Μετάβαση στο περιεχόμενο

home researcher

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

home researcher's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πάντως το γεγονός ότι ένας από τους μηχανικούς μένει στο εν λόγω κτίριο είναι καθησυχαστικός, σωστά ? Πέρα από το αστείο πάντως, επειδή ψάχνω καιρό για σπίτι, οι περισσότεροι μηχανικοί που έχω μιλήσει δείχνουν να ξέρουν καλά τη δουλειά τους... Το παράπονό μου είναι μόνο με αυτούς που ΔΕΝ έχουν αρχιτέκτονα και "σκοτώνουν" το σπίτι ("τυφλά" μπάνια, πολύ μικρά δωμάτια, τεράστια σαλόνια, έλλειψη φωτισμού, δωμάτια με γωνίες) ενώ τα τετραγωνικά είναι πολλά, που σημαίνει έλλειψη μελέτης και σωστού σχεδιασμού! Επίσης να μην αναφέρω καν αυτούς που πάνε να μου πουλήσουν σπίτι με τα μισά τετραγωνικά παράνομα... Sorry αλλά ανήκω στη μειονότητα των Ελλήνων που δεν το δέχομαι...
  2. ilias εννοείται ότι δεν πρόκειται να κάνω τέτοια αυθαιρεσία! Θα το κάνω μόνο εφόσον ο μηχανικός του κτιρίου μου δώσει το πράσινο φως... Άσχετο, θεωρείτε τις κατασκευές κτιρίων PILOTIS (έτσι το βλέπω τώρα να το γράφουν ) λιγότερο ασφαλείς ως προς τη σεισμική προστασία? Το ρωτάω γιατί έχω δει πολλές νέες κατασκευές με πυλωτή, αλλά υποθέτω έχουν άλλες προδιαγραφές από τις παλαιότερες??
  3. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση BAS. Άρα είναι εφικτό, έστω και επώδυνα, μήπως γνωρίζετε περίπου το κόστος για να κινηθούν αυτές οι διαδικασίες??
  4. Καλημέρα σε όλους τους μηχανικούς! Είμαι στη διαδικασία αγοράς ενός οροφοδιαμερίσματος τετραόροφης πολυκατοικίας και θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να παρέμβω ανοίγοντας ένα μικρό παράθυρο στην κουζίνα. Ξέρω ότι χωρίς τα σχέδια και την γνώμη του μηχανικού που έφτιαξε το σπίτι δεν μπορώ να πάρω μια σαφή απάντηση από εσάς, αλλά θα ήθελα τουλάχιστον να γνωρίζω εκ των υστέρων ποια είναι τα τυχόν νομικά (κανονισμός πολυκατοικίας, πολεοδομία κλπ) και μηχανικά κολλήματα για να ανοίξω αυτό το παράθυρο. Το διαμέρισμα είναι αυτό που λένε "πανταχόθεν ελεύθερο", έχει κήπο και μεγάλη απόσταση γενικά από το διπλανό οικόπεδο, δεν έχει κολώνα στο συγκεκριμένο σημείο, και στην ίδια προέκταση του τοίχου υπάρχουν τα 2 παράθυρα του μπάνιου και του WC. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! PS. να με συγχωρέσουν και οι διαχειριστές αν έκανα λάθος στο post, με τόσες κατηγορίες χάθηκα για το πού υπάγεται το ερώτημά μου!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.