Μετάβαση στο περιεχόμενο

Giannis1

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Giannis1's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την απάντηση σου. 1) σχεδόν όλα τα τεχνικά φυλλάδια απο Ινβερτερ σου λένε ποσα MPPT έχουν αλλα ο συγκεκριμένος δε λέει πουθενά. πιθανότατα να έχει 2 αλλα αυτο δεν ειναι σιγουρο. Στο PVsyst δείχνει οτι έχει 1. Ο κάθε ινβερτερ απο οτι διαβάζω έχει τα δικά του χαρακτηριστικά 2) Το διαστασιολόγησα και είδα οτι δε βγαίνει, γι αυτό ρώτησα.. 3) ναι, υπάρχει ο συγκεκριμένος inverter γι αυτο άλλωστε ρώτησα κι όλας. 4) δεν κάνω μελέτες είναι η πρώτη,χωρίς να είναι και σίγουρο αν γίνει.. Ωστόσο το να ασχολούμαι με ένα θέμα δε νομίζω οτι είναι κακό. Σε ευχαριστω πολύ για τις παρατηρήσεις σου.
  2. Γειά σας, αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω το Φορουμ για όλες τις χρήσιμες και πολύτιμες συμβουλές που απέκτησα απο εδώ διαβάζοντας τα διάφορα post. Κάνω μια μελέτη για ένα ΦΒ σύστημα με ισχύ 9,87 kW πάνω σε στέγη κατοικίας. Αρχικά επέλεξα να βάλω 3 μονοφασικούς Inverter. Λόγω έλλειψης όμως των inveter είναι αδύνατο να βρω. Ωστόσο βρήκα μια προσφορα με 1 τριφασικό Inverter 10 kW. θα ήθελα να ρωτήσω αν συνιστάται η εγκατάσταση 1 τριφασικό inverter απο ότι 3 μονοφασικούς; Βασικα εχω παρατηρήσει οτι όλα τα συστήματα σε στέγη που εχω δει( διαβάσει) έχουν 3 μονοφασικούς. Τα πανελ θα μπουν σε δυο σκεπες με διαφορετικη κλίση, όπου στη μια θα υπάρχει και σκίαση. Προφανώς αν όλα τα πάνελ έμπαιναν στην ίδια σκεπή, είχαν ίδια κλίση, ηλιοφάνεία και δεν υπήρχε σκίαση το πράγμα θα ήταν πιο απλό.Τέλος ο τριφασικός δε λεει πουθενα στα τεχνικά χαρακτηριστικά πόσα ΜPPT διαθέτει... Ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.