται... ότι ναναι

     

    Αμήχανε έχεις δει ποτέ τι προτζεκτ πέρνουν 10 σε ΤΕΙ? Απαλακτική δική μου εργασία 2ου έτους θα γίνει διπλωματική τι άλλο να σου πω...

  15. Και άλλος ειδικός για τα ΤΕΙ; Εσύ σε ποιο ΤΕΙ σπούδασες και το ξέρεις;

     

     

    Έδωσα μερικά μαθήματα στο ΤΕΙ ηλεκτρονικής πριν φύγω έξω για κάποιον φίλο. Τώρα του κάνω την διπλωματικη. Τεσπα κακώς το έκανα το σχόλιο είναι εκτός θέματος. Απλά μην τα εξισώνουμε όλα.

  16. Εγώ θα σου έλεγα να κάνεις μεταπτυχιακό. Στο BEng δεν θα μάθεις τίποτα απολύτως καινούριο από αυτά που έχεις κάνει στο ΤΕΙ. Λόγο του ότι είναι 3 χρόνια και φυσικά έχει πολύ λιγότερα μαθήματα και διδακτικές μονάδες από το δομικών έργων. Είναι σαν να σπουδάζεις το ίδιο πράγμα ξανα! λολ!

    Cheers! xx

     

     

    Με την διαφορά ότι για να περάσεις μάθημα στο ΤΕΙ διαβάζεις μία μέρα πριν ενώ για να περάσεις μάθημα στο BEng διαβάζεις έναν μήνα πριν. Ακριβώς το ίδιο πράμα.

  17. Μα για να σε δεκτούν στο MBA πρέπει να έχεις τουλάχιστον 3 χρόνια εμπειρία! Αλλίως κάνεις msc στο management που είναι κάτι διαφορετικό και απο ότι μου έχουν πει δεν αξίζει. Όπως και να έχει στο εξωτερικό το MBA από καλό πανεπιστήμιο το πληρώνουν αδρά...

  18. Εγώ θα σου πρότεινα Manchester mate! University of Manchester η Salford. Και τα δύο πολύ καλά πανεπιστήμια είναι με πολύ δυνατά προγράμματα μαθημάτων και σημαντική έρευνα στη Δομοστατική Μηχανική!

     

    Σκοτία καλή φάση μεν, αλλά δεν μιλούνε αγγλικά! :)

    Για ΔΟΑΤΑΠ δεν ξέρω τι ζητάνε φίλε μου οι απίθανοι, αλλά από όσο ξέρω μονο αν κάνεις MSc in Structural Engineering δεν δίνεις μαθήματα σε κάποιο ελληνικό σούπερ-υπέρ-πολυτεχνείο. Και στα δύο για μεταπτυχιακό θέλει 2.1 (upper second).

     

    Μη τα λέτε έτσι αυτά και θα χαντακώσετε κανέναν! Το Salford είναι από τα χειρότερα πανεπιστήμια! το Δοαταπ μπορεί να μην το αναγνωρήσει...

    Και εγώ προτείνω Sheffield για Civil, απλά κορυφέο...

  19. Εδώ έχουμε πάρα πολύ υποστήριξη από καθηγητής και το πανεπιστήμιο γενικά. Μπορείς να δεις όλους τους καθηγητές για ιδαιέτερο, και απαντάν σε όλα τα εμαιλ άμεσα. Απλά είναι γεγονός ότι για να βγάλεις βαθμό παίζει ΤΟ ξεσκισμεσμα αφού κάθε μερα πρέπει να είσαι 9-5 στο πανεπιστήμιο + τουλάχιστον 1-2 ώρες διάβασμα μετά ενώ 1 μήνα πριν την εξεταστική δεν βλέπεις τον ήλιο και όχι λόγο κακού καιρού! Η βιβλιοθήκη θα γίνει γενικώς το σπίτι σου (να φανταστείς εχουν και ντουζιέρες μέσα!). Αλλά κάποιος που έχει περάσει σε Ελληνικό πολυτεχνείο νομίζω πως έχει τα προσόντα (δες μυαλό και αφοσίωση) για να ανταπεξέλθει.

    Άλλα είναι και γεγονός ότι αν αποτύχεις σε μαθήματα πρέπει να επαναλάβεις όλο το έτος και δεν σε αφήνουν μετά να κάνεις MEng. Η βάση μάλιστα για MEng είναι 55-60% και όχι 40% που είναι για BEng.

    Όσο για το οικονομικό για τα δίδακτρα μπορείς να πάρεις άτοκο δάνειο που δεν χρειάζεται να ξεπληρώσεις μέχρι αρχίσεις να βγάζεις σοβαρό μισθό και αν είσαι και βόρεια Αγγλία τα πάντα είναι σχετικά φθηνά.

    Τώρα που λέμε αυτά θυμήθικα ένα παιδί πολιτικός μηχανικός από ΑΠΘ που πήγε Αγγλία και μετά για κάποιον λόγο (δεν μου είπε) αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω. Είναι και ένα ρίσκο δηλαδή αλλά έτσι είναι η ζωή. Επίσης το πρώτο έτος ΔΕΝ μετράει στην τελική βαθμολογία. Εκτός από ιμπεριαλ που είναι μόλις 8% και είναι ίσως και το μοναδικό στην Αγγλία..

  20. Δεν νομίζω αυτή την στιγμή να υπάρχουν πολλοί εδώ πάνω που αυτή την στιγμή τουλάχιστον να νοιάζονται να γυρίσουν Ελλάδα για δουλειά. Όσοι έρχονται έρχονται ως ..μετανάστες λίγο πολύ. Λονδίνο δεν ξέρω τι γίνεται αλλά επειδή εκεί γίνεται χαμός από Έλληνες μπορεί και να μας αντιμετοπίζουν διαφορετικά.. και συνήθως και οι Έλληνες που πάνε Λονδίνο είναι και διαφορετικοί (δες οικονομική κατάσταση).

    Σε εμάς transfer μπορείς να κάνεις μέχρι το 3 έτος (τελευταίο BEng) sorry δεν το διευκρύνησα. Άλλα πράματα δεν ξέρω γιατί δεν έχω μεγάλη επαφή.

    Αλλά είναι πάντως η καλύτερη επιλογή γιατί με έναν καλό βαθμό από καλό πανεπιστήμιο δουλεύεις όπου θες με μισθούς που δεν θα έβλεπες ποτέ Ελλάδα.

    Γιατί όμως να του δώσουν 3rd ή pass?

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.