Μετάβαση στο περιεχόμενο

vanda

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by vanda

  1. τελικα η διαφορα ειναι πολυ μικροτερη 1,26 τμ. Η αδεια ειναι του '94. Υπαρχει μια κατοικια με αδεια του '74 που σε αυτην εχει γινει προσθηκη με την αδεια του '94. Έχω τα διφυλλα και απο τις δυο άδειες αλλα σχεδια μόνο από την άδεια του '94 οπου σε αυτα αποτυπωνεται και η κατοικια του '74, οποτε παιρνω σαν βαση την άδεια του '94 σωστα? Εχω εντοπισει τι χρειαζεται τακτοποιηση για την προσθηκη, και ερχομαι να ελεγξω και την παλαιοτερη κατοικια του '74. Ειμαι εντος του περιγραμματος, δεν φευγω εκτος αλλά οι διαφορες προκύπτουν κυριως απο κατασκευαστικές τεχνικές. Για παραδειγμα η αποτυπωση που εγινε το '94 εμφανιζει μια κατοικια τελείως "τετραγωνισμένη" που με ακριβη αποτυπωση της κατοικιας φαινεται οτι δεν επιτευχθηκε αυτο (καθόλου παραξενο) το συζητησα με την πολεοδομια, και μου ειπαν οτι ειναι λογικό να μην πεφτει επακριβως στο εκατοστο το κτιριο μεσα στην αποτυπωση, ουτε τις τεχνικες που εχουμε σημερα ειχαν και ακομα με τις συνεχεις βαφες κλπ, τα φουσκωματα του σοβα κλπ ειναι λογικο να υπαρχει. Η συζητηση εγινε παρόντων δυο υπαλληλων και ο ενας βεβαια έλεγε πως αποτελει παραβαση και επρεπε να τακτοποιηθει. Στην καιρια ερωτηση πως δηλωνω αυτο που δεν αποτελει ουτε υπερβαση δομησης ουτε υπερβαση καλυψης και κατεληξε στην λυση του φακελου τροποποιησης της οικοδομικης αδειας, το οποιο και παλι δεν γινεται διοτι θεωρει οτι εφοσον ολοκληρωθηκε η οικοδομη η αδεια εχει ληξει και καταληγουμε στο συμπερασμα οτι πρεπει να τακτοποιηθει χωρις να γνωριζει πως. Νομιζω οτι βλεπουμε το δεντρο και χασαμε το δασος. Τελος σε αλλη υποθεση εχω την αδεια, τα σχεδια κλπ η κατοικια εχει γινει οπως φαινεται στην οικοδομικη αδεια αλλα υπαρχει και ενα σπασιμο στον ενα τοιχο που μειωνει την επιφανεια κατα 1,20 τμ. Παλι η ιδια περιπτωση δλδ. αυτο χριζει τακτοποιησης ή οχι.Η Λεμπεση στο θεμα 73 δεν αναφερει σε ποιο νομο το στηριζει αυτο που λέει. Αυτο θα εκανε τα πραγματα ευκολοτερα.
  2. καλημερα σε ισογεια κατοικια με ΟΑ του 79, η επιφανεια επρεπε να ειναι 125,4 τμ, ενω στην πραγματικοτητα η κατοικια εχει επιφανεια 121,95 τμ. αυτο πρεπει να τακτοποιηθει? και πως αφου δεν υπαρχει υπερβαση δομησης, καλυψης, κλπ. να το περασω ως μικροπαραβαση συμφωνα με τις διαταξεις οι οποιες μιλανε για μικροπαραβασεις της ταξεως του 5% ενω η βεβαιωση που εκδιδουμε μιλαει για ποσοστο 2%. καμια ιδεα κανεις?
  3. ναι το ξέρω, και σε ευχαριστω για την απάντηση σου απλως δεν γνωριζα αν θα πει στην κατηγορία, νοσοκομεία-κλινικες κλπ. ευχαριστώ παντως
  4. καλησπέρα, μηπως γνωρίζει κανεις σε ποια κατηγορία εργων ανήκει μια μοναδα φροντιδας ηλικιωμενων, η οικοδομικη αδεια θα εκδοθει απο δημο (για τον υπολογισμο των αμοιβων) ευχαριστώ
  5. θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες, ανεβασε και το φεκ αν μπορεις, γιατι η κυα που βρηκα εγω για την περιοχη που με ενδιαφερει εξηγει σε καθε ζωνη το τι μπορεις να τοποθετησεις. Σορυ τωρα το προσεξα, στο κειμενο που αναφερεις και ετσι οπως το γραφεις εξηγει τι πρεπει να κανεις αν θελει να βαλεις απε σε περιοχη νατουρα και οχι τι μπαινει στις περιοχες αυτες.Οπως και να εχει αποσπασματικα δεν μπορω να καταλαβω και πολλα, προτιμω να εχω ολο το κειμενο γιατι εχω καει απο νομους και το τι μπορει να καταλαβεις διαβαζιντας τους. Χωρις παρεξηγηση, ελπιζω.
  6. συγγνώμη εκει δεν χρειαζεται να εισαι συνδρομητης? οτι υπαρχει εκει το ξερω απλως δεν μου το δειχνει ολοκληρο
  7. εχεις δίκιο το μόνο που μένει ειναι το κλασσικό, κλασσικότατο προβλημα να βρω να κυκλοφορεί καπου στο ιντερνετ η κυα που με αφορα. (ΚΥΑ 44549 / ΦΕΚ Δ' 497 / 17.10.08 )Ψαχνω αρκετή ωρα αλλα δεν βρήκα τίποτα.
  8. Ευχαριστω. Σημερα που μιλησα με το φορεα διαχειρισης τα ιδια μου ειπανε. Κατι αναμεσα σε κατοικιες διημερευσης και ξενωνα θελει ο πελατης.
  9. Επειδή εχω μπερδευτει κομματι, πως μπορω να βρω τις προβλεπομενες χρησεις γης σε περιοχες είτε natura ή ramsar.Μηπως δεν επιτρεπεται τίποτα εκεί. Νομίζω στο σωστο τμήμα υπέβαλλα το ερώτημα. Ευχαριστώ όπως και να έχει
  10. δεν καταλαβες με τους πελατες μου τα βρίσκω (ενίοτε) με τις πολεοδομίες τα χάνω (σχεδον πάντα) . Ευχαριστώ για την βοήθεια
  11. Δεν εχω κανενα σκοπο ουτε να παραποιήσω τις εντολές πληρωμής ούτε να κάνω καμιά π****** (δεν είπα οτι κάποιος με κατηγόρησε για αυτό). Απλώς θέλοντας να κλείσω μία δουλειά, θέλω να καταθέσω αρχικά όποιο ποσό μπορεί να μου δώσει ο πελάτης και μέχρι να τελειώσει ο έλεγχος του φακέλου να γίνουν και οι υπόλοιπες καταθέσεις. οι απορίες μου είναι εξής : 1)Για την φιλολογία του ζητήματος σε τί αποσκοπεί το σύστημα εντολών του ΤΕΕ γιατι προβλήματα δεν έλυσε, παρα μόνο πρόσθεσε (ταπεινή μου γνώμη) 2)πριν εφαρμοσθεί το σύστημα αυτό σε παλαιότερη άδεια είχα διαφορά σε κάτι δεκαδικά (περισσέυανε) από αυτά που υπολόγισε η πολεοδόμια και επειδη με αγαπανε πολυ μου βγάλανε τη πίστη θέλανε καινουριες καταθέσεις. Οπότε θέλω μέχρι να φτάσουνε στον έλεγχο των αμοιβών να μην έχουν κατατεθεί όλα έτσι ώστε να μπορούν τα παραστατικά να ταυτίζονται με τα ποσά που υπολογίσαν, παρόλα αυτά μέχρι να φτάσουν σε αυτό τον έλεγχο θα περάσει και κάποιος καιρός πρεπει λοιπόν να έχω πάρει και κάτι για να ζήσω. 3)Επειδη δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα του ΤΕΕ (δεν παιζει σου λέω) αγόρασα δικό μου και ανεβάζω το xml, πως θα ζητήσω λοιπόν κωδικό μόνο για το 5000*λ ή μόνο για τα αρχιτεκτονικά+παθητική όπως μου προτείνετε. Όπως καταλαβαίνετε δεν τα παιρνω εύκολα, και αν οι απορίες μου σας φάνηκαν αστείες τι να πω αυτά ειναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζω εγώ. Θυμιστε μου μέρα να σας πω για τις διορθώσεις που ζητάνε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  12. Γνωρίζει κάποιος εαν οι αμοιβές ΟΑ μπορουν να κατατεθούν τμηματικά? Με σκοπο τα παραστατικά της τραπεζας σε αθροισμα να βγάζουν το σύνολο των αμοιβών όπως γινότανε παλιά πριν να τοποθετηθεί το συστημα με τους κωδικούς πληρωμής του ΤΕΕ. Ρωτάω γιατί το έγγραφο που εκδίδει το ΤΕΕ με τον κωδικό πληρωμής έχει και ένα κουτάκι που λέει "ποσό πληρωμής". Με το δικό μου το μικρό μυαλό καταλαβαίνω οτι μπορείς να καταθέσεις τμηματικα αμοιβες? Ισχύει?
  13. Ξέρει κανείς τουλάχιστον τι αναφέρει η Δορθωση σφάλματος ΦΕΚ 592 Β'/7-7-1995 του ΦΕΚ343?
  14. Παρολα αυτα δεν καταλαβαίνω πως ο κώδικας που εχει λάβει υπόψη του όσα ισχυαν μέχρι το 1997, δεν συμβαδιζει με την νομοθεσία του 1995. Τον αυγουστο ξεκινώντας την μελέτη πήγα στην πολεοδομία μου είπαν οτι ισχυει το γεγονόνος οτι οι αποστάσεις αφορουν ξενοδοχεία ανω των 50 κλινών, ενέκριναν το τοπογραφικό και συνέχισα τις διαδικασίες. Το θεμα είναι ότι η μελέτη ελέγχθηκε απο το ΠΕΧΩ (όταν ζητησαν διευκρινήσεις για το συγκεκρινμένο θέμα και τους έδειξα τις νομοθεσίες και μου ειπαν ειμαι εντάξει) και τώρα ειμαι στο στάδιο έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από Νομαρχια (Δ/νση Γεωργίας) Σημειωτέον οτι εγώ μιλάω για μελέτη νεου Ξενοδοχείου και με βαση όσα με διαβεβαιωσαν οι προηγουμενες υπηρεσίες οι αποστάσεις των πινάκων ισχύουν για 50 κλινες και ανω.
  15. Στην Υ1β/2000/1995 (ΦΕΚ 343/1995) στο αρθρο 2, στον πινακα 1 αναφέρονται οι αποστάσεις απο υφισταμενες χρησεις μιας κτηνοτροφικής μονάδας με βάση τα ισοδύναμα της μονάδας. Στο ΦΕΚ 580, που είναι ο κωδικας πολεοδομικης νομοθεσίας και εχει ημερομηνία εκδοσης 27/07/1999 στο άρθρο 193 στον ίδιο πίνακα υπάρχει η αναφορά ότι οι αποστάσεις ισχύουν για ξενοδοχεία ανω των 50 κλινών.Το αρθρο του κώδικα είναι βασισμένο σε παλιότερη νομοθεσία (83840/3591/12.12.86/5.2.1987 και ΑΙβ/8181/3.9.1986/5.2.1987) Τελικά ο διαχωρισμός για τις αποστάσεις ξενοδοχείων με βάση τις κλίνες ισχύει όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ 580/1999 ή δεν ισχύει αν λάβω υπόψη το ΦΕΚ 343/1995 στο οποίο δεν αναφέρεται αυτός ο διαχωρισμός αλλά είναι παλιοτερο από τον κώδικα; Αν γνωρίζει κάποιος ας βοηθήσει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.