Μετάβαση στο περιεχόμενο

athanasia83

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

athanasia83's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. nzerman σ'ευχαριστώ για την επισήμανση.Η άδεια που δείχνει το υπόγειο ως υπάρχον είναι του 1956. Τα σχέδια που την συνοδεύουν, δηλαδή η αποτύπωση του υπογείου, έχουν ημερομηνία 11/1955. Άρα ίσως να μπορώ να το δείξω ως νομίμως υφιστάμενο προ 55, ακόμα και αν δεν βρεθεί αεροφωτογραφία του 1953-1954? Αναφέροντας δηλ.στην τεχνική έκθεση οτι η αποτύπωση έχει γίνει τότε.
  2. Υπάρχει αεροφωτογραφία με ημερομηνία λήψης 12/1953, ελπίζω να φαίνεται το ισόγειο και άρα να αποδεικνύει και την ύπαρξη υπογείου. Σ'ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
  3. Η άδεια της προσθήκης είναι του έτους 1956. Τα σχέδια που την συνοδεύουν, και αποτυπώνουν ως υπάρχον το υπόγειο με τα λιγότερα τ.μ., έχουν συνταχθεί τον Νοέμβριο του 1955 (χάθηκε να είχαν συνταχθεί Ιανουάριο '55??). Θα κάνω έρευνα για αεροφωτογραφία..(άντε βρες....)
  4. Με αυτή τη λογική ξεκίνησα και εγώ και έκανα την τακτοποίηση και μάλλον έτσι θα το συνεχίσω..η "λεπτομέρεια" οτι η άδεια της προσθήκης είναι του '56 με προβληματίζει..θεωρητικά δηλαδή θα μπορούσε να έχει κατασκευαστεί το 1956 λίγους μήνες πριν την οικ.άδεια.. σκέφτομαι μόνο μήπως στο μέλλον εμφανιστεί κανένας που να μην του δίνει βεβαιώση..ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές
  5. Η δήλωση για την διαμερισμάτωση έχει ήδη γίνει στα δύο ονόματα, όπου επίσης έχει δηλωθεί με παράβαση κατ.13 και μια μεταλλική κλίμακα στον ακάλυπτο για την πρόσβαση στο κοινόχρηστο δώμα. Έχει πληρωθεί το πρόστιμο, δεν έχει γίνει οριστική. Τα παραπάνω έγιναν εκτιμώντας αρχικά οτι το ζήτημα του υπογείου είναι καλυμμένο με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη προ 55 και άρα οτι δεν θα χρειαζόταν υπαγωγή. Τι προτείνετε να κάνω?
  6. Η δήλωση που κάνω είναι τακτοποίηση για αυθαίρετη διαμερισμάτωση και αφορά 2 ιδιοκτήτες, ενώ το υπόγειο ανήκει μόνο στον έναν. Αρα αν γίνει υπαγωγή για τα επιπλέον τετραγωνικά του υπογείου θα πρέπει να γίνει σε μια επιπλέον ξεχωριστή δήλωση. Ουσιαστικά πρόστιμο 500 ευρώ μόνο για το υπόγειο και γι' αυτό προσπαθώ να το αποφύγω. Και επίσης, επειδή είναι υπόγειο, ακόμα και οι αεροφωτογραφίες ίσως να μην βοηθήσουν ιδιαίτερα, εαν δεν κατασκευάστηκε μαζί με το ισόγειο προ 55. Η δήλωση του ιδιοκτήτη για το έτος κατασκευής προ 55 με καλύπτει? Ευχαριστώ για την απάντηση
  7. Καλημέρα σας Θα ήθελα την γνώμη σας στο παρακάτω ζήτημα: Τακτοποιώ αυθαίρετο διαχωρισμό ισογείου σε 2 ισόγεια διαμερίσματα. Υπάρχει επίσης ένας υπόγειος χώρος (αποθήκη), με ανεξάρτητη εξωτερική είσοδο, η οποία ανήκει, ως παράρτημα του διαμερίσματος, στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος Ι-1. Το υπόγειο αυτό εμφανίζεται ως υπάρχον σε οικοδομική άδεια του 1956 που αφορούσε προσθήκη κατ' επέκταση ισογείου. Το πρόβλημα είναι οτι στην πραγματικότητα οι διαστάσεις του υπογείου είναι 5,00x4,50μ. , αντί για 3,80x4,50 που φαίνεται (σχηματικά, ως προβολή, στην κάτοψη του ισογείου) στα σχέδια που συνοδεύουν την οικ. άδεια του 1956. Η κατασκευή του υπογείου, κατά τον ιδιοκτήτη, είχε ολοκληρωθεί το έτος 1953. Αρκεί η δήλωση του ιδιοκτήτη, για να μην ενταχθεί το επιπλέον υπόγειο στον Ν.4014/11 ή πρέπει να αποδειχθεί με αεροφωτογραφίες (όπου ελπίζω να φαίνεται προ του 1955 και το ισόγειο που το καλύπτει και άρα είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή του υπογείου) ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.