Μετάβαση στο περιεχόμενο

cezar

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη
  1. Καλησπέρα και πάλι, Έχω μια επειγουσα απορία! Για την κεραμοσκεπή μου (με εμφανή ξυλεία) ο μάστορας προμηθεύτηκε βερνίκι Clousil το οποίο αναφέρει 'για εξωτερική χρήση' και υποτίθεται ότι έχει μαζί προστατευτικό και χρώμα και κερί. Το ερώτημά μου είναι: υπάρχει κάποιος κίνδυνος από τη χρήση τέτοιου προιόντος σε εσωτερικό χώρο. Μήπως είναι ακατάλληλο από άποψη υγείας; Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις σας! CR
  2. Καλησπέρα σε όλους σας, Στην οικοδομή μου υπάρχει μια εμφανής κεραμοσκεπή που πρόκειται να κατασκευαστεί. Στην κλιματική ζώνη όπου είναι το σπίτι, βάσει ΚΕΝΑΚ απαιτούνται 6εκ θερμομόνωσης. Παρόλο που η άδεια μου είναι πριν την εφαρμογή του νέου ΚΕΝΑΚ και μου λένε (ο κεραμοσκεπάς) ότι και τα 5εκ φτάνουν, εγώ προτιμώ να βάλω 6 εκ DOW. Ποιό είναι το πρόβλημα λοιπόν; Εδώ που μένω οι μάντρες δεν έχουν 6αρι DOW. Σκέφτηκα να βάλω 3εκ + 3εκ, αλλά ο μηχανικός μου είπε ότι αυτό δεν ισοδυναμεί με 6εκ εξηλασμένης πολυστερίνης, αλλά με τη χρήση του δέυτερου 3αριου απλά προσαυξάνεται κατά 30% περίπου το πρώτο 3αρι. Επειδή αυτό δεν μου ακούγεται πολυ λογικό και επειδή στη μάντρα μου είπαν ότι μπορεί να γίνει (να μπουν δύο 3άρια δηλαδή), θα ήθελα τα φώτα των μελών του φόρουμ, αν μπορούν να με κατατοπίσουν με μια απάντηση. Ευχαριστώ πολυ! CR
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση... το θέμα δεν είναι η εμπιστοσύνη... απλά απ' ότι έχω μπορέσει να καταλάβω ο νέος ΚΕΝΑΚ θέτει αυστηρότερες προδιαγραφές απ' ότι υπήρχαν πριν (η άδειά μου είναι προ νέου ΚΕΝΑΚ). Για παράδειγμα, ενώ εδώ (Κρήτη) όλοι χρησιμοποιούν μονωση με πάχος 3εκ για τον Φ/Ο, διάβαζα (σε μια παρουσίαση που είχε αναρτηθεί εδώ) ότι με βάση τις προδιαγραφές του νέου κανονισμού, για την Κρήτη θέλει σε δοκούς πάχος θερμομόνωσης 5 εκ. Όλα αυτά προκαλούν σύγχιση... Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Στο ίδιο συμπέρασμα για το πάχος έχω καταλήξει και εγώ. Απ' ότι έχω μπορεσει να καταλάβω διαβάζοντας τον ΚΕΝΑΚ, για την Κρήτη και για 'Εξωτερικούς τοίχους σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα' (φαντάζομαι ότι εδώ εντάσσεονται κολώνες και δοκάρια του Φ/Ο), τίθεται ως μέγιστος συντελεστής θερμοπερατότητας το 0,60. Οπότε με βάση κάποιος υπολογισμούς που έκανα τα 3εκ δεν με καλύπτουν (U=0,82) και πρέπει να πάω στα 5εκ.
  4. Καλησπέρα σας, Για διόροφη οικοδομή που κτίζω στην Κρήτη, σε σχέση με την θερμομόνωση του φέροντος οργανισμού, ο μηχανικός μου πρότεινε τη χρήση εξηλασμένης πολυστερίνης πάχους 3 εκ., θεωρώντας ότι αρκεί. Από αυτά που διαβάζω όμως (σε αυτό το site και αλλου) προτείνεται από πολλούς η χρήση 5 εκ., χωρίς βέβαια να ξεκαθαρίζεται ποιο μέρος της Ελλάδας αφορά. Είναι λοιπόν ΟΚ το πάχος των 3εκ για την εξηλασμένη πολυστερίνη στην Κρήτη, ή χρειάζεται 5 εκ; Ευχαριστώ!
  5. Ευχαριστώ! Στο κατάστημα που πουλάνε τα μονωτικά υλικά, ο υπεύθνος μου είπε ότι προκειμένου να κάνω καλύτερη υγρομόνωση μπορώ να περάσω ένα χέρι τσιμεντοειδές και ένα χέρι νερόπισσα. Αυτό είναι σωστό;
  6. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Τη Δευτέρα έχω σκοπό να φέρω το μηχανικό να δεί τη κατάσταση (δεν έχει δει τα θεμέλια ξεκαλουπωμένα) και να αποφανθεί για το μέγεθος του προβλήματος. Τι λέτε για το θέμα της υγρομόνωσης εξωτερικά ή και εσωτρικά των πεδιλοδοκών. Χρειάζονται και τα δύο ή καλύπτεται η κατάσταση μόνο με την εξωτερική υγρομόνωση Και δύο τελευταίες ερωτήσεις: α) τι επισκευαστικό είναι αυτό που πρέπει να χρησιμοποιηθεί που να είναι συμβατό με την υγρομόνωση και β) για δική μου - μελλοντική- πληροφόρηση, οι κουφάλες πως αλλιώς μπορεί να μπαλωθούν εκτός από με το χέρι; Ευχαριστώ και πάλι! Κάτι ακόμα: η υγρομόνωση να γίνει στις δοκούς των πεδιλοδοκών ή και στις βάσεις. Στις βάσεις δεν φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα.
  7. Καλησπέρα σας, Είμαι ιδιώτης και έχει ξεκινήσει η κατασκευή του (μελλοντικού) σπιτιού μου. Μέχρι στιγμής έχουν πέσει τα μπετά της θεμελίωσης, η οποία αποτελείται από πεδιλοδοκούς. Όταν λοιπόν πήγα στην οικοδομή μετά το ξεκαλούπωμα, είδα ότι σε διάφορα σημεία των δοκών υπήρχαν 'μπαλώματα' (δεν ξέρω πως το λέτε στη γλώσσα σας) προφανώς για να επισκευαστούν σημεία οπου το μπετό δεν είχε δονηθεί επαρκώς. Βλέποντάς το αυτό, αλλά και κάποια άλλα σημεία των δοκών όπου υπάρχουν μικρές τρύπες μέσα από τις οποίες φαίνονται σίδερα, σκέφτηκα ότι μετά την επισκευή και αυτών των σημείων θα ήταν καλή ιδέα η υδρομόνωση της θεμελίωσης (με τσιμεντοειδη ή κάποια άλλα σχετικά υλικά) για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Κατά τη γνώμη σας, αξίζει τον κόπο μια τέτοια προσπάθειαι ή είναι χάσιμο χρόνου; Επίσης, η υγρομόνωση να γίνει και εξωτερικά και εσωτερικά της θεμελίωσης ή μόνο εξωτερικά; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  8. Και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο που μου διαθέτεις... νόμιζα πως αυτή ήταν η σωστή κατηγορία, χίλια συγγνώμη. Να διευκρινήσω ότι τα 15μ δεν αφορούν την απόσταση από το οπίσθιο όριο (όπου ο μηχανικός μου θεωρεί και αυτός ότι είναι 2.5μ) αλλά την απόσταση από το όριο του προσώπου του γηπέδου. Θεωρεί δηλαδή ότι θα πρέπει να έχει η οικοδομή απόσταση 15μ από το πρόσωπο του γηπέδου επειδή είναι δυσμενέστερο από την απόσταση των 15μ από τον άξονα του δρόμου, αφού αν πάρουμε αυτό η απόσταση της οικοδομής από το πρόσωπο θα είναι 11μ (8μ πλάτος δρόμου). Συγγνώμη και πάλι που σας ζαλίζω μεσημεριάτικα, απλά από τα λίγα που ξέρω και έχω ρωτήσει, γνώριζα για απόσταση 15μ από τον άξονα του δρόμου και ξαφνιάστικα όταν μου είπε ο μηχανικός για 15μ από το πρόσωπο.
  9. Ευχαριστώ για την απάντηση! Ο μηχανικός αυτό ακριβώς μου είπε, ότι προκύπτουν δυσμενέστερες με βάση το ΠΔ/24-5-85 και συγκεκριμένα ότι: 5. Οι αποστάσεις του κτιρίου ορίζονται ως εξής: α. Από τα όρια του γηπέδου: Δέκα πέντε (15) μ τουλάχιστον. Σύμφωνα λοιπόν με το μηχανικό, επειδή η απόσταση των 15μ από το πρόσωπο του γηπέδου είναι δυσμενέστερη από την απόσταση των 15μ από τον άξονα του δρόμου, πρέπει να πάμε σε 15μ από το πρόσωπο του γηπέδου και όχι από τον άξονα της οδού στην οποία έχει πρόσωπο. Τελικά λοιπόν τι ισχύει... έχω μπερδευτεί! Ευχαριστώ και πάλι εκ των προτέρω όποιον μπορεί να βοηθήσει.
  10. Καλησπέρα σας, Κατ αρχήν να αναφέρω ότι είμαι ιδιώτης και προτού υποβάλλω αυτήν την ερώτηση χρησιμοποίησα την αναζήτηση αλλά δεν βρήκα απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα που θα υποβάλλω. Έχω ένα αγροτεμάχιο (1200τμ) το οποίο είναι αρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση ως προυφιστάμενο του 1962 με πρόσωπο σε κύρια δημοτική οδό και βάθος 27μ. Συζητώντας με το μηχανικό, μου είπε ότι η οικοδομή θα πρέπει να έχει απόσταση 15μ από το όριο του δρόμου (πρόσωπο του γηπέδου) και όχι 15μ από τον άξονα που νόμιζα εγώ, καθότι η απόσταση μιας οικοδομής στα εκτός σχεδίου πρέπει να είναι 15μ από τα όρια του γηπέδου και οι παρεκκλίσεις αφορύν τα πλαινά και οπίσθια όρια, όχι το πρόσωπο. Από τα λίγα απο έχω διαβάσει και συζητήσει αυτό το άκουγα πρώτη φορά, και έτσι είπα να αποτανθώ εδώ μήπως και κάποιος μπορεί να μου πει αν αυτό ισχύει ή όχι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.