Μετάβαση στο περιεχόμενο

sixoremenos

Members
  • Περιεχόμενα

    72
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από sixoremenos

  1. Δε νομίζω ότι θα σε βολέψει να συνδέσεις απευθείας τον καυστήρα σε έναν από τους δύο διακόπτες. Είναι πολύ εύκολο να πατηθεί κατά λάθος και να σβήσει ο καυστήρας, χωρίς καν να το καταλάβεις. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το POW R2 ή POW R3 (όποιο είναι συμβατό) κατευθείαν στο λεβητοστάσιο και αν θέλεις οπωσδήποτε και το NS Panel, χρησιμοποίησέ το σε κάποιο διπλό διακόπτη φωτισμού, μόνο και μόνο για τον αισθητήρα του. Μην μπλέκεις με τον παλιό θερμοστάτη, άφησέ τον ON και παίξε με τα ρελέ της SONOFF.

  2. 1 ώρα πριν, lloyd said:

    Καλημέρα,

    Καθώς πλησιάζει η προθεσμία για την επιλογή/αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας, υπάρχει κάποιος πίνακας συντάξεων με τα τωρινά δεδομένα ώστε να δούμε αν αξίζει να το σκεφτόμαστε ή όχι;

    Sorry, αλλά με έκανες και γέλασα. Μη με παρεξηγείς, το λέω με καλή διάθεση. Λόγω ηλικίας, έχω πλέον πάρει χαμπάρι σε τι κωλότοπο ζούμε και εύλογες απορίες σαν τη δική σου, αλλού θα ήταν κάτι αυτονόητο και φυσιολογικό. Εδώ όμως είναι Ελλάδα.

    Έτσι κι αλλοιώς πάντως, ο εκάστοτε Υπουργός έχει τη δυνατότητα να αλλάζει τα δεδομένα ανά τριετία (διορθώστε με αν κάνω λάθος), οπότε το μπάχαλο είναι πλέον θεσμοθετημένο.

    • Upvote 1
  3. Πώς δε μας αφορά η συγκεκριμένη εγκύκλιος, όταν εντός αυτής περιλαμβάνονται παραδείγματα και για μηχανικούς εγγεγραμμένους στο πρ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ;

    Συνάδελφε, το συγκεκριμένο παράδειγμα δεν μπορώ να το πάρω σοβαρά, αφού αυτός που το έγραψε αγνοεί ότι στο ΤΣΜΕΔΕ πληρώνουμε και εφάπαξ κι επικουρικό.

  4. επιστροφή για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ΔΕΝ γίνεται ούτως ή άλλως, δηλ. τα ασφάλιστρα που πλήρωσες για τον Κλάδο Υγείας δεν επιστρέφονται.

     

    Μόνο τα ποσά που πλήρωσες για Σύνταξη  μπορούν να επιστραφούν σύμφωνα με τον Νόμο

    Σωστός, δεν το είχα υπόψη μου.

  5. πολύ σωστά ο νόμος έχει αφήσει ένα τεράστιο κενό και ασάφεια για την περίοδο 1/1/2017 έως 11/09/2017 για όσους είχαν κλειστά βιβλία αυτήν την περίοδο.

    Ελπίζω να μας δοθεί το δικαίωμα να δηλώσουμε αν επιθυμούμε επιστροφή χρημάτων ή να αν επιθυμούμε τα καταβληθέντα ασφάλιστρα για αυτήν την περίοδο να προσμετρηθούν κανονικά στα συντάξιμα χρόνια.

     

    Μα σκέψου, αν επιθυμούμε επιστροφή χρημάτων και εν τω μεταξύ έχουμε κάνει χρήση ιατροφαρμακευτικών ή νοσοκομειακών υπηρεσιών, καταβάλλοντας τα μειωμένα ποσά ως ασφαλισμένοι, τι μπάχαλο έχει να γίνει.

     

    Επιμένω ότι η εγκύκλιος αυτή δε μας αφορά, αφού δεν υπολογίζει το γεγονός ότι οι Μηχανικοί, όταν έκλειναν τα βιβλία τους, δεν έπαυαν να είναι ασφαλισμένοι. Πρέπει να βγει εγκύκλιος ειδικά για το ΤΣΜΕΔΕ, αν και κατά τη γνώμη μου, ο Ν.4488 είναι ξεκάθαρος. Μέχρι τις 12(;)/12/2017 εφόσον επιθυμούσαμε προαιρετική ασφάλιση, έπρεπε να κάνουμε σχετική αίτηση. Απλά, πρέπει να καταργηθεί η αναδρομική ισχύς του, για τους λόγους που προανέφερα.

    Αν κάποιος καταφέρει να μιλήσει με το τμήμα ασφάλισης, είμαι σίγουρος ότι κι αυτοί θα είναι μπερδεμένοι...

     

    Edit.

    Λοιπόν, κατάφερα και μίλησα με το τμήμα ασφάλισης. Όντως η συγκεκριμένη εγκύκλιος δε μας αφορά (αφορά άλλον Νόμο, όπως σωστά μου είπαν). Αναμένουν άλλη εγκύκλιο.

    Τέλος να πω ότι το πέναλτι στον Φορτούνη ήταν κανονικό.

  6. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος μας μπερδεύει ακόμα περισσότερο, εμάς του ΤΣΜΕΔΕ.

     

    Να πάρω σαν παράδειγμα την περίπτωσή μου.

     

    Έχω κλείσει βιβλία από το 2014. Παρέμεινα όμως υποχρεωτικά ασφαλισμένος στον ΕΦΚΑ, χωρίς δικαίωμα διακοπής ασφάλισης.

    Το Σεπτέμβριο του 2017 ψηφίζεται ο Ν.4488 που ισχύει αναδρομικά από 1/1/2017. Σύμφωνα με αυτόν, σε συνδυασμό με την παρούσα εγκύκλιο, έχω πάψει να είμαι ασφαλισμένος από 1/1/2017.

    Επειδή όμως έκανα την 1/12/17 αίτηση για συνέχιση της ασφάλισής μου, τελικά είμαι ανασφάλιστος μόνο για τους πρώτους 11 μήνες του 2017 και επομένως πρέπει να μου επιστραφούν οι εισφορές που έχω καταβάλλει.

     

    Νομίζω ότι πρέπει να βγει εγκύκλιος συγκεκριμένα για τον 4488/2017 και το πρώην ΤΣΜΕΔΕ.

  7. @sixoremenos

     

    προφανώς με το που "κλείνεις βιβλία" αυτόματα παύει  η υποχρεωτική ασφάλιση και βρίσκεσαι ανασφάλιστος, δηλ. εκτός ΕΦΚΑ/ΤΣΜΕΔΕ

    και πρέπει να υποβάλεις δήλωση για να συνεχίσεις την προαιρετική (πλέον) ασφάλιση.

     

    Ειλικρινά, μακάρι να έχουμε φτάσει σε τέτοια επίπεδα διακυβέρνησης.

  8. Η σχετική Εγκ.3/22.1.2018 "Προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης στον ΕΦΚΑ"

    Καταρχάς, ευχαριστούμε!

    Τώρα, αν καταλαβαίνω καλά, για να συνεχίσει κάποιος προαιρετικά την ασφάλισή του στον ΕΦΚΑ, θα πρέπει προηγουμένως να την έχει διακόψει...

     

    Έχει χαθεί κάθε λογική σε αυτή τη χώρα.

     

    Δεν περιγράφω άλλο.

  9. @jobous Έχεις δίκιο. Έναν υπολογισμό στο περίπου έκανα με 3 χρόνια πάνω-κάτω. Άποψή μου είναι ότι αυτό το ασφαλιστικό δε βγαίνει, οπότε μην πολυασχολιόμαστε. Σε 2 χρόνια θα κάνουμε νέους υπολογισμούς με το νέο-νέο ασφαλιστικό.

  10. Το γελοίο με αυτό το ασφαλιστικό είναι ότι αν πάρεις μειωμένη π.χ. στα 25 χρόνια, αντί για 40, η διαφορά στην τελική σύνταξη πρέπει να είναι της τάξης των 150€. Κι εδώ αναρωτιέμαι αν αξίζει να δίνω για άλλη μια 15ετία 222€-40€=182€ το μήνα (αφαίρεσα τον ΚΥΤ), για να λάβω μετά από 15 χρόνια 150€, αν φυσικά ζω και για πόσο καιρό θα ζω. Με μια πρώτη ματιά δεν αξίζει. Θα ξεσκονίσω τα βιβλία οικονομικών μου για να κάνω τη ράντα.

  11. δηλαδή ένας μηχανικός που έχει χαμηλά εισοδήματα θα πάρει υποχρεωτικά χαμηλή σύνταξη επειδή ο νόμος του επιβάλλει να πληρώνει χαμηλές εισφορές,

    άσχετα αν έχει περιουσία και μπορεί να πληρώσει υψηλότερες εισφορές για να πάρει μεγαλύτερη σύνταξη,

     

     

    μέχρι τώρα υπήρχαν συνάδελφοι που για διαφόρους λόγους πλήρωναν το πάλε ποτέ ΤΣΜΕΔΕ σαν αυτασφάλιση και στο τέλος έπαιρναν την πλήρη σύνταξη τους.

    τώρα θα μπορούμε να πληρώνουμε μια επιπλέον εισφορά σαν αυτασφάλιση για να πάρουμε μεγαλύτερη σύνταξη;;

    Αυτό το σκέφτηκε κανένας από τους νομοθέτες;;

     

     

    Αν κάποιος έχει περισσότερα χρήματα να διαθέσει για μελλοντική σύνταξη, δε βλέπω το λόγο να τα επενδύσει στο βαρέλι δίχως πάτο που λέγεται Ασφαλιστικό Σύστημα. Πρόκειται για επένδυση υψηλότατου ρίσκου, χωρίς όμως τα προσδοκώμενα οφέλη.

    • Upvote 1
  12. Δηλαδή με τις εισφορές που έχουμε δώσει και θα δώσουμε ποσά πρέπει να πάρουμε σύνταξη;; Αν είναι να μας βγει κανα 600ρι πάει να πει ότι τα πετάξαμε στο βρόντο η ταΐσαμε άλλους. Είναι να μην αγριεύω;

     

     

    Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

    Δίκιο έχεις... Νομίζω ότι Κύρια και Εθνική κανά 700άρι βγαίνει με 35ετία. Πάντως δεν τα πετάξαμε στο βρόντο. Πήρε δάνεια και εγγυητική ο Καλογρίτσας βρε...

  13.  

     
    Εγκύκλιος για τον καθορισμό ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων
     
    - Ενδεικτικά όπως αναφέρει το παράδειγμα 3 της εγκυκλίου για 18.000 φορολογητέο εισόδημα η μηνιαία εισφορά (μόνο για την Κύρια Σύνταξη - 20% από τα συνολικά 37,95%) θα είναι 300 € από το 2020 και μετά και 211,12 € το 2017-2020Η συνολική εισφορά θα είναι 37,95% Χ 1500 = 569,25 € + 10 € (ΟΑΕΔ) = 579,25 € το μήνα από το 2020 και μετάενώ για το 2017 θα είναι στο περίπου (37,95% Χ 586) + [37,95% Χ 0,52 Χ (1500 - 586)] + 10 = 412 € το μήνα
    - Για 12.000 ετήσιο καθαρό εισόδημα (1000 € το μήνα) η μηνιαία εισφορά θα είναι (37,95% Χ 586) + [37,95% Χ 0,50 Χ (1000 - 586)] + 10 = 311 € το μήνα το 2017 και 389,5 € το 2020. Τα παραπάνω υπό την προϋπόθεση ότι οι κλιμακούμενες εκπτώσεις εισφορών θα αφορούν όλους του κλάδους μια και παραμένει ασαφές το αν θα υπάρχουν εκπτώσεις για τον κλάδο υγείας, επικουρικού και εφάπαξ
    Yποχρεωτική ελάχιστη καταβολή εισφοράς 37,95% των 586 €, δηλαδή 222,39 € το μήνα

     

    Είμαι πολύ περίεργος να δω πώς και -το κυριότερο- πότε θα εφαρμοστούν όλα αυτά. Κανονικά, από τα μέσα Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν εκδοθεί τα νέα (μηνιαία) ειδοποιητήρια, με λήξη 28/2. Προβλέπω το Υπουργείο να δίνει από μόνο του πλέον παρατάσεις πληρωμής...

  14. Μία ερώτηση επειδή δεν το έχω ξανακάνει .Για να πληρώσω μέσω e-banking στην Εθνική το ΤΣΜΕΔΕ πηγαινω εκεί που λέει "θελω να πληρώσω" και μετα Ασφαλιστικά ταμεία -ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και γράφω τα 2 ειδοποιητήρια που έχω σωστα?

    Δηλαδή πληρώνω 2 φορές θέλω να πω ..Αν λέω κάτι λάθος πείτε μου ...Επίσης κάπου είχα διαβάσει δεν θυμάμαι που ,ότι η ηλεκτρονική πληρωμή πρέπει να γίνεται 3-4 μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας αλλιώς δεν την δέχεται ...Ισχύει ?

    Κάνεις 2 πληρωμές για 2 ειδοποιητήρια. Αν βάλεις σωστά τον αριθμό ειδοποιητηρίου (μαζί με το τελευταίο ψηφίο) σου βγάζει αυτόματα τα στοιχεία σου. Για την προθεσμία, δεν ξέρω αλλά δεν νομίζω να υπάρχει τόσο μεγάλος χρονικός περιορισμός. Το πολύ πολύ, αν πληρώσεις μετά τις 18:00 να καταγραφεί η πληρωμή την επομένη.

  15. Βρε κάντε γιορτές και μην ανησυχείτε .... Έστω και στο παρα πέντε θα την δώσουν και ελπίζω να είναι τρίμηνη όπως το έχουν ανακοινώσει , για δικό τους καλό Δεν έχω και χρήματα να το παίξω και στοίχημα Καλές γιορτές συνάδελφοι με υγεία πάνω από όλα

    Αχ βρε George, να ´σαι καλα εκει που πηγες... Παιζει να 'ταν και η τελευταια δηλωση σου...

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.