Μετάβαση στο περιεχόμενο

MechEng_88

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

MechEng_88's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εννοείς οτι θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα στην Ελλάδα.. Θα περασει δεκαετια και βάλε για να αλλάξει προς το καλύτερο το εργασιακό τοπίο. Πρέπει να εξετάσεις το ζήτημα της σχολής απο διαφορετικές πλευρές για να καταλήξεις αν θα αλλάξεις σχολή. Κατα την γνώμη μου, εισαι στην καλύτερη σχολή της ΑΣΣΟΕ απο πλευράς επιστημονικής κατάρτισης και επαγγελματικής αποκατάστασης μαζι με το Δ.Ε.Τ . Παρολαυτα, αν δεν συμβιβάζεσαι με την υπάρχουσα κατάσταση και θέλεις να γίνεις μηχανικός πρέπει να αρχικά να αποφασίσεις σε ποιον κλάδο θα δραστηριοποιηθείς. Αλλο μηχανολογος αλλο ηλεκτρολογος. Ψαξε να διαβάσεις οδηγους σπουδών για κάθε σχολή αλλα θα σε συμβούλευα να παρακολουθήσεις και μαθήματα πχ στο ΕΜΠ για να δεις αν σου αρέσει και στην πράξη. Στην αγορά εργασίας ίσως βρεις ευκολότερα δουλεια σαν λογιστής σε καποια εταιρεία παρά σαν μηχανικός εκτος και αν δεν εχεις πρόβλημα να εργάζεσαι μακρία απο τον τοπο μονιμης διαμονής σου ακόμα και να μεταναστεύσεις διοτι κακα τα ψεματα μεγάλα εργα στην Ελλάδα γινονται με το σταγονόμετρο ειδικά τωρα. Επίσης εχε στο νου σου οτι το Πολυτεχνειο ειναι 5 χρόνια και απαιτεί σκλήρο διάβασμα για να περασεις τα 65 μαθήματα κατα μεσο ορο στις σχολές τους + διπλωματικη εξαμηνιαια εργασία.
  2. @AlexisPap Δεν μιλησα για ψυξη απο αερος.Προφανως δεν γινεται και δεν εχει και νοημα κατι τετοιο. Μιλησα για σβεση του πυρηνικου αντιδραστηρα απο αερος με διαφορα χημικα σε περιπτωση που λιωσει η σαρκοφαγος του.
  3. Υπαρχουν τρεις καταστασεις ως προς την παραγωγη νεων νετρονιων και συνεπως σχασεων (αλυσιδωτη αντιδραση) στις οποιες λειτουργουν οι Πυρηνικοι Αντιδραστηρες Ισχυος : 1) Υπερκρισιμη οπου γινονται συνεχεις πυρηνικες διασπασεις, δεν ελεγχεται η σχαση ουρανιου με νετρονια με συνεπακολουθο την αδιακοπη παραγωγη ενεργειας (χημικης και θερμικης) και την αυξηση της θερμοκρασιας στον αντιδραστηρα. 2) Η κρισιμη οπου παραμενει σταθερος ο ρυθμος σχασεων και παραγωγης ενεργειας. 3) Η υποκρισιμη στην οποια βαινει μειουμενος. Οι πυρηνικοι αντιδραστηρες πρεπει να λειτουργουν στην κρισιμη ή υποκρισιμη κατασταση ειδαλως ειναι πολυ δυσκολο να τεθουν υπο ελεγχο και μπορει κατι τετοιο να οδηγησει σε πυρηνικη εκρηξη.. Δεν γνωριζω σε ποια απο τις 3 καταστασεις βρισκονται οι αντιδραστηρες της Φουκουσιμα. Θελω να πιστευω ομως οτι θα ειναι αποτελεσματικη η ψυξη και η σβεση απο αερος των αντιδραστηρων και θα αποφευχθει το ατυχημα. Ειναι παντως παραλογο σε μια χωρα που βρισκεται πανω σε 3 ρηγματα (!!!) να εχει 55 πυρηνικους αντιδραστηρες στην επικρατεια της.
  4. Παρατηρείστε στο βιντεο πόσο ψύχραιμα και νηφάλια ο δημοσιογράφος ρωτά τον συνομιλητή του και πρόεδρο της NEΙ για το τι ακριβώς έγινε στο πυρηνικό εργόστασιο.Καμια απολυτως σχέση με την νοοτροπία των Ελληνων συναδέλφων του. Οι παρουσιαστές των ελληνικων δελτίων εχουν την τάση να τρομοκρατούνται και να ρωτούν επίμονα τους Ελληνες επιστήμονες που βγαίνουν στα παράθυρα για το αν θα γινει νεο Τσερνομπιλ και αν το ανύπαρκτο ραδιενεργό νέφος θα φτάσει μεχρι την Ελλάδα!! Κατι απίστευτα πραγματα...Το ειπαν οι ανθρωποι ξεκαθαρα : To ατυχημα ειναι επιπέδου 4 ενω το τσερνομπιλ 7! Επιπλεον το χειρότερο σενάριο ειναι να γίνει χημικη εκρηξη λογω παρουσίας του υδρογονου και υψηλης πιεσης αλλα για κανενα λόγο πυρηνική!Γιατι τετοια επιμόνη να γίνει το χειρότερο σεναριο ? Επιπλεον οποτε προσπάθησαν καποιοι επιστήμονες να εξηγήσουν την δομή και την λειτουργία του αντιδραστήρα συνοπτικα παντα οι παρουσιαστές διεκοπταν και έλεγαν ακομη και για απλα πράγματα οτι ''μην αναφέρουμε τεχνολογικούς ορους'' λες και δεν υπαρχει ενα μεγάλο ποσοστό τηλεθεατών που θα καταλάβει εστώ και μερικώς τι συμβαίνει σε αυτά τα εργοστάσια τωρα.
  5. Ο φιλος ρωτησε για τους Πολιτικους Μηχανικους ,οχι για Αρχιτεκτονικη ΕΜΠ.Τα μαθηματα για την εισαγωγη στους πολιτικους ειναι τεχνικη μηχανικη 1, 2 και μαθηματικη αναλυση 2. Θα σε συμβούλευα καλύτερα να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό σε διοίκηση τεχνικών έργων ή επιχειρησιακή έρευνα απ το να ξεκινήσεις νεο 5-ετες πτυχίο.
  6. @sxs19802002 : Μηπως ξερεις και κατα ποσον μετραει για να σε παρουν στο εξωτερικο ο βαθμος του πτυχιου ; Για τα μεταπτυχιακα σιγουρα ειναι το βασικο κριτηριο ειδικα στην Αγγλια, αλλα γι αυτο που συζηταμε υπαρχει καποιο κατω οριο στα καλα πανεπιστημια ; Θα πρεπει βεβαια να στειλω mail και να μαθω αλλα πληροφοριακα ρωταω αν εχεις ακουσει κατι απο τους συμφοιτητες σου. Προσωπικα παντως με ενδιαφερει το αντικειμενο του πολιτικου μηχανικου και ακαδημαικα. Δεν το βλεπω τελειως επαγγελματικα.
  7. Ευχαριστω για τις πληροφοριες sxs. Λογικα τους Μηχανολογους τους κατατασσουν στο 2ο ετος σπουδων , αρα συνολο 3 χρονια για το διπλωμα. Ενα αλλο θεμα βεβαια ειναι κατα ποσον αξιζει ενα δευτερο πτυχιο με την εννοια οτι καθυστερεις να βγεις στην αγορα εργασιας και τον επαγγελματικο στιβο. Η εμπειρια ειναι καποιες φορες σημαντικοτερη απο τα πτυχια.
  8. Λοιπον καλημερα παιδια και ευχαριστω για τις απαντησεις σας.. Δεν αμφιβαλλω καθολου οτι ειναι ωραια στο ΕΜΠ και το εχω σε μεγαλη υποληψη. Και θα ηθελα να προσπαθησω να περασω.Οι θεσεις ομως για διπλωματουχους ειναι μολις 3 στους Πολιτικους Μηχανικους και ακουγονται πολλες φωνες εδω μεσα οτι ειναι ευκολοτερο με Πανελληνιες παρα με κατατακτηριες. Αντιθετως στο εξωτερικο , για παραδειγμα το Imperial δεν νομιζω οτι υστερει πολυ σε σχεση με ΕΜΠ ,ειναι no1 στην Αγγλια και επιπλεον εισαι σιγουρος οτι θα τελειωσεις στην ωρα σου (βλεπε καταληψεις και αλλους απροβλεπτους στην Ελλαδα του Δ.Ν.Τ παραγοντες) και θα μαθεις αυτα που πρεπει για το επαγγελμα. Ναι πρωτα τους Μηχανολογους και μετα Meng στο civil.
  9. Καλησπερα σας συναδελφοι μηχανικοι. Ονομαζομαι Σωτηρης και ειμαι τελειοφοιτος στην Σχολη Μηχανολογων Μηχανικων ΕΜΠ. Ειναι η πρωτη φορα που ποσταρω σε αυτο το site , το οποιο θεωρω εξαιρετικα χρησιμο και ενδιαφερον για φοιτητες και επαγγελματιες μηχανικους. Εχω διαβασει τις περισσοτερες συζητησεις που αφορουν τις κατατακτηριες εξετασεις και τα μηχανολογικα. Δεν εχω ομως δει ενα θεμα σχετικο με κατατακτηριες στο εξωτερικο , τα αντιστοιχα placement tests (εκτος αν εχει διαφυγει της προσοχης μου). Ενδιαφερομαι οταν τελειωσω την σχολη να ακολουθησω και σπουδες Πολιτικου Μηχανικου ειτε στην Ελλαδα ειτε στο Εξωτερικο. Οι πληροφοριες για την Αγγλια δεν ειναι ξεκαθαρες. Ναι μεν αναγνωριζουν το Advanced Engineering Diploma ακολουθει ομως ενα αλλα που ισοπεδωνει τα παντα..ζητανε και εξετασεις σε A levels η τουλαχιστον 3 placement tests (κατατακτηριες) με βαθμο πανω απο 5 σε μαθηματικα και φυσικη. Αυτο ισοδυναμει με απιστευτο χασιμο χρονου και επιπλεον εξετασεις σε μαθηματα που στο Πολυτεχνειο τα διδασκομαστε εις βαθος και εξεταζονται κανονικα. Υπαρχει καποιος που εχει δωσει αυτες τις εξετασεις και μπορει να με συμβουλεψει? Δεν μπορω να καταλαβω την λογικη των Αγγλικων πανεπιστημιων να μην κοιτανε εστω το βαθμο του Διπλωματος και την συναφεια των επαγγελματων και να κρινουνε αν μπορει καποιος να παρακολουθησει στους πολιτικους. Αυτα και ευχαριστω για το χρονο σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.