Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimitris18

Members
  • Περιεχόμενα

    61
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dimitris18's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. κοιτάς πως τα πανε τα πανεπιστήμια στο formula student?? Πλάκα κανεις!! Εδώ στο ΗΒ τα καλύτερα πενεπιστήμια στο mechanical (δες cambridge, imperial, sheffield κλπ) πάντα βγαίνουν τελευταία! ενώ τα πρωιν πολυτεκνικσ βγαίνουν πρώτα.. Μάλλον έχουν πολύ χρόνο στην διάθεσή τους οι φοιτητές εκεί...
  2. και εγώ φίλω που έστειλε βιογραφικό με το όνομα COCK SUCKER και πήρε συνέντευξη γιατί μάλλον δεν το πρόσεξε κανείς ή γιατί το βιογραφικό πέρασε από υπολογιστή. (δεν κάνω πλάκα) Αλλά γενικά δύσκολα να πάρεις σε καλή εταιρία συνέντευξη αν είσαι απο Αγγλικό πανεπιστήμιο σχεδόν αδύνατο από Ελλάδα βάση προσωπικής εμπειρίας.
  3. γιατί είναι η λίστα του Γκαρντιαν! Ελεος! Μόνη αξιόπιστη λίστα είναι των Times... Επίσης το ΔΟΑΤΑΠ δεν κοιτάει την κάθε λίστα της κάθε τυχάρπαστης εφημερίδας αλλά το RAE: (κυβερνητικός οργανισμός που κρίνη την έρευνα) http://www.guardian.co.uk/education/table/2008/dec/18/rae-electrical-engineering Επίσης μια ακόμη παρανόηση με τα τρία χρόνια σπουδών της Αγγλίας. Οι Άγγλοι μέτα το σχολείο πάνε σε κολέγια και κάνουν τα A-levels τα οποία τελιώνουν όταν είναι 19 χρονών και τα οποία είναι ότι κάνουν οι Σκωτσέζοι και οι Αμερικάνοι στο 1ο έτος σπουδών στο πανεπιστήμιο.
  4. Η μοναδική αξιόπιστη λίστα που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι από το πανεπιστήμιο της Σανγκάης. http://www.arwu.org/ και στην οποία βέβαια φαίνεται καθαρά η κυριαρχία των Αμερικανικών πανεπιστημιών οπότε αυτά που λένε μερικοί για τα πανεπιστήμια της Αμερικής δεν στέκουν. Όλες οι υπόλοιπες λίστες και ειδικά αυτή που σε αυτό το thread κανείς δεν την πέρνει στα σοβαρά γιατί έχει γίνει αποκλιστικά για να προμοτάρει τα Βρετανικά πανεπιστήμια. Μάλιστα βασίζεται κατά 40% σε γνώμες βρετανών κυρίως πανεπιστημιακών και όχι σε αντικειμενικά κριτίρα. Για αυτό λοιπόν τον λόγο το περιοδικό TIMES που παλιά ήταν μαζί με την QS που βγάζει αυτές τις λίστες διέκοψε την συνεργασία μαζί τους. Δεν νομίζω πως περισσότερη συζήτηση στο θέμα έχει νόημα. Επίσης να πω ότι το πανεπιστήμιο που είμαι έγω οφελείται πολύ σε αυτή την λίστα αφού είναι μέσα στα πρώτα του κόσμου αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται. Αλλιώς θα ζούμε με αυταπάτες. Και αν κανείς πιστεύει ότι υπάρχει Ελληνική σχολή μέσα στις 100 πρώτες του κόσμου είναι πολύ dilusional... Αν σου σπάσω και γω το κεφάλι αν σε δω στο δρόμο δηλαδή καλά θα σε κάνω γιατί διαφωνώ λοιπόν μαζί σου. Αυτή είναι μάλλον η λογική σου.. Υ.Γ. Για να καταλάβετε πόσο αστεία είναι η συγκεκριμένη λίστα στο Electrical Engineering έχουν την Οξφόρδη στην 6η θέση όταν το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο δεν έχει καν electrical engineering. Για αυτό και στις αγγλικές λίστες των Times, Guardian και Independent δεν εμφανίζεται πουθένα η Οξφόρδη.. Άλλο παράδειγμα το πανεπιστήμιο του Wisconsin των 17 νόμπελ και του budget των 1.3 δις όσο δηλαδή ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδος και με τάξεις (όχι αμφιθέατρα!) των 20 ατόμων εμφανίζεται στην ίδια θέση με τα μπουρδ..α Ελληνικά πανεπιστήμια που κλείνουν επειδή δεν έχουν λεφτά να λειτουργήσουν, δέρνουν νομπελίστες κλπ κλπ. Θα μπορούσαν να γράψω ολόκληρη διατριβή για τους παραλογισμούς της συγκεκριμένης λίστας...
  5. Ο πρώτος μισθός για απόφοιτου πανεπιστημίου είναι κάπου στα 23000 εκτός Λονδίνου και 25000 εντός Λονδίνου. Όσο καλύτερο το πανεπιστήμιο τόσο περισσότερα λεφτά πέρνουν συνήθως. Μέσος πρώτος μισθός για απόφοιτο ιμπεριαλ είναι κάτι λιγότερο από 30.000 λίρες τον χρόνο.. Καθόλου άσχημα!
  6. Τι ερωτήσεις είναι αυτές? Στο δημόσιο νομίζεις οτι πας να δουλέψεις! λολ
  7. Όπως είπε και ο MScEng το UCL είναι 31o σύμφωνα με το Academic ranking of world universities στην γενική κατάταξη και 51-72 στα social sciences που ανήκει η ψυχολογία. Ούτε κατα διάνοια δεν είναι στα πρώτα 10. Η λίστα που κοιτάς εσύ δεν την παίρνει κανείς στα σοβαρά γιατί την έχουν φτιάξει οι Άγγλοι μόνο και μόνο για προμοτάρουν την μεγάλη βιομηχανία εκπαίδευσης που έχουν δημιουργήσει για κάτι ματαιόδοξους ιντερνασιοναλ φοιτητές σαν και εσένα. Όπως και να έχει, καλό πανεπιστήμιο το UCL αλλά δεν είναι ούτε οξφόρδη ούτε ivy league. Τέλος αν δεν σ'αρέσει το ΔΟΑΤΑΠ της Ελλάδας να κάτσεις εκεί που είσαι και μην μας τα πρήζεις. Ούτως η άλλως ή εκεί μήνεις ή εδώ έρθεις με τα λεφτά του μπαμπά θα ζεις πάλι.
  8. Το UCL είναι το 3ο καλύτερο πανεπιστήμιο της υφηλίου??!! Not even close mate! Τι μπούρδες διαβάζω σε αυτό το φορουμ δεν υπάρχει αυτό το πράμα... Αφού με κάνει να λέω καλά που υπάρχει το ΔΟΑΤΑΠ να προστατεύει τον κόσμο από τέτοιους delusional ανθρώπους..
  9. -Το Imperial απο μόνο του δεν λέει τπτ αν εχεις τελειώσει με 2:2 (50-59%) ή χειρότερα (pass). Έχεις ιδέα πόση δουλειά θέλει ακόμη και για να βγάλεις 2.2? Ένα 2.2 του ιμπεριαλ είναι συγκρίσιμο με 1st από πανεπιστήμια όπως καλή ώρα το east london. -Από άλλους έλληνες που τελείωσαν στο ιμπεριαλ, δεν έχω την καλύτερη γνώμη, συγκρίνοντας την διδασκαλία και βαθμό δυσκολίας. Βέβαια, όποιον και να ρωτήσεις θα ακούσεις διαφορετική γνώμη. Το ιμπεριαλ δεν φημίζεται όντως για την καλή δυδασκαλία του και καλή υποστήριξη προς τους φοιτητές. Ίσως αυτός είναι ένας λόγος που θεωρείται πολύ δύσκολο. -Για το east london δεν ξέρω τπτ. Παρ'όλο που η κατάταξη των 10 καλύτερων άλλαζει κάθε χρόνο, προσπάθησε να φοιτήσεις σε ένα απο τα 10 καλύτερα (στην κατηγορία των πολ. μηχανικών) Οι λίστες αλλάζουν πολύ λίγο από χρόνο σε χρόνο εκτός από αυτή του guardian που είναι η πιο αναξιόπιστη και κανείς δεν την πέρνει στα σοβαρά για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Το east london είναι από τα τελευταία πανεπιστήμια πάντως. -Το θέμα του άν θα πληρώσεις ή όχι έχει πολλά παρακλάδια, ακόμα και απο το πόσον ετών είσαι και τι εισόδημα έχουν οι γονείς σου. Θέλει ψάξιμο και δεν μπορώ να σε βοηθήσω απο μνήμης. Όλοι τα πληρώνουν τα δίδακτρα ανεξαιρέτως εισοδήματος γονιών. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να πάρεις δάνειο το οποίο θα αρχίσεις να ξεπληρώνεις όταν δουλέψεις και βγάζεις πάνω από 21000 λίρες τον χρόνο.
  10. Με τους μηχανικούς αυτή την στιγμή την Αγγλία να έχουν την μεγαλύτερη ανεργεία από όλους τους κλαδους μάλλον δύσκολο για δουλειά. Εκτός από chartered power engineers
  11. Αν εσένα σε άλλους κουμμουνιστές δες σας αρέσει να πάτε να μείνετε στην Βόρεια Κορέα θας σας πληρώσω εγώ τα αεροπορικά
  12. καλά κάνουν και δίνουν δικαιώματα. Θα τους κρίνει η αγορά εργασίας άλλωστε αν αξίζουν ή όχι. Όλοι εσείς που γκρινοιάζετε μια θέση στο Δημόσιο μάλλον ονειρεύεστε... Ο άλλος λέει για αδεια εξασκησεως επαγγελματος Ψυχολογου. Άντε ρε φίλε, δηλαδή αν εγώ θέλω να πάω σε έναν ψυχολόγο που έχει τελιώσει το Deree γιατί το κράτος να μου το απαγορεύσει? Τελιώσατε ένα πανεπιστήμιο και νομίζετε ότι έχετε πιάσει τον παπά απο τα αρ...α
  13. Εύκολα συμπεράσματα βγάζεις αμήχανε! Κακό πράμα αυτό καθότι ούτε καν ανέφερα αν είμαι 2ο έτος,3ο ή αν τελιώνω! Επίσης σιγά μη θέλω μαστερ για να κάνω διπλωματική για ΤΕΙ!!! Btw Ημμυ ΕΜΠ είσαι?
  14. Ρε συ αν δεν θέλει να μάθει ο άλλος με το ζόρι? Ούτως η άλλως οι περισσότεροι εργοδότες ούτε που υπολογίζουν τι πτυχίο ή βαθμό έχεις. Εγώ δεν βρίσκω κάτι λάθος στο να ικανοποιείς την ματαιοδοξία κάποιων που νομίζουν επειδή θα πάρουν ένα πτυχίο θα κάνουν κάτι στην ζωή τους... Τέσπα πολύ ξεφύγαμε αλλά φιλικη συμβουλή μου είναι συμπεράσματα να μην βγάζεις ποτέ για εναν άνθρωπο τόσο εύκολα..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.