Μετάβαση στο περιεχόμενο

Α.Παρμακλής

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Α.Παρμακλής's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα! Μήπως μπόρεσε κανείς σήμερα να επικοινωνήσει με το ΤΕΕ? Μήπως απεργούνε ή κάτι τέτοιο τελος πάντων! Προσπαθώ από τις 08:00 να βγάλω γραμμή κι ακόμα τίποτα!
  2. Η υπέρβαση σε κάλυψη και δόμηση γίνεται σε σύγκριση με τα αντίστοιχα της οικοδομικής αδείας ή γενικά με τα επιτρεπόμενα του οικοπέδου?
  3. Καλημέρα! Σε μία αυθαίρετη κατασκευή όπου το 50% αυτής μπορεί να νομιμοποιηθεί με το άρθρο 22 του ΓΟΚ και το άλλο 50% δεν μπορεί (π.χ. το 50% της αυθαίρετης κατασκευής βρίσκεται μέσα στην απόσταση Δ, ή υπάρχει περίσσευμα δόμησης στο οικόπεδο ώστε να μπορεσει να νομιμοποιηθεί μόνο το 50% της αυθαίρετης κατασκευής): α) η διαδικασία που ακολουθείται είναι νομιμοποίηση του 50% της αυθαίρετης κατασκευής και υπάγωγή του υπόλοιπου 50% αυτής στον Ν.4014/2011 ή εξολοκλήρου υπαγωγή της αυθαίρετης κατασκευής (100%) στον Ν.4014/2011; β) αν ακολουθείται η διαδικασία 50% νομιμοποίηση και 50% διατήρηση με τον Ν.4014/2011, χρειάζεται να πληρωθεί ξεχωριστό παράβολο για την νομιμοποίηση του 50% ώστε να μην πληρωθούν τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης ή μήπως για την νομιμοποίηση του 50% μπορεί να χρησιμοποιηθεί το παράβολο της ρύθμισης του υπόλοιπου 50% στον Ν.4014/2011, όπου φυσικά θα δηλώνεται το σύνολο των μέτρων (100% αυθαίρετης κατασκευής) μόνο για το παράβολο, ενώ το πρόστιμο θα υπολογιστεί μονό για το 50%; γ) στον συντελεστή υπέρβασης δόμησης, η σύγκριση της αυθαίρετης δόμησης γίνεται με την δόμηση που δηλώνεται στην οικοδομική άδεια ή με την συνολική επιτρεπόμενη δόμηση στο οικόπεδο ή αγροτεμάχιο; δ) αν η αυθαίρετη κατασκευή μπορεί να νομιμοποιηθεί εξολοκλήρου με το άρθρο 22 του ΓΟΚ, έχουμε το δικαίωμα να προβούμε μόνο στην ρύθμιση της αυθαίρετης κατασκευής σύμφωνα με τον Ν.4014/2011 χωρίς να γίνει άμεσα η νομιμοποίηση, ώστε να μπορέσει να μεταβιβαστεί άμεσα η αυθαίρετη κατασκευή; ε) κατά τη διαδικασία της αίτησης υπαγωγής στον Ν.4014/2011, απαιτείται ο Α/Α της αμοιβής του μηχανικού από το σύσημα αμοιβών του ΤΕΕ, θα δημιουργηθεί κάποια αντίστοιχη υποεπιλογή στην καρτέλα των χώρων, όπως έγινε για τις αμοιβές του Ν.3843/2011 και τις ενεργειακές επιθεωρήσεις; Ευχαριστώ πολυ!
  4. Καλημέρα! Σε μία αυθαίρετη κατασκευή όπου το 50% αυτής μπορεί να νομιμοποιηθεί με το άρθρο 22 του ΓΟΚ και το άλλο 50% δεν μπορεί (π.χ. το 50% της αυθαίρετης κατασκευής βρίσκεται μέσα στην απόσταση Δ, ή υπάρχει περίσσευμα δόμησης στο οικόπεδο ώστε να μπορεσει να νομιμοποιηθεί μόνο το 50% της αυθαίρετης κατασκευής): α) η διαδικασία που ακολουθείται είναι νομιμοποίηση του 50% της αυθαίρετης κατασκευής και υπάγωγή του υπόλοιπου 50% αυτής στον Ν.4014/2011 ή εξολοκλήρου υπαγωγή της αυθαίρετης κατασκευής (100%) στον Ν.4014/2011; β) αν ακολουθείται η διαδικασία 50% νομιμοποίηση και 50% διατήρηση με τον Ν.4014/2011, χρειάζεται να πληρωθεί ξεχωριστό παράβολο για την νομιμοποίηση του 50% ώστε να μην πληρωθούν τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης ή μήπως για την νομιμοποίηση του 50% μπορεί να χρησιμοποιηθεί το παράβολο της ρύθμισης του υπόλοιπου 50% στον Ν.4014/2011, όπου φυσικά θα δηλώνεται το σύνολο των μέτρων (100% αυθαίρετης κατασκευής) μόνο για το παράβολο, ενώ το πρόστιμο θα υπολογιστεί μονό για το 50%; γ) στον συντελεστή υπέρβασης δόμησης, η σύγκριση της αυθαίρετης δόμησης γίνεται με την δόμηση που δηλώνεται στην οικοδομική άδεια ή με την συνολική επιτρεπόμενη δόμηση στο οικόπεδο ή αγροτεμάχιο; δ) αν η αυθαίρετη κατασκευή μπορεί να νομιμοποιηθεί εξολοκλήρου με το άρθρο 22 του ΓΟΚ, έχουμε το δικαίωμα να προβούμε μόνο στην ρύθμιση της αυθαίρετης κατασκευής σύμφωνα με τον Ν.4014/2011 χωρίς να γίνει άμεσα η νομιμοποίηση, ώστε να μπορέσει να μεταβιβαστεί άμεσα η αυθαίρετη κατασκευή; ε) κατά τη διαδικασία της αίτησης υπαγωγής στον Ν.4014/2011, απαιτείται ο Α/Α της αμοιβής του μηχανικού από το σύσημα αμοιβών του ΤΕΕ, θα δημιουργηθεί κάποια αντίστοιχη υποεπιλογή στην καρτέλα των χώρων, όπως έγινε για τις αμοιβές του Ν.3843/2011 και τις ενεργειακές επιθεωρήσεις; Ευχαριστώ πολυ!
  5. Επιδότηση σε 2.500 νέους επιχειρηματίες Πρόγραμμα για την προώθηση στην αγορά εργασίας 2.500 νέων ελεύθερων επαγγελματιών, προκειμένου να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή το αμέσως προσεχές διάστημα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Η σχετική απόφαση με τους δικαιούχους του προγράμματος, αλλά και το ύψος της επιδότησης που θα δοθεί σε όσους νέους επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, δημοσιεύθηκε ήδη σε ΦΕΚ και τις επόμενες ημέρες ο ΟΑΕΔ αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση εγκυκλίου, με την οποία θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες του προγράμματος που φέρει τον τίτλο «Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών Έτους 2009-Β΄ Κύκλος». Από τις 2.500 θέσεις, οι 1.250 θα καλυφθούν από ανέργους ηλικίας 22-32 ετών, ενώ οι υπόλοιπες 1.250 θα καλυφθούν από ανέργους ηλικίας 33 - 64 ετών. Το ποσόν της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 18.000 ευρώ για ανέργους ηλικίας 22- 32 ετών και 15.000 ευρώ για ανέργους ηλικίας 33- 64 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους ή μέχρι και 30 μέρες πριν από την έναρξη) και να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης. Επίσης, θα πρέπει να έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης του ΟΑΕΔ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας. Θα πρέπει επίσης να διαθέτουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας από την 1η/10/2009 και μετά. Στο πρόγραμμα δύναται να υπαχθεί, με την προϋπόθεση ότι μετέχει με ποσοστό τουλάχιστον 51% στο εταιρικό κεφάλαιο, μέλος: Ομόρρυθμης Εταιρείας (Ο.Ε.) - Ετερόρρυθμης Εταιρείας (Ε.Ε.) μόνο για το ομόρρυθμο μέλος της και - ΕΠΕ. Δίνεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα στους επαγγελματίες οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για το πρόγραμμα ΝΕΕ ηλικίας 22- 64 ετών με τον διακριτικό τίτλο «Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών έτους 2009» και το επιχειρηματικό τους σχέδιο απορρίφθηκε από την Τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης, εφόσον ανακαλέσουν με δήλωσή τους τις ενστάσεις που δεν έχουν εξεταστεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσης στο ΦΕΚ και βελτιώσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στα σημεία που αφορούν τους λόγους απόρριψης και εφόσον τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της νέας απόφασης πλην της ημερομηνίας έναρξης επιτηδεύματος.
  6. Το λέω αυτό, με την υποψία ότι ίσως έχουν πρόθεση να κόψουν το παλιό, εντάσσοντάς μας στο καινούριο, κερδίζοντας χρόνο, και λιγότερους δικαιούχους (αυτηρότερα κριτίρια).
  7. Έχω ακούσει ότι πρόκειται να βγει παρόμοιο πρόγραμμα από το ΟΑΕΔ, μέσα στο 2010, με μεγαλύτερη επιδότηση (18.000 ευρώ), για νέους επιστήμονες που έκαναν έναρξη μετά τις 1/10/09. Έχει ακούσει κανείς τίποτα γι'αυτό?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.