Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιωάννα1

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Καλημέρα, Θέλουμε να μονώσουμε με τσιμεντοσανίδα και πετροβάμβακα το ταβάνι ενός μπαλκονιού-ημιυπαίθριου γιατί το δωμάτιο που βρίσκεται ακριβώς από πάνω είναι αρκετά πιο κρύο από τα υπόλοιπα του σπιτιού. Το σημείο που θα μονωθεί έχει από τις 2 πλευρές τοίχο ενώ από τις άλλες 2 είναι ανοικτό αλλά περικλείεται με δοκάρι το οποίο κατεβαίνει περίπου 30 εκ. Συνεπώς το ταβάνι πιου θα μονωθεί δεν βρέχεται (ή τουλάχιστον έτσι νομίζω). Δύο γυψοσανιδάδες μου προτείνουν ανθυγρή (πράσινη) γυψοσανίδα και υποστηρίζουν ότι δεν θα έχω κανένα πρόβλημα ενώ ένας άλλος υποστηρίζει ότι επειδή μένω Παπάγου (Αθήνα) και έχει υγρασία η περιοχή μπορεί να μου χαλάσει η κατασκευή με την πράσινη και καλύτερα να βάλω τσιμεντοσανίδα (η οποία έχει διπλάσιο κόστος) Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; Ευχαριστώ πολύ
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Μία τελευταία ερώτηση: τις πλάκες πετροβάμβακα 5εκ που θα μπουν μέσα στη γυψοσανίδα θα πρέπει ο γυψοσανιδάς να τις κολλήσει/στερεώσει στην οροφή της πιλοτής ή απλά να τις ακουμπήσει στη γυψοσανίδα? Το ρωτάω αυτό γιατί από ότι θυμαμαι από κάποιες εσωτερικές γυψοσανίδες που βάλαμε η οροφή δεν είναι πάντα "αλφαδιασμένη" και μπορεί σε κάποιο σημείο το κενό μεταξύ γυψοσανίδας και οροφής να είναι 5εκ ενώ σε άλλο 7εκ. Σε συτή την περίπτωση θα υπάρχει κάπου ένα κενο 2εκ το οποίο αναρωτιέμαι εάν θα προκαλεί πρόβλημα στη θερμομόνωση στην περίπτωση που είναι μεταξύ πετροβάμβακα και οροφής πιλοτής?
  3. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Αθήνα είμαι οπότε μάλλον ισχύει το 3cm. Από ότι έχω καταλάβει η λύση της γυψοσανίδας είναι καλύτερη για λόγους στατικούς (δηλ. επειδή στηρίζεται καλύτερα στο ταβάνι δεν υπάρχει περίπτωση να σου έρθει στο κεφάλι, ενώ το Kelyfos μπορεί να ξεκολλήσει - αυτό μάλλον υπονοεί και ο kostassid). Ξέρει κανείς κάτι για αυτό? Υπάρχει τέτοιος κίνδυνος με τις λύσεις τύπου Kelyfos? Από την άλλη η λύση τύπου Kelyfos - από ότι έχω καταλάβει - γίνεται από κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο με σκοπό τη θερμομόνωση και σου δίνει και κάποια εγγύηση για το αποτέλεσμα (...?). Με την λύση Kelyfos ίσως να μπορείς να καλύψεις και δοκάρια και να αφήσεις μόνο τις κολώνες ακάλυπτες... Οι θερμογέφυρες τι προκαλούν? Υπάρχει περίπτωση εξαιτίας των θερμογέφυρων ακόμα και αν κάνουμε τη μονωση στο ταβάνι μόνο να μην δούμε ουσιαστικό αποτέλεσμα???
  4. Καλημέρα, Ανακαινήσαμε πριν 6 μήνες περίπου ένα διαμέρισμα του 1975. Το σπίτι είναι στον 1ο όροφο και όλο εκτός από ένα δωμάτιο και ένα μικρό μέρος του διαδρόμου είναι καλυμμένο από κάτω με άλλο διαμέρισμα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το δωμάτιο (περίπου 15τ.μ.) είναι πιο κρύο από τα υπόλοιπα και φυσικά το πάτωμα του είναι αρκετά κρύο. Το πάτωμα έχει κολλητό ξύλινο πάτωμα το οποίο έχει τοποθετηθεί πάνω σε τσιμεντοκονία για την οποία έχει χρησιμοποιηθεί και PerlobetonS (το οποίο μας είχαν πει ότι έχει και μονωτικές ιδιότητες - πράγμα που δεν ισχύει τελικά στην περίπτωση μας) Σκεφτόμαστε να μονώσουμε εξωτερικά το ταβάνι της πυλωτής και θέλω να ρωτήσω ποια είναι η καλύτερη λύση: α) πετροβάμβακας με τσιμεντοσανίδα β) κάποια λύση τύπου Kelyfos (εξιλασμένη πολυστερίνη+ειδικός σοβάς) γ) κάτι άλλο που δεν γνωρίζω Το μονωτικό υλικό τι διάσταση πρέπει να έχει? Επιπλέον επειδή περιμετρικά του ταβανιού της πυλωτής υπάρχουν κολώνες-δοκάρια πρέπει να γίνει κάτι και με αυτές ή δεν θα υπάρχουν σημαντικές απώλειες από το κομμάτι του δαπέδου του δωματίου που ακουμπάει πάνω σε αυτά? Ευχαριστώ πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.