Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  1. Μετά από πολύωρες έρευνες, βρήκα το Ν. 3431/2006 αρ. 29 παρ. 7 όπου ανεφέρεται πως "οι πάροχοι δημόσιων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών δικαιούνται, κατά τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και ΕΝΑΝΤΙ ΕΥΛΟΓΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ, να ΣΥΣΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ, οικοδομημένων και μη, κοινόχρηστων χώρων κτιρίων, στο έδαφος ή / και το υπέδαφός τους, όταν αυτό είναι απαραίτητο για την τοποθέτηση ή / και διέλευση ή / και συντήρηση ή / και επισκευή των δικτύων και εγκαταστάσεών τους, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας για την ασφαλή εγκατάσταση δικτύων και λοιπών υποδομών". Με αυτό θα πορευτώ, ζητώντας: α. κάτοψη σχεδίου της όδευσης που προέβλεψε τη διέλευση της οπτικής ίνας από την ιδιωτική έκταση β. πράξη σύστασης δουλείας για το συγκεκριμένο ακίνητο και γ. την αντίστοιχη απόδειξη κατάθεσης αποζημίωσης από τον Ο.Τ.Ε. στον ιδιώτη. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη της υπόθεσης στο προσεχές μέλλον.
  2. Καλησπέρα. Κατά την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών σε ιδιωτική έκταση, έκοψα την οπτική ίνα του Ο.Τ.Ε. Η μοναδική σήμανση του Ο.Τ.Ε. στο οικόπεδο δεν ήταν ορατή, το ένα και μόνο κολωνάκι αποκαλύφθηκε αργότερα. Το περίεργο είναι ότι το καλώδιο είναι σημασμένο σε απόσταση περίπου 1 μέτρο μέσα από την περίφραξη στο όριο της ιδιοκτησίας - 1 μέτρο απόσταση από επαρχιακή οδό κι εγώ το έκοψα περίπου 25 μέτρα πιο πέρα, σε απόσταση 4 μέτρα παράλληλα στην επαρχιακή οδό. Η αποκατάσταση έγινε μπροστά στα μάτια μου, ο χειριστής του εκσκαφέα μου έκανε τις τομές για να διορθωθεί η βλάβη παρουσία δύο υπαλλήλων του Ο.Τ.Ε. και τώρα μου ζητάνε 1600€ - 29 εργατοώρες λέει, προς 36€ έκαστη, συν υλικά, συν εργολαβικό όφελος, συν χαρτόσημο. Ψάχνω και ξαναψάχνω εάν επιτρέπεται κατ' αρχήν η διέλευση δικτύων κοινής ωφελείας φόρα παρτίδα μέσα σε ιδιωτικές εκτάσεις (χωρίς έγκριση του ιδιοκτήτη) και δε μπορώ να βρω τίποτα. Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.